LA LIGA

Ρεάλ - Αλαβές 1-2: Οι Βάσκοι άλωσαν τη Μαδρίτη

Οι παίκτες της Αλαβές πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης
Οι παίκτες της Αλαβές πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Η Αλαβές πήρε ένα πολύ μεγάλο διπλό στο Αλφρέντο Ντι Στέφανο, καθώς υποχρέωσε την Ρεάλ Μαδρίτης σε ήττα με 1-2 για την 11η αγωνιστική της La Liga.

Μεγάλη νίκη κατάφερε να πάρει η Αλαβές για την 11η αγωνιστική της La Liga. Οι Βάσκοι επικράτησαν 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο Αλφρέντο Ντι Στέφανο, σε μία εφιαλτική βραδιά για τους μερένγκες. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν που είχε απουσίες δεν μπόρεσε να δείξει ένα αξιοπρεπές πρόσωπο και έτσι έμεινε στους 17 βαθμούς και στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Από την άλλη, η Αλαβές ήταν ιδιαίτερα μαχητική, συγκεντρωμένη στα μετόπισθεν και "φωτιά" στην κόντρα. Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των μερένγκες και με τα γκολ των Πέρεθ και Χοσέλου πήρε τη νίκη ανεβαίνοντας στην 9η θέση της βαθμολογίας με 13 πόντους.

Η Αλαβές μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και είδε τον ενθουσιασμό της να ανταμείβεται. Συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό κέρδισε πέναλτι όταν ο Νάτσο βρήκε την μπάλα με το χέρι στην κεφαλιά του Λούκας Πέρεθ. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η Ρεάλ στη συνέχεια πίεσε πιο ψηλά με τους φιλοξενουμένους να οργανώνονται πίσω και να χτυπούν στην κόντρα. Στο 20ο λεπτό ο Αζάρ πραγματοποίησε σουτ από μακριά και έπειτα ο Βέλγος έπεσε στην περιοχή, με τον διαιτητή και το VAR να μην δίνουν κάτι.

Στο 24' ο Πέρεθ έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Κουρτουά σε μία γρήγορη αντεπίθεση, όμως ο Βέλγος γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ. Οι μερένγκες προσπάθησαν να ισοφαρίσουν πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά μάταια, με τον Κρόος να χάνει μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 39'.

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ ξεκίνησε πάλι με άσχημο τρόπο. Ο Κουρτουά έκανε ένα τραγικό λάθος στο 49ο λεπτό, όταν γύρισε την μπάλα στον Χοσελού. Έτσι, ο παίκτης της Αλαβές χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Μετέπειτα ο Ζιντάν ανέβασε ακόμη περισσότερο την αμυντική γραμμή της ομάδας του, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν και έβρισκαν χώρο στην κόντρα. Στο 63' η Αλαβές έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Πέρεθ έτρεξε στην αντεπίθεση, αλλά δεν κατάφερε σε τετ α τετ να κερδίσει τον Κουρτουά, με τον Βέλγο να αποκρούει.

Η Αλαβές συνέχισε να γίνεται απειλητική στις αντεπιθέσεις. Στο 69' μάλιστα έφτασαν κοντά στο 0-3, όταν ξανά στην κόντρα ο Πέρεθ έστρωσε την μπάλα στον Χοσέλου, ο οποίος αστόχησε. Η Ρεάλ προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη με κάποια σουτ του Ροντρίγκο και του Λούκας, που πέρασαν δίπλα από την εστία του Πατσέκο.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 86ο λεπτό με τον Κασεμίρο. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Βινίσιους στάθηκε ανήμπορος να κερδίσει τον Πατσέκο, όμως ο Βραζιλιάνος μέσος σκόραρε από κοντά . Στη τελευταία φάση της αναμέτρησης η Ρεάλ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Ίσκο, που σούταρε έξω από την περιοχή, σημάδευσε το οριζόντιο δοκάρι της Αλαβές.

Ρεάλ: Κουρτουά, Βάθκεθ, Βαράν, Φερνάντες, Μαρσέλο (69' Μεντί), Μόντριτς (69' Έντεγκααρντ), Κασεμίρο, Κρόος (69' Ίσκο), Ασένσιο (63' Βινίσιους), Ντίας, Αζάρ

Αλαβές: Πατσέκο, Ριόχα (88' Λόπεθ), Ντουάρτε, Λεζόν, Λαγκουάρντια, Ναβάρο, Πίνα (77' Μέντεθ), Μπατάλια, Ζότα, Χοσελού (90+1' Ντέιβερσον), Πέρεθ (88' Σάινθ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παρασκευή 27/11

Βαγιαδολίδ - Λεβάντε 1-1 (57' Μάρκος Αντρέ / 83' πεν. Καμπάνια)

Σάββατο 28/11

Έλτσε - Κάντιθ 1-1 (38' Μπογέ / 55' Χιμένεθ)

Βαλένθια - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 (79' Λάτο αυτ.)

Ουέσκα - Σεβίλλη 0-1 (83' Εν-Νεσίρι)

Ρεάλ Μαδρίτης - Αλαβές 1-2 (5' Πέρεθ, 49' Χοσέλου / 86' Κασεμίρο)

Κυριακή 29/11

15:00 Μπαρτσελόνα - Οσασούνα

17:15 Χετάφε - Αθλέτικ Μπιλμπάο

19:30 Θέλτα - Γρανάδα

22:00 Σοσιεδάδ - Βιγιαρεάλ

Δευτέρα 30/11

22:00 Μπέτις - Εϊμπάρ

TAGS LA LIGA ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ