ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρατσισμός και γυναικείο ποδόσφαιρο στο συνέδριο του Χάρβαρντ

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / 3η ΗΜΕΡΑ / / (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / 3η ΗΜΕΡΑ / / (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην πρώτη ημέρα του συνεδρίου του Χάρβαρντ, το οποίο γίνεται με την υποστήριξη του Ολυμπιακού, έγινε κουβέντα για τον ρατσισμό στον χώρο του αθλητισμού και για το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Συνέδριο του Χάρβαρντ στη Βοστώνη, με τίτλο "Συμμετοχή, Ένταξη και Κοινωνική Ευθύνη στον Παγκόσμιο Αθλητισμό", το οποίο γίνεται με την υποστήριξη του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" εξέδωσαν δελτίο Τύπου για την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, το οποίο είχε πολλές, εποικοδομητικές συζητήσεις".

Αναλυτικά: "Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, με την υποστήριξη του Ολυμπιακού και του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, έλαβαν χώρα την Παρασκευή 1/6 και ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές. Στο συνέδριο συμμετέχουν, ως γνωστόν, καθηγητές και ακαδημαϊκοί εν γένει, από πανεπιστήμια και των 5 ηπείρων του πλανήτη! Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, αλλά και από άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μασαχουσέτης. Εκπρόσωποι ομάδων, ομοσπονδιών, αθλητικών και μη οργανισμών, άνθρωποι του ποδοσφαίρου και των σπορ εν γένει. Συγκεντρωμένοι άπαντες, υπό την σκέπη του διάσημου Πανεπιστημίου, στη Βοστώνη, είχαν έναν πολύωρο δημιουργικό διάλογο!

Η πρώτη συζήτηση είχε ως θέμα της τον ρατσισμό στον χώρο του αθλητισμού και την αντιμετώπισή του, από όλους όσοι ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο αύριο. Όχι μόνο στα σπορ, αλλά στην κοινωνία μας συνολικά. Άλλωστε και ο αθλητισμός είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας. Στη συζήτηση συμμετείχε ο Λιλιάν Τουράμ και εκ μέρους της ΟΥΕΦΑ ο διευθυντής κοινωνικής ευθύνης Πατρίκ Γκασέρ.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Εμίλιο Μπουντραγκένιο, ο οποίος παρουσίασε την ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και το κοινωνικό πρόσωπο του συλλόγου. Μέσω του Real Foundation, η πρωταθλήτρια Ευρώπης αναπτύσσει διαρκώς το κοινωνικό της έργο, έχοντας πολύπλευρη δράση, σε σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία και όπου υπάρχει ανάγκη. Μετά τον Εμίλιο Μπουντραγκένιο, ανέλαβε η διευθύντρια του Barcelona Foundation, Μαρία Βαγές, η οποία παρουσίασε τις δράσεις του ιδρύματος της Μπάρτσα, σε σχέση με την αντιμετώπιση του bullying στον χώρο του αθλητισμού, από τις παιδικές ομάδες και τις νεανικές ηλικίες, μέχρι τις ομάδες των βετεράνων αθλητών των ομάδων!

Το δεύτερο μέρος των εργασιών της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, αφορούσε στο γυναικείο ποδόσφαιρο! Αναπτύχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο, σε σχέση με τους άνδρες, σε θέματα συμβολαίων, διαπραγματεύσεων, αλλά και αγωνιστικής αξίας εν γένει. Παρούσα στο συνέδριο ήταν και η κόρη του θρυλικού Πελέ, Κέλι Νασιμέντο Ντε Λούκα, η οποία κατέθεσε τις απόψεις της, ως ιδρύτρια του Warrior Women Project. Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου του Χάρβαρντ, του οποίου χορηγός είναι ο Ολυμπιακός και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, έκλεισε με την ομιλία του διακεκριμένου δημοσιογράφου του Guardian από τη Βρετανία, κ. Ντέιβιντ Κον. Ο κ. Κον ανέλυσε τις κοινωνικές δράσεις των ομάδων, των αθλητικών οργανισμών εν γένει, αλλά και της ίδιας της ομοσπονδίας, στην Αγγλική Premier League".

Η φωτ. είναι αρχείου.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ