COPA LIBERTADORES

Προβάδισμα Ρίβερ για τελικό, στο Μαρακανά η διαφορά Γκρέμιο-Φλαμένγκο

Rafael Santos Borre of Argentina's River Plate celebrates scoring his side's first goal against Argentina's Boca Juniors during a Copa Libertadores semifinal first leg soccer match at the Monumental Antonio Vespucio Liberti stadium in Buenos Aires , Argentina, Tuesday, Oct. 1, 2019. (AP Photo/Gustavo Garello)
Rafael Santos Borre of Argentina's River Plate celebrates scoring his side's first goal against Argentina's Boca Juniors during a Copa Libertadores semifinal first leg soccer match at the Monumental Antonio Vespucio Liberti stadium in Buenos Aires , Argentina, Tuesday, Oct. 1, 2019. (AP Photo/Gustavo Garello) AP

Η Ρίβερ νίκησε 2-0 την Μπόκα στο superclasico του κατάμεστου Μονουμεντάλ και απέκτησε προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Copa Libertadores. Γκρέμιο και Φλαμένγκο αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Πόρτο Αλέγκρε κι όλα κρίνονται στο Μαρακανά.

Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι ο τελικός του Copa Libertadores - ο πρώτος μονός σε ουδέτερη έδρα, το Σαντιάγκο στη Χιλή - θα ήταν αργεντίνικη και βραζιλιάνικη μονομαχία.

Η Ρίβερ Πλέιτ τα ξημερώματα της Τετάρτης (2/10) νίκησε 2-0 την Μπόκα Τζούνιορς στο superclasicο του κατάμεστου Μονουμεντάλ κι απέκτησε σαφές προβάδισμα για πρόκριση ενόψει βέβαια και της ρεβάνς του Μπομπονέρα (23/10).

Ο Μπορέ άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι - το οποίο παρά το γεγονός ότι σφυρίχτηκε με τη χρήση VAR αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι - μόλις επτά λεπτά μετά από την έναρξη του ματς και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη. Ο εξαιρετικός Νάτσο Φερνάντες, στο 69ο λεπτό σφράγισε τη νίκη της Ρίβερ, η οποία έχει το προβάδισμα.

Στο Πόρτο Αλέγκρε τα ξημερώματα της Πέμπτης (3/10) η Γκρέμιο υποδέχθηκε τη Φλαμένγκο. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Ζόρζε Ζεζούς, είδε τον Μπρούνο Ενρίκε ν' ανοίγει το σκορ στο 69ο λεπτό και την ομάδα του Ρίο ντε Ζανέιρο να κρατά τη νίκη στα χέρια της μέχρι το τέλος.

Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, έφθασαν στην ισοφάριση στο 88ο λεπτό με τον Πέπε και το τελικό 1-1 αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του Μαρακανά.

TAGS COPA LIBERTADORES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ