ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προς μονιμοποίηση οι πέντε αλλαγές στο ποδόσφαιρο

Διεκδίκηση της μπάλας από τους Τίλεμανς και Ρονάλντο σε ματς Premier League της Λέστερ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 16 Οκτωβρίου 2021
Διεκδίκηση της μπάλας από τους Τίλεμανς και Ρονάλντο σε ματς Premier League της Λέστερ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 16 Οκτωβρίου 2021 @2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Το IFAB είδε με καλό μάτι την πρόταση για μονιμοποίηση του μέτρου των πέντε αλλαγών σε έναν αγώνα και αναμένεται να την υιοθετήσει τον επόμενο Μάρτιο.

Η τεχνική και ποδοσφαιρική επιτροπή του Διεθνούς Συμβουλίου Ποδοσφαίρου (IFAB) αναμένεται να αποδεχθεί την πρόταση που δέχθηκε για αύξηση των αλλαγών σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου από τρεις σε πέντε.

Το προσωρινό μέτρο που εφαρμόζεται λόγω των ανακατατάξεων στο καλεντάρι που προκάλεσε ο κορονοϊός αναμένεται να μονιμοποιηθεί, αφού τα μέλη του μοναδικού φορέα που αποφασίζει για τους κανονισμούς του αθλήματος βλέπουν με καλό μάτι τη συγκεκριμένη εισήγηση, σύμφωνα με τους Times.

Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του IFAB και η τελική απόφαση να ληφθεί στην ετήσια γενική συνέλευση του Μαρτίου.

Το μέτρο των πέντε αλλαγών αρχικά είχε αποφασιστεί να εφαρμοστεί μέχρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, ωστόσο κάθε ομοσπονδία έχει την ευχέρεια να επιλέξει μεταξύ τριών ή πέντε αλλαγών. Η Premier League προτίμησε τις τρεις αλλαγές το 2020-2021, με τις πέντε να χρησιμοποιούνται στο League Cup.

Τα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα έχουν υιοθετήσει το μέτρο των πέντε αλλαγών, ενώ το ίδιο επιθυμούν και οι μεγάλοι σύλλογοι της Premier League, αλλά και η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFpro).

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ