ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Προπονητής Νιγηρίας για Όσιμεν: "Με παρακάλεσε να τον αφήσω εκτός Κόπα Άφρικα"

Ο Βίκτορ Όσιμεν με τη φανέλα της Νάπολι σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Ρόμα | 24 Οκτωβρίου 2021
Ο Βίκτορ Όσιμεν με τη φανέλα της Νάπολι σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Ρόμα | 24 Οκτωβρίου 2021 @2021 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Νιγηρίας, Αουγκουστίν Εγκουαβόεν, αποκάλυψε την κατ'ιδίαν συζήτηση που είχε με τον Βίκτορ Όσιμεν και που τον ώθησε να αφήσει εκτός αποστολης των σούπερ αετών για το Κόπα Άφρικα τον επιθετικό της Νάπολι.

Ο Βίκτορ Όσιμεν είναι ένας από τους πλέον αξιόπιστους Αφρικανούς επιθετικούς που αγωνίζονται τη φετινή σεζόν στα τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όμως η Νιγηρία θα στερηθεί τις υπηρεσίες του στο προσεχές Κόπα Άφρικα, με τον 23χρονο φορ της Νάπολι να μένει εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή και τη θέση του στην 28άδα να παίρνει ο Χένρι Ονιεκούρου του Ολυμπιακού.

Το κόψιμό του πάντως από την αποστολή δεν ήρθε αυθαίρετα, με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Νιγηρίας, Αουγκουστίν Εγκουαβόεν, να υποστηρίζει πως ο ίδιος ο παίκτης τον "ανάγκασε" να μην τον υπολογίζει για το τουρνουά, λέγοντάς του πως δεν είναι απόλυτα έτοιμος αυτή την περίοδο μετά από τραυματισμό που υπέστη αλλά και κορονοϊό που τον προσέβαλε.

"Πρέπει να καταλάβεις πως δεν είμαι καλά, δεν θέλω να πάω στο Κόπα Άφρικα και να μην δώσω το 100%. Αυτό μου είπε. Είναι κρίμα που δεν θα τον έχουμε μαζί μας", τόνισε ο προπονητής της Νιγηρίας με δηλώσεις του στο "NFF TV", για να προσθέσει:

"Ουσιαστικά, με παρακάλεσε να μην τον συμπεριλάβω και μπορούσα να κατανοήσω τους λόγους. Προσπαθήσαμε για ώρες να βρούμε τη λύση. Όταν μιλούσαμε, έδειχνε απογοητευμένος.

Του ζήτησα αρκετές φορές να το σκεφτεί αλλά η κατάσταση παρέμενε ίδια. Ο Όσιμεν θα πρέπει να ελέγξει την κατάσταση του τραυματισμού του (σ.σ. έχει χτυπήσει πρόσφατα στο ζυγωματικό), αποφασίσαμε στο τέλος να τον αφήσουμε εκτός αποστολής".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ