ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Μουντιάλ: Νίκη - βήμα πρόκρισης για το Περού

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ανάμεσα στην Κολομβία και το Περού για τα προκριματικά του Μουντιάλ στον όμιλο της Νότιας Αμερικής
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ανάμεσα στην Κολομβία και το Περού για τα προκριματικά του Μουντιάλ στον όμιλο της Νότιας Αμερικής © 2019 FERNANDO VERGARA / AP IMAGES

Το Περού επιβλήθηκε 1-0 της Κολομβίας στη 15η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ στη ζώνη της Νότιας Αμερικής, σκαρφάλωσε στην 4η θέση και έκανε ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Νίκη και για τη Βενεζουέλα που συνέτριψα 4-1 τη Βολιβία.

Ο Έντισον Φλόρες πέτυχε το καθοριστικό γκολ της αναμέτρησης, χαρίζοντας στο Περού ένα σημαντικό τρίποντο απέναντι στην Κολομβία για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη ζώνη της Νότιας Αμερικής. Το Περού ανέβηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και έκανε ένα σημαντικό βήμα, αφού αν παραμείνει σε αυτή θα περάσει απευθείας στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο 25χρονος αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή, καθώς πέρασε αλλαγή στον αγώνα στο 46' και στο 85' έπειτα από ωραία κάθετη του Κουέβα, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, γράφοντας το 0-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Στο άλλο ματς του ομίλου η ουραγός Βενεζουέλα συνέτριψε με 4-1 τη Βολιβία και της εκμηδένισε τις όποιες ελπίδες διατηρούσε για τη διεκδίκηση της πρόκρισης. Ο Σάλομον Ροντόν πέτυχε χατ-τρικ σκοράροντας στο 25', 35 και 67', ενώ στο 55' βρήκε δίχτυα και ο Ματσίς. Ο Μιράντα ήταν εκείνος που στο 38' σημειώσει το μοναδικό γκολ για τη Βολιβία και μείωσε προσωρινά σε 2-1.

Η 15η αγωνιστική

Η βαθμολογία του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ