ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πρώην προπονητής της εθνικής Καναδά γυναικών αποδέχθηκε την ενοχή του για αδικήματα σεξουαλικής φύσης

Πρώην προπονητής της εθνικής Καναδά γυναικών αποδέχθηκε την ενοχή του για αδικήματα σεξουαλικής φύσης
TWITTER

Ο πρώην τεχνικός των Βανκούβερ Γουάιτκαπς και της εθνικής Καναδά Κ20, Μπομπ Μπιράρντα, αποδέχθηκε την ενοχή του για αδικήματα σεξουαλικής φύσης σε τέσσερις από από τις εννέα περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορείται.

Ο πρώην προπονητής των Βανκούβερ Γουάιτκαπς και της εθνικής Καναδά σε επίπεδο γυναικών και Κ20, Μπομπ Μπιράρντα, παραδέχθηκε την ενοχή του σε τρεις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και μία κατηγορία για ανάρμοστο άγγιγμα παιδιού, κατά τη διάρκεια της δίκης του την Τρίτη.

Ο Μπιράρντα κατηγορείται από τον Δεκέμβριο του 2020 για συνολικά εννέα περιπτώσεις μεταξύ της Πρωτοχρονιάς του 1988 έως τις 25 Μαρτίου του 2008. Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν αφορούν σεξουαλική εκμετάλλευση (έξι περιπτώσεις), σεξουαλική επίθεση (δύο περιπτώσεις) και αποπλάνηση παιδιού (μία περίπτωση) που έλαβαν χώρα στο Βανκούβερ και στο Μπάρναμπι του Καναδά.

Περισσότερες από δέκα γυναίκες των δύο ομάδων που προπονούσε ο Μπιράρντα κατήγγειλαν τον πρώην προπονητή τους και ακατάλληλη συμπεριφορά προς μέλη των ομάδων. Οι καταγγελίες αφορούσαν τρίψιμο των μηρών των παικτριών, αποστολή σεξουαλικών μηνυμάτων στο κινητών, άσεμνα σχόλια και μπούλινγκ των νεαρών παικτριών που αγνοούσε ή που κατέκριναν τη συμπεριφορά του.

Ο Μπιράρντα απολύθηκε και από τις δύο ομάδες χωρίς να δοθούν εξηγήσεις εκείνη την εποχή και ύστερα από διψήφιο αριθμό αναβολών, η δική του άρχισε και βρίσκεται σε εξέλιξη.

TAGS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ