ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρόεδρος FIFA: "Δεν στηρίζω μια ευρωπαϊκή Premier League"

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, μίλησε για το νέο πρότζεκτ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ξεκαθαρίζοντας ότι διαφωνεί, καθώς στόχος του παραμένει η εξέλιξη του Παγκόσμιου κυπέλλου που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το 2022 στη Κίνα.

Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Aargauer Zeitung, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, αρνήθηκε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλους συλλόγους για την ίδρυση ενός νέου κοινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Ευρώπης.

Ο Ινφαντίνο ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να εξελίξει το παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων και όχι να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς επιδιώκει έναν πιο ισότιμο διαγωνισμό, στον οποίο θα μπορούν 50 σύλλογοι να γίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές:

"Ως πρόεδρος της FIFA ενδιαφέρομαι για την εξέλιξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων, με τη συμμετοχή 24 ομάδων, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Κίνα το 2022.

Για μένα το θέμα δεν είναι ένα ματς μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μπάγερν, αλλά το ματς της Μπάγερν κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς σε ένα κοινό πρωτάθλημα.

Η Λίβερπουλ έχει 180 εκατομμύρια οπαδούς σε όλον τον κόσμο και η Φλαμένγκο 40. Όμως, από τα 40 εκατομμύρια της Φλαμένγκο τα 39 βρίσκονται στη Βραζιλία, ενώ στη Λίβερπουλ ίσως μόνο τα 5 βρίσκονται στην Αγγλία και τα υπόλοιπα 175 στον υπόλοιπο κόσμο", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ