ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Πρόεδρος Ατλέτικο: "Το ποδόσφαιρο της Σίτι ήταν προϊστορικό"

Ενρίκε Θερέθο και Ντιέγκο Σιμεόνε κατά την επίσημη παρουσίαση του Αργεντινού ως νέου προπονητή της Ατλέτικο | 27 Δεκεμβρίου 2011
Ενρίκε Θερέθο και Ντιέγκο Σιμεόνε κατά την επίσημη παρουσίαση του Αργεντινού ως νέου προπονητή της Ατλέτικο | 27 Δεκεμβρίου 2011 @2011 ANDRES KUDACKI/AP IMAGES

Μία εβδομάδα μετά τις κατηγορίες εις βάρος του Σιμεόνε για φουλ αμυντικό παιχνίδι, ο πρόεδρος της Ατλέτικο, Ενρίκε Θερέθο, πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας την Μάντσεστερ Σίτι για προϊστορικό ποδόσφαιρο στο ματς του "Μετροπολιτάνο".

Δεν υπάρχει αμφιβολία, μετά τα όσα παρακολουθήσαμε σε Έτιχαντ και Γουάντα Μετροπολιτάνο μέσα σε διάστημα λιγότερο από μία εβδομάδα, πως η μονομαχία της Ατλέτικο με την Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά του φετινού Champions League θα περάσει καιρός μέχρι να ξεχαστεί.

Μπορεί σε 180+ λεπτά να σημειώθηκε μόλις ένα γκολ (σκόρερ ο Ντε Μπρόινε στον πρώτο αγώνα), ωστόσο η εντελώς διαφορετική ποδοσφαιρική προσέγγιση των δύο προπονητών και η ένταση που υπήρχε στο χορτάρι, ειδικά στη ρεβάνς της Μαδρίτης, προσέφεραν έντονα συναισθήματα.

Φυσικά, σε όλα θα πρέπει να προστεθούν και οι δηλώσεις-αλατοπίπερο των δύο προπονητών, με τον Γκουαρδιόλα να αφήνει αιχμές για προϊστορικό ποδόσφαιρο με το... 5-5-0 της Ατλέτικο στο πρώτο ματς και τον Σιμεόνε να τον "σφάζει με το βαμβάκι" παραμονή του αγώνα ρεβάνς, υποστηρίζοντας πως εκείνος έχει μάθει να σέβεται πάντα τους συναδέλφους του.

Η κόντρα Άγγλων και Ισπανών δεν τελείωσε μάλιστα το βράδυ της Τετάρτης αφού την Πέμπτη προστέθηκε ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των αλληλοκατηγοριών, με τον Ενρίκε Θερέθο να επιλέγει και αυτός να παίξει μπάλα.

Ο πρόεδρος της Ατλέτικο υπερασπίστηκε τον Ντιέγκο Σιμεόνε για τον τρόπο που επιλέγει να παίζει και ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γκουαρδιόλα, υποστηρίζοντας πως το ποδόσφαιρο που έπαιξε η Σίτι για να κρατήσει το υπέρ της 1-0 και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, ήταν προϊστορικό.

"Ήταν ένα ματς που με λίγη τύχη, θα μας πήγαινε στα ημιτελικά. Δεν σταθήκαμε αρκετά τυχεροί για να πετύχουμε ένα γκολ και να οδηγήσουμε το ματς στην παράταση", δήλωσε αρχικά στη συνέντευξή του στην Radio Marca, για να προσθέσει:

"Είμαστε μία ομάδα με τέτοιο στάτους που δεν μπορεί κάποιος να έρχεται και να μας προσβάλλει. Στο φινάλε φάνηκε πως ο καθένας έχει τη δική του προϊστορία.

Εμείς παίξαμε ένα καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο και η Σίτι έπαιξε προϊστορικό, αμυνόμενη και βάζοντας έναν τοίχο μπροστά από την εστία της για να μην σκοράρουμε".

Και κατέληξε ο Θερέθο λέγοντας: "Όλοι το είδαν. Η Σίτι ήταν μία εντελώς αμυντική ομάδα. Στο δεύτερο μέρος είχαν μόλις μία τελική προσπάθεια εντός στόχου. Στο ματς της Μαδρίτης φάνηκε πως ο καθένας έχει τη δική του προϊστορία".

Ερωτηθείς δε να κάνει ένα σχόλιο για τον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο ισχυρός άνδρας των ροχιμπλάνκος στήριξε τον Αργεντινό, που μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ισπανίας με την Ατλέτικο και την έχει οδηγήσει σε ισάριθμους τελικούς Champions League, λέγοντας τα εξής:

"Ο Σιμεόνε δεν μπορεί να δεχτεί κριτική ούτε από αθλητική ούτε από ανθρώπινη πλευρά. Θα συνεχίσει μαζί μας, η ιστορία του είναι εκεί, είναι νικητής και θα είναι μαζί μας για όσο το επιθυμεί".

TAGS ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ