ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Premier League: Ξανά στα γήπεδα οι όρθιοι οπαδοί μετά από 27 χρόνια

Οπαδοί της Τσέλσι στις εξέδρες του Ντραγκάο στο πλαίσιο του τελικού του Champions League με την Μάντσεστερ Σίτι | 29 Μαΐου 2021
Οπαδοί της Τσέλσι στις εξέδρες του Ντραγκάο στο πλαίσιο του τελικού του Champions League με την Μάντσεστερ Σίτι | 29 Μαΐου 2021 @2021 JOSE COELHO/POOL VIA AP IMAGES

Μετά από 27 χρόνια θα υπάρχουν γήπεδα της Premier League και της Championship που θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν ματς με όρθιους οπαδούς στις εξέδρες, βάσει ενός πιλοτικού προγράμματος που θέτει σε εφαρμογή η βρετανική κυβέρνηση.

Η επεισοδιακή δεκαετία του '80 στις εξέδρες των αγγλικών γηπέδων αλλα και η τραγωδία στο Χίλσμπορο όπου έχασαν τη ζωή τους 97 άτομα είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες πολιτικές αρχές, με αποτέλεσμα από τη σεζόν 1994-95 και μετά να είναι υποχρεωτικό να έχουν όλα τα στάδια στις δύο κορυφαίες ποδοσφαιρικές κατηγορίες της χώρας θέσεις μόνο για καθήμενους οπαδούς.

Ωστόσο, όλα δείχνουν πως το συγκεκριμένο αυτό καθεστώς που επιβλήθηκε στα γήπεδα της χώρας θα διαφοροποιηθεί σε λίγους μήνες. Όπως αποκάλυψε ο ρεπόρτερ της εφημερίδας "Times", Μάρτιν Ζίγκλερ, η βρετανική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να εγκρίνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που θα επιτρέπει σε ομάδες που αγωνίζονται σε Premier League και Championship να έχουν κομμάτι των εξεδρών που θα φιλοξενεί όρθιους οπαδούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Αρχή Ασφάλειας Αθλητικών Χώρων στο Νησί προσκάλεσε συλλόγους στις δύο κορυφαίες επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες να υποβάλλουν αίτημα για να μπορούν να έχουν όρθιους οπαδούς σε θύρες γηπέδων τους, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Οι Τότεναμ, Γουλβς, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Κάρντιφ και Μπρίστολ είναι μεταξύ εκείνων που τα στάδιά τους έχουν τη δυνατότητα -λόγω κατασκευής- να φιλοξενήσουν ορθίους ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε κάποιες αναγκαίες ρυθμίσεις για να έχουν και αυτές ανάλογη δυνατότητα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΛΕΣΤΕΡ ΓΟΥΛΒΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΕΒΕΡΤΟΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ