PREMIER LEAGUE

Premier League: Τέσσερα πράγματα που περιμένουμε από τη νέα σεζόν

image
Premier League: Τέσσερα πράγματα που περιμένουμε από τη νέα σεζόν

Η Premier League αλλάζει "γήπεδο" και παίζει αποκλειστικά στη Nova και τη Wind για τις επόμενες 6 σεζόν και αυτά είναι τα 4 πράγματα που περιμένουμε τη νέα σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ένα μήνα και κάτι πριν από την πρώτη σέντρα στην Premier League, ετοιμαζόμαστε για μια σεζόν με φουλ δράση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Φέτος, η Premier League αλλάζει... γήπεδο και θα παίζει αποκλειστικά στη Nova και τη Wind. 380 αγώνες ανά σεόν, 20 ομάδες που ξεχωρίζουν, κορυφαίοι προπονητές και καταξιωμένοι προπονητές, όλα αυτά θα μπορείς να τα απολαμβάνεις στη Nova και τη Wind, γι' αυτό φρόντισε να κάνεις από τώρα τις απαραίτητες κινήσεις.

Μέχρι τη σέντρα πάντως, εμείς σας παρουσιάζουμε τέσσερα πράγματα που περιμένουμε από τη νέα σεζόν στην Premier League.

Την τιτανομαχία του Έρλινγκ Χάλαντ με τον Ντάργουιν Νούνιες

Δύο επιθετικοί που ξεχώρισαν την περσινή σεζόν έκαναν το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους και πήραν μεταγραφή σε μία ομάδα που το 2022-2023 θα διεκδικήσει τα πάντα. Κι αν για τον έναν, η προσμονή για αυτό το βήμα κρατούσε εδώ και χρόνια, ο άλλος έπεσε σαν κομήτης στη γη και σμπαράλιασε τα στατιστικά σε τέτοιο βαθμό, που αποδεικνύεται και πιο ακριβός.

Ο Χάλαντ κοστίζει 60.000.000 ευρώ στη Μάντσεστερ Σίτι σε πρώτη φάση, αν και σε αυτό το ποσό θα προστεθούν προμήθειες των ατζέντηδων, που ανέρχονται επίσης σε δεκάδες εκατομμύρια. Ο Ντάργουιν Νούνιες κοστίζει αρχικά 75.000.000 στη Λίβερπουλ, ωστόσο προβλέπονται μπόνους που εκτοξεύουν τη μεταγραφή σε εννιαψήφιο ποσό. Ντόρτμουντ και Μπενφίκα έχασαν δύο σπουδαίους επιθετικούς, όμως τους κέρδισε η Premier League, σε μία ιδιαίτερη εποχή, αυτήν της διαρχίας των δύο ομάδων που σχεδόν κάθε χρόνο επιχειρούν να σπάσουν το φράγμα των 90 βαθμών.

Τι περιμένουν από αυτούς τους δύο επιθετικούς; Η λέξη γκολ δεν περιγράφει με ακρίβεια το τι μπορούν να προσφέρουν. Ο Χάλαντ είναι πολλά περισσότερα από τα 155 γκολ σε 200 συμμετοχές από τον καιρό που αγωνιζόταν στην Μπρίνε, το 2015, σε ηλικία 15 ετών. Αν κάτι δίδαξαν τα 86 γκολ σε 89 αγώνες με τη φανέλα των Βεστφαλών είναι πως ο 21χρονος Νορβηγός μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμα κι αν έχει τραυματισμούς μέσα στη σεζόν και πως σίγουρα δεν πρόκειται για διάττοντα αστέρα.

Αυτό θα πρέπει να αποδείξει και ο 22χρονος Ουρουγουανός στη Λίβερπουλ τη νέα χρονιά, αφού το δείγμα γραφής στο υψηλο επίπεδο μετρά μόλις δύο σεζόν κι αυτές περιεργες. Η πρώτη ήταν περισσότερο αναγνωριστική, αφού δεν αξιοποιήθηκε με ιδανικό τρόπο και σκόραρε μόλις 14 φορές σε 44 αγώνες, ωστόσο πέρυσι έγινε το σημείο αναφοράς στην επίθεση των Λουζιτανών και σημείωσε 34 γκολ σε 41 αγώνες, οδηγώντας την Μπενφίκα μέχρι τα προημιτελικά του Champions League, όπου αποκλείστηκε από τη... Λίβερπουλ.

Την απάντηση του Κριστιάνο Ρονάλντο και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Την ώρα που οι δύο διεκδικητές του τίτλου ενισχύονται αρκετά στην επιθετική γραμμή τους, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήδη έχει στις τάξεις της έναν κορυφαίο φορ και τον μεγαλύτερο σκόρερ όλων των εποχών, τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος επιθετικός στα 37 του σκόραρε 18 φορές σε 30 αγώνες, κάνοντας δύο χατ τρικ. Χωρίς τα γκολ του, οι Κόκκινοι Διάβολοι θα είχαν 14 βαθμούς λιγότερους, αλλά και με τον Ρονάλντο δεν κατάφεραν να φτάσουν πιο ψηλά από την 6η θέση και μάλιστα στο τέλος της χρονιάς κινδύνεψε να "υποβιβαστεί" σε θέσεις Europa Conference League.

Γι' αυτόν το λόγο οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ επιχειρούν για ακόμα μία φορά νέα εκκίνηση, με νέο προπονητή. Ο Έρικ τεν Χαχ προσλήφθηκε όχι μόνο για να μεταφέρει τις γνώσεις του, αλλά και για να εμφυσύσει στους Άγγλους τη φιλοσοφία που είχε ο Άγιαξ του και η οποία τον οδήγησε σε επιτυχίες εντός κι εκτός ολλανδικών συνόρων. Ο 52χρονος προπονητής αναλαμβάνει κάτι που άλλοτε φαινόταν mission impossible, αλλά με διαφορετική διοίκηση (αποχώρησε ο Εντ Γούντγουορντ) και ίδια ή και περισσότερα χρήματα για μεταγραφές, όλα μπορούν να συμβούν.

Ήδη η πρόθεση του συλλόγου στο θερινό παζάρι είναι πρόδηλη, αφού στόχος είναι ο Φρένκι ντε Γιονγκ που είχε ο Τεν Χαχ στον Άγιαξ και ήδη έχουν υπάρξει συζητήσεις για Ματάις ντε Λιχτ και Γιούριεν Τίμπερ, ακόμα δύο πρώην παίκτες του "Αίαντα". Ένα μοντέλο Άγιαξ στον αγγλικό σύλλογο θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά και θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον αν τελικά πετύχει και επαναφέρει τους πολυνίκεις του πρωταθλήματος ξανά στο δρομο των επιτυχιών.

Τον scouser από την Ελλάδα, Κώστα Τσιμίκα

Η πρώτη σεζόν του 26χρονου αριστερού μπακ στην Premier League ήταν αναγνωριστική και συνέπεσε με μία αρκετά περίπλοκη χρονιά για τη Λίβερπουλ, με πολλούς τραυματισμούς σε όλες τις θέσεις πλην της δικής του. Αν και έδειξε ψήγματα του ταλεντου του, η σεζόν 2021-2022 αποτέλεσε την προσωπική δήλωσή του.

Ο Έλληνας διεθνής, ή αλλιώς ο scouser που είναι Έλληνας, όπως έχει ζητήσει να τον αποκαλούν, αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια όλων των διοργανώσεων και στυνολικά μέτρησε 1.712 λεπτα. Στην Premier League είχε 12 αγώνες και δύο ασίστ, με τη Λίβερπουλ να παίρνει 30 από τους 36 διαθέσιμους βαθμούς σε αυτά τα παιχνίδια.

Η αξία του στο Transfermarkt εκτοξεύθηκε από 8.000.000 το καλοκαίρι του 2021 σε 15.000.000 τον Ιούνιο του 2022 και με το συμβόλαιό του να λήγει σε τρία χρόνια, η σεζόν 2022-2023 θα κρίνει πολλά σχετικα με το status quo στους Κόκκινους αλλά και με το μέλλον του Σερραίου ποδοσφαιριστή.

Η ιστορική πρόκληση της Νότιγχαμ

Η Νότιγχαμ έσπασε την κατάρα που την κρατούσε εκτός Premier League από το 1999, σε μία εποχή που γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να προβιβαστεί ομάδα που δεν αγωνιζόταν στα "μεγάλα σαλόνια" λίγα χρόνια νωρίτερα. Το θαύμα της Φόρεστ, με αρχιτέκτονα τον Στιβ Κούπερ, την έφερε από την τελευταία θέση της Championship στα playoffs ανόδου και από εκεί στην κατηγορία όπου πραγματικά ανήκει, με βάση στην ιστορία της.

Τα χρόνια του Μπράιαν Κλαφ διαμόρφωσαν τον θρύλο που την ακολουθεί, με το πρωτάθλημα του 1978 και τα Κύπελλα Πρωταθλητριών του 1979 και του 1980 να χαράσσουν αναλοίωτα το όνομά της στα βιβλία του ποδοσφαίρου. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε τις τελευταίες δεκαετίες μοιάζουν να ανήκουν στο παρελθόν, όμως το περιβάλλον στο οποίο θα βρεθεί τη νέα σεζόν είναι πρωτόγνωρο, όπως και οι προκλήσεις. Το "Σίτι Γκράουντ" θα προσπαθήσει να δώσει ξανά τη λύση και η Νότιγχαμ να αποφύγει τον υποβιβασμό, αφήνοντας αυτήν τη μοίρα στην ομάδα ασανσέρ των τελευταίων ετών, Φούλαμ.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ