PREMIER LEAGUE

Premier League: Τεσσάρες και "2 στα 2" για Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μπόρνμουθ για την Premier League | 13 Αυγούστου 2022
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μπόρνμουθ για την Premier League | 13 Αυγούστου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ έκαναν με άνεση το "2 στα 2" στην Premier League, με την πρωταθλήτρια να διαλύει με 4-0 την Μπόρνμουθ και την Άρσεναλ να επικρατεί με 4-2 της Λέστερ. Ο Ζοζέ Σα χάρισε βαθμό στην Γουλβς πιάνοντας πέναλτι κόντρα στην Φούλαμ.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ είχαν εντυπωσιακή εκκίνηση στη φετινή Premier League πανηγυρίζοντας εκτός έδρας νίκες στο Λονδίνο απέναντι σε Γουέστ Χαμ και Κρίσταλ Πάλας αντίστοιχα (αμφότερες επιβλήθηκαν 2-0 των αντιπάλων τους) και μία εβδομάδα αργότερα πιστοποίησαν τη εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε επίδειξη δύναμης επικρατώντας 4-0 της Μπόρνμουθ ενώ εκείνη του άλλοτε βοηθού του, Μικελ Αρτέτα, έκαμψε με 4-2 την αντίσταση της Λέστερ, για να πετύχουν αμφότερες το "2 στα 2" στο φετινό πρωτάθλημα.

Κάνει πάρτι και χωρίς να σκοράρει ο Χάλαντ η Σίτι

Η πρωταθλήτρια ήταν απολαυστική στο πρώτο μέρος στην αναμέτρηση του "Έτιχαντ", στο εντός έδρας ντεμπούτο του Χάλαντ σε επίσημο παιχνίδι της, και χόρτασε γκολ και θέαμα τον κόσμο της, με τη Μπόρνμουθ να μετατρέπεται σε σάκο του μποξ και να δέχεται τρία γκολ από τους πολίτες. Στο 19ο λεπτό οι Χάλαντ και Γκιουντογκάν έκρυψαν τη μπάλα και ο Γερμανός άνοιξε το σκορ με υπέροχο πλασέ, στο 31' έγινε το 2-0 από τον Ντε Μπρόινε μετά από απίστευτη προσποίηση και θαυμάσιο πλασέ του Βέλγου, ενώ στο 37' ο Φόντεν δέχτηκε φανταστική κάθετη πάσα από τον Ντε Μπρόινε για να γράψει το 3-0. Στο δεύτερο μέρος, οι πολίτες κατέβασαν στροφές, παρόλα αυτά είχαν τον απόλυτο έλεγχο και πρόσθεσαν το κερασάκι στην τούρτα στο 79' με το αυτογκόλ του Λέρμα (4-0).

Σε σούπερ κατάσταση Ζεσούς και Άρσεναλ

Στο "Έμιρεϊτς, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής από πλευράς Άρσεναλ αφού είχε συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ της ομάδας του στο 4-2 επί της Λέστερ. Ο Βραζιλιάνος φορ έδωσε αβαντάζ δύο γκολ για του Λονδρέζους σκοράροντας στο 23' και στο 35', στο εντός έδρας ντεμπούτο του με τους κανονιέρηδες, ενώ στο δεύτερο μέρος άφησε το ρόλο του εκτελεστή και ανέλαβε εκείνον του δημιουργού, για να μοιράσει ασίστ στους Τζάκα (55') και Μαρτινέλι (75') και να υπογράψει το 4-2 κόντρα στην Λέστερ, για την οποία δεν στάθηκαν αρκετά το αυτογκόλ του Σαλιμπά (53') και το γκολ του Μάντισον (74').

Ο Σα φώναξε "όχι" στον Μίτροβιτς

Όσον αφορά στα άλλα τρία απογευματινά ματς του Σαββάτου, είχαμε ισάριθμες ισοπαλίες. Στο "Μολινό" η Γουλβς έμεινε στο 0-0 με την Φούλαμ αλλά ουσιαστικά ήταν εκείνη που χαμογέλασε αφού στο 81' οι "κότατζερς" είχαν χρυσή ευκαιρία να πάρουν το τρίποντο όμως ο Ζοζέ Σα τους το αρνήθηκε, αποκρούοντας το πέναλτι του Μίτροβιτς. Λευκή ισοπαλία ήταν και το αποτέλεσμα στο "Amex" μεταξύ της Μπράιτον και της Νιούκαστλ που έφτασαν αμφότερες στους τέσσερις βαθμούς (είχαν νικήσει στην πρεμιέρα) ενώ στο "Σεντ Μέρις" η Λιντς προηγήθηκε 2-0 με δύο γκολ του Ροντρίγκο αλλά οι Αρίμπο και Γουόκερ-Πίτερς έφεραν το ματς σε ισορροπία σκοράροντας στο τελευταίο 20λεπτο για λογαριασμό της Σαουθάμπτον.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΛΕΣΤΕΡ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΛΙΝΤΣ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ