PREMIER LEAGUE

Premier League: Τα σενάρια για το Champions League

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Λίβερπουλ με την Τσέλσι
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Λίβερπουλ με την Τσέλσι 2020 PAUL ELLIS, POOL VIA AP

Η αυλαία στην Premier League πέφτει το απόγευμα της Κυριακής (23/05) με την Τσέλσι και τη Λίβερπουλ να έχουν το προβάδισμα για την έξοδο στο Champions League.

Η χρονιά στην Premier League ολοκληρώνεται και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει στις ομάδες που θα βγουν στο Champions League καθώς παίζονται δύο θέσεις.

Τσέλσι, Λίβερπουλ και Λέστερ διεκδικούν αυτά τα δύο εισιτήρια με την υπόθεση να έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού ο Ολυμπιακός θέλει τους Λονδρέζους να βγαίνουν στο Champions League της νέας σεζόν.

Ποια είναι όμως τα δεδομένα που υπάρχουν; Η Τσέλσι και η Λίβερπουλ έχουν το πάνω χέρι. Οι μπλε εάν επικρατήσουν εκτός έδρας κόντρα στην Άστον Βίλα θα κατακτήσουν την τρίτη θέση ότι και να γίνει στα άλλα δύο ματς αφού έχουν ένα βαθμό περισσότερο από τους διώκτες τους.

Εάν η ομάδα του Τούχελ μείνει στην ισοπαλία ή χάσει τότε δεν θέλει να επικρατήσουν η Λίβερπουλ και η Λέστερ γιατί έτσι θα βρεθεί στην πέμπτη θέση. Πάνω κάτω το ίδιο ισχύει και για τους κόκκινους.

Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Κρίσταλ Πάλας και με νίκη θα βρίσκεται δεδομένα στο Champions League αφού υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία με την Λέστερ η οποία είναι και στην πιο δύσκολη θέση. Από την μία υποδέχεται την Τότεναμ και από την άλλη περιμένει γκέλα των άλλων δύο για να πάρει εκείνη το εισιτήριο.

Φυσικά, υπάρχει και το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας. Αυτό μπορεί να συμβεί με ήττα της Τσέλσι και ισοπαλία των Λίβερπουλ, Λέστερ. Ακόμα και σε αυτό το σενάριο οι δύο πρώτες υπερτερούν, αφού έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων από τις αλεπούδες. Συγκεκριμένα η Τσέλσι είναι στο +23, η Λίβερπουλ +24 και η Λέστερ +20.

TAGS PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΣΕΛΣΙ ΛΕΣΤΕΡ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ