PREMIER LEAGUE

Premier League: Σταματούν τα υποχρεωτικά μοριακά τεστ για κορονοϊό

Η μπάλα της Premier League
Η μπάλα της Premier League © 2021 STEVE LUCIANO/ASSOCIATED PRESS

Η Premier League αποφάσισε να σταματήσουν τα μοριακά τεστ σε παίκτες και προσωπικό των 20 συλλόγων που ήταν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα και πλέον οι έλεγχοι θα γίνονται με rapid.

Η Premier League ενημέρωσε τους συλλόγους ότι δεν χρειάζεται πλέον δύο φορές την εβδομάδα να υποβάλλουν σε μοριακούς ελέγχους για κορονοϊό τους παίκτες και το προσωπικό τους.

Από την Πέμπτη οι έλεγχοι θα γίνονται μέσω rapid tests και σε περίπτωση που προκύψει θετικό αποτέλεσμα, μόνο τότε θα διενεργείται PCR test, για την επιβεβαίωση του κρούσματος.

Τα rapid tests θα διενεργούνται τις ημέρες των προπονήσεων και μία ημέρα πριν από τις ημέρες αγώνα, αφού πρόσφατα καταργήθηκε και η υποχρέωση ελέγχουν ανήμερα του παιχνιδιού.

Οι παίκτες, οι προπονητές και το προσωπικό θα μπορούν να κάνουν ελέγχους με PCR, ωστόσο δεν θα είναι υποχρέωση των συλλόγων.

Η Premier League ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διενεργήθηκαν 14.250 έλεγχοι για Covid-19 σε παίκτες και προσωπικό μεταξύ 27 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου, με 94 αποτελέσματα να είναι θετικά. Μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν καταγραφεί 103 θετικά κρούσματα, με συνέπεια να πρόκειται για την πρώτη εβδομάδα έπειτα από δύο μήνες που σημειώνεται μείωση κρουσμάτων. Παρ' όλα αυτά, από την αρχή του Δεκεμβρίου έχουν αναβληθεί 17 αγώνες πρωταθλήματος λόγω του αντίκτυπου της μετάλλαξης Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ