PREMIER LEAGUE

Premier League: Σκέψη να δημοσιεύει τις συνομιλίες των διαιτητών με τον VAR

Διαιτητής τσεκάρει τη φάση στο VAR στο παιχνίδι της Κρίσταλ Πάλας με τη Γουέστ Χαμ
Διαιτητής τσεκάρει τη φάση στο VAR στο παιχνίδι της Κρίσταλ Πάλας με τη Γουέστ Χαμ 2022 IAN WALTON / AP IMAGES

Η Premier League εξετάζει το ενδεχόμενο να δημοσιεύει τις συνομιλίες των διαιτητών με τον VAR για λόγους διαφάνειας, κάτι που έχει δοκιμαστεί στο MLS με θετικά αποτελέσματα.

Σχεδόν τρία χρόνια πριν η Premier League καλωσόριζε στα γήπεδά της το VAR, με στόχο να αποφευχθούν πιθανά λάθη των διαιτητών.

Πλέον, οι ιθύνοντες του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο εξετάζουν, σύμφωνα με τους Times, το ενδεχόμενο να δώσουν στη δημοσιότητα τις συνομιλίες των ρέφερι με τον VAR.

Ο λόγος που σκέφτονται να προχωρήσουν σε αυτή την απόφαση αφορά την έντονη κριτική που έχει δεχθεί η συγκεκριμένη τεχνολογία, ειδικά για τις οριακές φάσεις. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η διαφάνεια των αποφάσεων και να μην υπάρχουν υπόνοιες για διαφθορά.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, η ιδέα έχει σημαντική απήχηση, ωστόσο δεν έχει καθοριστεί το χρονικό της εφαρμογής της.

"Υπάρχει μια γενική άποψη ότι η δημοσίευση θα κάνει καλό. Υπάρχει η επιθυμία να είμαστε πιο ανοιχτοί με τους οπαδούς σχετικά με τη λήψη αποφάσεων των διαιτητών και τον τρόπο με τον οποίο το κάνουμε". Αυτή η τεχνική έχει εφαρμοστεί και στο MLS, και οι εντυπώσεις που προέκυψαν ήταν θετικές.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ