PREMIER LEAGUE

Premier League: Ποινή φυλάκισης άνω των 30 ετών σε πέντε χειριστές παράνομων πλατφορμών streaming αγώνων

Premier league logo
Premier league logo PREMIER LEAGUE

Βαριά καμπάνα επιβλήθηκε σε πέντε χειριστές που ήταν πίσω από πλατφόρμες παράνομου streaming αγώνων της Premier League, καθώς τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης 30 ετών και επτά μηνών.

Η Premier League πέτυχε μια σημαντική δικαστική νίκη στη μάχη με τους χρήστες παράνομων υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς πέντε χειριστές που βρισκόντουσαν πίσω από τρεις πειρατικές πλατφόρμες streaming καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 30 ετών και επτά μηνών, όπως αναφέρει και η ίδια η λίγκα στην ιστοσελίδα της.

Οι πέντε κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι με τα κατηγορητήρια της απάτης, της συνομωσίας του ξεπλύματος μαύρου χρήματος αλλά και της περιφρόνησης του δικαστηρίου. Η εμπορική ονομασία των πλατφορμών ήταν οι: Flawless, Shared VPS, Optimal (γνωστό και ως Cosmic).

Οι συγκεκριμένες πλατφόρμες παρείχαν πρόσβαση στη θέαση αγώνων της Premier League και "απασχολούσαν" 30 εργαζόμενους. Ανάμεσά τους ήταν και ένας ειδικός σε αντι-πειρατική εταιρεία. Η έρευνα φυσικά εντόπισε στοιχεία και για άλλες αξιόποινες εγκληματικές πράξεις. Για παράδειγμα ο Κρίστοφερ Φέλβους, ένας εκ των καταδικασθέντων, συνελήφθη γιατί είχε στην κατοχή του άσεμνες εικόνες παιδιών.

Ο Κέβιν Πλαμπ, επικεφαλής της νομικής ομάδας της αγγλικής λίγκας ανέφερε μετά την έκδοση της απόφασης: "Η σημερινή καταδίκη είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς και περίπλοκης δίωξης μιας εξαιρετικά περίπλοκης επιχείρησης. Οι ποινές που επιβλήθηκαν, οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες ποινές που έχουν εκδοθεί ποτέ για εγκλήματα που σχετίζονται με την πειρατεία, δικαιώνουν τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την προσαγωγή αυτών των ατόμων στη δικαιοσύνη και αντικατοπτρίζουν τη σοβαρότητα και την έκταση των εγκλημάτων.

Αυτή η δίωξη είναι ένα ακόμα συγκεκριμένο παράδειγμα των σαφών δεσμών μεταξύ της πειρατείας και της ευρύτερης εγκληματικότητας, κάτι για το οποίο προειδοποιούμε συνεχώς. Ενώ οι περισσότεροι οπαδοί της Premier League απολαμβάνουν να παρακολουθούν τους αγώνες μας με ασφάλεια, εκείνοι που ήταν πελάτες αυτών των υπηρεσιών υποστήριζαν άτομα που εμπλέκονται σε ένα απαίσιο και επικίνδυνο οργανωμένο έγκλημα.

Αυτή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση και είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για τη σκληρή δουλειά και την τεχνογνωσία των αρχών που μας στήριξαν, ιδιαίτερα του London Borough of Hammersmith και του Fulham Trading Standards που συντόνισε την έρευνα και συνεργάστηκε με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλη τη χώρα .

Η σημαντική οικονομική συνεισφορά της Premier League σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική πυραμίδα γίνεται δυνατή μέσω της δυνατότητας πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μας.

Είμαστε ικανοποιημένοι που μέσω αποφάσεων όπως αυτή, τα δικαστήρια συνεχίζουν να δείχνουν ότι αναγνωρίζουν τη σημασία της προστασίας των δικαιωμάτων της Premier League. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας και τους φίλους μας διερευνώντας και διώκοντας παράνομους χειριστές σε όλα τα επίπεδα".

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ