PREMIER LEAGUE

Premier League: Η βαθμολογία χωρίς την παρέμβαση του VAR μετά από τις επτά πρώτες αγωνιστικές

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Λίβερπουλ
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Λίβερπουλ © 2021 PHIL NOBLE / POOL REUTERS / AP IMAGES

To Espn δημοσίευσε τη βαθμολογία που θα ίσχυε στην Premier League μετά τις πρώτες επτά αγωνιστικές αν δεν είχε παρέμβει το VAR και ανέδειξε νικητές και ηττημένους σε σύγκριση με την πραγματική βαθμολογία.

Η τεχνολογία και συγκεκριμένα το VAR έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στη ζωή του ποδοσφαίρου για να το κάνουν καλύτερο και δικαιότερο και η αλήθεια είναι πως με το σωστό χειρισμό του, έχουν διορθωθεί αρκετά κακώς κείμενα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Πώς όμως θα ήταν η ζωή μας αν οι διαιτητές και οι βοηθοί τους εντός γηπέδων δεν είχαν τη συνδρομή της τεχνολογίας στη λήψη των αποφάσεων.

Ερώτημα που ακούγεται ως ρητορικό, με την αμερικανική ιστοσελίδα Espn να φροντίζει όμως να δώσει την απάντηση όσον αφορά στη φετινή Premier League καθώς μελέτησε όλες τις φάσεις στις επτά πρώτες αγωνιστικές και έβγαλε μία νέα βαθμολογία, χωρίς να μετράει τους βαθμούς που προστέθηκαν ή χάθηκαν μετά την παρέμβαση του Video Assistant Referee.

Η βαθμολογία της Premier League χωρίς το VAR
Η βαθμολογία της Premier League χωρίς το VAR PHOTO CREDITS: PRINT SCREEN / ESPN

Όσον αφορά στην κορυφή η κατάσταση δεν θα άλλαζε αφού η Τσέλσι θα ήταν πρώτη και πάλι, με τη διαφορά όμως πως το προβάδισμά της έναντι της πλησιέστερης διώκτριάς της δεν θα ήταν ένας αλλά τέσσερις βαθμοί.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στα μέλη του λεγόμενου Big-6, οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, Γιουνάιτεντ και Σίτι, αλλά και η Λίβερπουλ, βρίσκονται έναν πόντο πιο πάνω χάρη στην παρέμβαση του VAR, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως Έβερτον και Μπράιτον θα ήταν εκείνες μέσα στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας αν δεν υπήρχε η τεχνολογία στην Premier League.

Premier League: Η βαθμολογία χωρίς την παρέμβαση του VAR μετά από τις επτά πρώτες αγωνιστικές
ΠΙΝΑΚΑΣ ESPN

Από εκεί και πέρα, η μεγαλύτερη ευεργετημένη της παρουσίας του VAR είναι η Γουέστ Χαμ καθώς χωρίς αυτό θα είχε τρεις βαθμούς λιγότερους και θα ήταν δύο θέσεις χαμηλότερα για να βρεθεί στην 11η, ενώ στον αντίποδα η ομάδα που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά από το VAR είναι η Νιούκαστλ, με τις καρακάξες να έχουν δει τέσσερις ανατροπές εις βάρος τους, διπλάσιες από την οποιαδήποτε άλλη ομάδα (θα είχαν πέντε πόντους περισσότερους χωρίς το VAR).

Premier League: Η βαθμολογία χωρίς την παρέμβαση του VAR μετά από τις επτά πρώτες αγωνιστικές
ΠΙΝΑΚΑΣ ESPN

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΤΣΕΛΣΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΤΟΤΕΝΑΜ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΛΕΣΤΕΡ ΓΟΥΛΒΣ ΕΒΕΡΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ