PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν περισσότερες ημέρες στην κορυφή από τη Λίβερπουλ

Ο Νεμάνια Μάτιτς με τον Τιάγκο Αλκάνταρα
Ο Νεμάνια Μάτιτς με τον Τιάγκο Αλκάνταρα @ 2022 JON SUPER / AP IMAGES

Ένα παράδοξο συνέβη τη φετινή σεζόν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει για περισσότερες ημέρες στην κορυφή της Premier League σε σχέση με τη Λίβερπουλ, παρότι η πρώτη τερμάτισε έκτη και έκανε τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή της ιστορίας στο πρωτάθλημα και η δεύτερη διεκδίκησε τον τίτλο μέχρι τέλους.

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είχε τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή της ιστορίας στην Premier League (από τη σεζόν 1992-93) και να γνώρισε ταπεινωτικές ήττες από τη Λίβερπουλ και τις δύο φορές που αναμετρήθηκαν από το πρωτάθλημα, ωστόσο αυτό δεν της "στέρησε' τη δυνατότητα να μείνει περισσότερες ημέρες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι "κόκκινοι" διάβολοι έμειναν στην κορυφή για 14 ημέρες στη διάρκεια της φετινής σεζόν, ενώ οι "reds" του Γιούργκεν Κλοπ έμειναν μόνο για 11 ημέρες, όπως αναφέρει ένα αφιέρωμα της "Independent". Οι ημέρες υπολογίζονταν με βάση το πώς ήταν ο βαθμολογικός πίνακας στο τέλος της ημέρας και όχι μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής.

Φαντάζει μακρινός καιρός από την εποχή που η Γιουνάιτεντ πήγαινε καλά. Με τον Σόλσκιερ στο τιμόνι του συλλόγου και τον Μπρούνο Φερνάντες να πετυχαίνει χατ-τρικ, οι κόκκινοι διάβολοι ήταν πρώτοι στη βαθμολογία μετά το 5-1 που πέτυχαν στο ντέρμπι με τη Λιντς (υπάρχει αντιπαλότητα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων), στην πρώτη αγωνιστική της Premier League.

Οι κόκκινοι διάβολοι ανέκτησαν τα πρωτεία στην πρώτη παράσταση του Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ και τη νίκη με 4-1 επί της Νιούκαστλ την τέταρτη αγωνιστική στα μέσα του Σεπτεμβρίου. Η Λίβερπουλ ανέβηκε στην κορυφή μόνο στο τέλος του Σεπτεμβρίου και σε κάποιες περιστάσεις τον Απρίλιο και τον Μάιο. Εκείνες τις ημέρες οι "reds" νικούσαν και σκαρφάλωναν προσωρινά στην κορυφή, ωστόσο ακολουθούσε το ματς της Σίτι που νικούσε και επέστρεφε εκ νέου στην κορυφή.

Από τα ευρήματα αυτής της στατιστικής ξεχωρίζουν άλλα δύο ενδιαφέροντα πράγματα. Η Γουέστ Χαμ, που τερμάτισε τελικά στην έβδομη θέση, ήταν για περισσότερο χρονικό διάστημα στην πρώτη τετράδα από τις Τότεναμ και Άρσεναλ, ενώ η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ήταν έκτη σε διάρκεια ημερών που έμεινε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, μετά τις Μπέρνλι, Γουότφορντ, Νόριτς (που υποβιβάστηκαν) και τις Λιντς και Νιούκαστλ. Αυτό οφείλεται στο πολύ κακό ξεκίνημα που έκαναν στο πρωτάθλημα οι κανονιέρηδες.

TAGS PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ