PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Λίβερπουλ μείωσε στο -9 από την Σίτι, εντός έδρας γκέλα για Άρσεναλ

Οι Φαν Ντάικ και Ρόμπερτσον πανηγυρίζουν γκολ της Λίβερπουλ σε ματς της Premier League με την Σαουθάμπτον | 27 Νοεμβρίου 2021
Οι Φαν Ντάικ και Ρόμπερτσον πανηγυρίζουν γκολ της Λίβερπουλ σε ματς της Premier League με την Σαουθάμπτον | 27 Νοεμβρίου 2021 @2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα από το Λονδίνο επικρατώντας με 3-1 της Κρίσταλ Πάλας και μείωσε στους 9 πόντους τη διαφορά από την πρωτοπόρο Σίτι, έχοντας ματς λιγότερο από τους πολίτες. Γκέλα στο Έμιρεϊτς για Άρσεναλ, 0-0 με την Μπέρνλι.

Το Λονδίνο ταιριάζει αυτές τις ημέρες στην Λίβερπουλ! Λίγα 24ωρα μετά το 2-0 επί της Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς που την έστειλε στον τελικό του League Cup (27 Φεβρουαρίου κόντρα στην Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ) η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επιβλήθηκε με 3-1 της Κρίσταλ Πάλας στο Σέλχαρστ Παρκ για την 23η αγωνιστική της Premier League και μείωσε σε μονοψήφιο αριθμό την απόστασή της από την κορυφή, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να πάει τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι και στο -6 αν κερδίσει στο εξ αναβολής παιχνίδι της με την Λιντς.

Οι κόκκινοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος όπου και βρήκαν δύο γκολ με τους Φαν Ντάικ και Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (αμφότερα από ασίστ του Ρόμπερτσον) όμως στο δεύτερο τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην μαχητική Πάλας, που μείωσε στο 55' με τον Εντουάρ και είχε ευκαιρίες ακόμα και για την ισοφάριση.

Ο Άλισον όμως ήταν σταθερός κάτω από την εστία και λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι με τον Ζότα, με τον Φαμπίνιο να αξιοποιεί την εσχάτη των ποινών και να γράφει το τελικό 3-1 στην αναμέτρηση που σήμανε και την 10η διαδοχική νίκη της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ επί των αετών του Λονδίνου σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Το ματς

Απολύτη κυρίαρχος στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους ήταν η Λίβερπουλ, με την ομάδα του Κλοπ να μπαίνει με αέρα από την πρόκρισή της στον τελικό του League Cup (με το 2-0 στην πρωτεύουσα επί της Άρσεναλ μεσοβδόμαδα) και να μην αφήνει πολλά περιθώρια αντίδρασης στην Κρίσταλ Πάλας. Δεν χρειάστηκε άλλωστε παρά μόλις 8 λεπτά για να βρει το γκολ, με τον Ρόμπερτσον να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά και τον Φαν Ντάικ να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι για να εκτελέσει τον Γκουαΐτα με ασύλληπτη κεφαλιά.

Το πρώτο 25λεπτο βρήκε τους κόκκινους να παίζουν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, με πίεση και κατοχή, και να έχουν 8 τελικές (2 εντός εστίας) έναντι καμίας της Πάλας και στο 32ο λεπτό έφτασαν νομοτελειακά και στην επίτευξη του δεύτερου γκολ. Ο Άντι Ρόμπερτσον ήταν ξανά πρωταγωνιστής βγάζοντας ασίστ (έφτασε τις 43 στην Premier League από την έναρξη της σεζόν 2017-18, όσες έχει και ο Αλεξάντερ-Άρνολντ), με τον Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν να γίνεται κάτοχος της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι από τη σέντρα του Σκωτσέζου και να γράφει το 2-0 με δυνατό αριστερό σουτ.

Μέχρι το 35' οι κόκκινοι δεν είχαν αντίπαλο στο χορτάρι, ωστόσο στο φινάλε του πρώτου μέρους η ομάδα του Βιεϊρά απείλησε δις εκμεταλλευόμενη αβίαστα λάθη της αντίπαλης άμυνας, με τον Άλισον να κρατάει ωστόσο το μηδέν. Το ίδιο δυνατά μπήκαν οι αετοί και στο δεύτερο μέρος και μέσα σε δύο λεπτά (46' 48') είχαν δύο εξαιρετικές ευκαιρίες με τους Γκάλαχερ και Εντουάρ, για να έρθει το γκολ που τόσο φλέρταραν (και δικαιούνταν με βάση την αντίδρασή τους μετά το 0-2) στο 55'.

Κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας της Λίβερπουλ, με τον Ματετά να βγαίνει απέναντι στον Άλισον και την κατάλληλη στιγμή να τροφοδοτεί τον Εντουάρ που ακολουθούσε, για να γράψει ο δεύτερος το 1-2 μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία. Έγινε μάλιστα ο πρώτος παίκτης των Λονδρέζων που σκόραρε απέναντι στην Λίβερπουλ μετά από τον Βιλφρίντ Ζαχά τον Νοέμβριο του 2019.

Ουσιαστικά, το γκολ αυτό άλλαξε άρδην τα δεδομένα, με την Πάλας να παίζει στη συνέχεια με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και την Λίβερπουλ να αισθάνεται εντελώς άβολα, έχοντας χάσει την ικανότητά της να ελέγχει το ρυθμό και το παιχνίδι. Μάλιστα στο 83' οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση, με τον Άλισον να αποδεικνύεται φύλακας-άγγελος της εστίας του διώχνοντας σε κόρνερ με υπερένταση στο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ολίσε.

Λίγα λεπτά αργότερα ωστόσο, το άγχος των οπαδών της Λίβερπουλ έφυγε καθώς το ματς "κλείδωσε" για τους παίκτες του Κλοπ με τρίτο γκολ. Από εξαιρετική πάσα του Αλεξάντερ-Άρνολντ ο Ζότα μπήκε στην περιοχή της Πάλας και εκεί έπεσε από μαρκάρισμα που δέχτηκε, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα μετά από αρκετά λεπτά διαβουλεύσεων με το VAR και τον Φαμπίνιο να νικάει τον Γκουαΐτα για να γράψει το τελικό 3-1.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουαΐτα, Γουόρντ, Άντερσεν, Γκουέχι, Μίτσελ, Γκάλαχερ, Χιουζ (77' Αγιού), Σλουπ, Ολίσε, Εντουάρ (68' Έζε), Ματετά (77' Μπεντεκέ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (90+2' Γκόμεζ), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τζόουνς, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (60' Μιναμίνο), Φιρμίνο (90' Μίλνερ), Ζότα

Ισοπαλίες-μαχαιριά για Άρσεναλ και Λέστερ

Όσον αφορά στα άλλα δύο απογευματινά ματς της Κυριακής, Άρσεναλ και Λέστερ έψαχναν τη νίκη στο σπίτι τους για να αφήσουν πίσω τους την απογοήτευση από τα παιχνίδια που είχαν δώσει μεσοβδόμαδα (ήττα-αποκλεισμός για την πρώτη από την Λίβερπουλ στα ημιτελικά του League Cup και για την δεύτερη από την Τότεναμ στις καθυστερήσεις με τα γκολ του Μπέρχβαϊν στο 90+5' και 90+7'), όμως αμφότερες απέτυχαν παταγωδώς.

Η μεν ομάδα του Αρτέτα υποχρεώθηκε σε λευκή ισοπαλία με την Μπέρνλι και έχασε και άλλο έδαφος στη μάχη της τετράδας και της εξόδου στο νέο Champions League ενώ εκείνη του Ρότζερς είδε την Μπράιτον να την ισοφαρίζει σε 1-1 στο 82' με τον Γουέλμπεκ (είχε προηγηθεί στο 46' με τον Ντάκα) και εξακολουθεί να παραμένει χωρίς back-to-back νίκες στην Premier League από τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Τα highlights

Γουότφορντ - Νόριτς 0-3

Έβερτον - Άστον Βίλα 0-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 1-0

Μπρέντφορντ - Γουλβς 1-2

Λιντς - Νιούκαστλ 0-1

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-1

Η βαθμολογία της Premier League

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΡΣΕΝΑΛ ΛΕΣΤΕΡ THE PREMIER GREEKS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ