PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Γουλβς πάγωσε την Τσέλσι στο 90+7', υποβιβάστηκε η Γουότφορντ

Οι παίκτες της Γουλβς πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Τσέλσι για την Premier League 2021-2022 στο "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο | Σάββατο 7 Μαΐου 2022
Οι παίκτες της Γουλβς πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Τσέλσι για την Premier League 2021-2022 στο "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο | Σάββατο 7 Μαΐου 2022 © 2022 FRANK AUGSTEIN/ASSOCIATED PRESS

Η Τσέλσι ετοιμαζόταν για την πρώτη νίκη υπό το βλέμμα του επόμενου ιδιοκτήτη της, Τοντ Μπόλι, ωστόσο η Γουλβς είχε διαφορετική άποψη και ισοφάρισε σε 2-2 στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Γουότφορντ ηττήθηκε από την Κρίσταλ Πάλας και επέστρεψε στην Championship.

Το απόγευμα έμοιαζε αρκετά ευχάριστο, αφού στο "Στάμφορντ Μπριτζ" υπήρχε ξανά ιδιοκτήτης της Τσέλσι, έστω και εν δυνάμει. Ο Τοντ Μπόλι, επικεφαλής του κονσόρτιουμ που κέρδισε τη...δημοπρασία των "μπλε", βρέθηκε στις κερκίδες και.... παραλίγο να δει τη νέα ομάδα του να επικρατεί της Γουλβς για την 36η αγωνιστική της Premier League. Οι "λύκοι" φρόντισαν να χαλάσουν το πάρτι και επέστρεψαν από δύο γκολ πίσω στο σκορ, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι Λονδρέζοι δεν ήταν ανώτεροι από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έχασαν και μία μεγάλη ευκαιρία με τον Λεάντερ Ντεντόνκερ στο 1ο ημίχρονο. Παρότι έστειλαν μία φορά την μπάλα στα δίχτυα, το γκολ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ μέσω VAR, με τον Μπόλι να απορεί στην εξέδρα.

Στο 2ο ημίχρονο, ανέλαβε δράση ο Ρομέλου Λουκάκου. Με δύο γκολ σε δύο λεπτά έβαλε μπροστά τους "μπλε" πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Στο 56' κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε ο ίδιος και στο 58' με φανταστικό πλασέ εκτός περιοχής έφτασε τα 14 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και πάτησε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Τσέλσι στη σεζόν. Τίποτα δεν είχε τελειώσει όμως. Η μείωση του σκορ από τον Τρινκάο στο 78' αναπτέρωσε το ηθικό της Γουλβς, που προερχόταν από τρεις διαδοχικές ήττες. Στο 90+7', έπειτα από σέντρα του Σικίνιο, ο Κόνορ Κόουντι ισοφάρισε σε 2-2 και άφησε ανοιχτή σε όλα τη μάχη για την 3η και την 4η θέση που οδηγεί στο Champions League.

Σημαντική ήταν η αγωνιστική και για την ουρά της βαθμολογίας. Η Κρίσταλ Πάλας νίκησε με 1-0 τη Γουότφορντ στο "Σέλχαστ Παρκ" χάρη σε πέναλτι του Γουιλφρέντ Ζαά και την έριξε στην Championship, έπειτα από μόλις μία σεζόν στα "μεγάλα σαλόνια".

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής

Τα highlights

Μπέρνλι - Άστον Βίλα 1-3

Μπρέντφορντ - Σαουθάμπτον 3-0

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ