PREMIER LEAGUE

Premier League: H Λέστερ θριάμβευσε με 4-2 της Γιουνάιτεντ, ασύλληπτη ανατροπή στο 95' η Γουλβς, πήρε βαθμό η Νόριτς

Οι Τίλεμανς και Βάρντι πανηγυρίζουν γκολ της Λέστερ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League | 16 Οκτωβρίου 2021
Οι Τίλεμανς και Βάρντι πανηγυρίζουν γκολ της Λέστερ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League | 16 Οκτωβρίου 2021 @2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Σε ένα φανταστικό ματς με έξι γκολ, η Λέστερ πανηγύρισε τεράστια νίκη δαμάζοντας με 4-2 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τρομερή ανατροπή για την Γουλβς και νίκη με 3-2 στο 95' επί της Άστον Βίλα, δεύτερη σερί λευκή ισοπαλία για Νόριτς με Γιαννούλη βασικό.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ταξίδεψε στο Λέστερ με τον αέρα του εκπληκτικού αήττητου εκτός έδρας σερί που είχε φτάσει τα 29 ματς στην Premier League (19 νίκες - 10 ισοπαλίες) όμως στο King Power Stadium το σερί έλαβε τέλος, με την ομάδα του Ρότζερς να πανηγυρίζει μία τεράστια επιτυχία απέναντι σε εκείνη του Σόλσκιερ επικρατώντας 4-2 και να την υποχρεώνει στην πρώτη της αποτυχία μακριά από το Ολντ Τράφορντ σε επίπεδο Premier League από τον Ιανουάριο του 2020 (0-2 από την Λίβερπουλ).

Το πρώτο ημίχρονο στο "King Power Stadium" βρήκε τις Λέστερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ισορροπία (ελαφρώς καλύτεροι οι γηπεδούχοι), με αμφότερες τις ομάδες να έχουν πετύχει ένα σούπερ θεαματικό γκολ.

Πρώτη "χτύπησε" η ομάδα του Σόλσκιερ στο 19ο λεπτό, με μία βολίδα που έφυγε από το αριστερό πόδι του Γκρίνγουντ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή να καρφώνεται (με σύμμαχο το δοκάρι) στη δεξιά γωνία της εστίας του Σμάιχελ για το 0-1.

Η αντίδραση των παικτών του Ρότζερς ήρθε στο 31', με τους γηπεδούχους να πιέζουν ψηλά και τον Ιχεανάτσο να κλέβει τη μπάλα και το πορτοφόλι του Μαγκουάιρ που πήγε κακώς να κάνει ντρίμπλα, για να τροφοδοτήσει τον Τίλεμανς και τον Βέλγο με ένα φανταστικό δεξί φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να μην αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον Ντε Χέα για το 1-1.

Οι μεγάλες συγκινήσεις όμως θα έρχονταν στο δεύτερο ημίχρονο. Η Γιουνάιτεντ απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα όταν οι Γκρίνγουντ και Ρονάλντο είδαν τον Κάσπερ Σμάιχελ να τους σταματάει με εντυπωσιακό τρόπο, για να έρθει ο Σογιουντσού στο 78' και να κάνει το 2-1 με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή εκμεταλλευόμενος ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας.

Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε το 2-2, με τον Λίντελεφ να βγάζει μία εκπληκτική μακρινή μπαλιά με αποδέκτη τον Ράσφορντ και τον Άγγλο φορ να βγαίνει απέναντι στον Σμάιχελ και να τον νικάει, για να φέρει το ματς στα ίσα με το παρθενικό του γκολ στην πρώτη του συμμετοχή στη φετινή Premier League, μετά από τον τραυματισμό που τον είχε αφήσει εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα.

Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενουμένων κράτησε ελάχιστα, αφού 54 δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε νέα ψυχρολουσία για τους κόκκινους διαβόλους, με τον Βάρντι να βρίσκεται αμαρκάριστος λίγο πιο μπροστά από το ύψος του πέναλτι και με δυνατό σουτ να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Ντε Χέα (3-2).

Το γκολ του Βάρντι αποδιοργάνωσε την Γιουνάιτεντ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε το γκολ του Ντάκα για να εκθέσει για πολλοστή φορά την προβληματική αμυντική λειτουργία της, γράφοντας το τελικό 4-2 για τις αλεπούδες μέσα σε αποθέωση και αναγκάζοντας τους φίλους των κόκκινων διαβόλων να πιουν το πικρό ποτήρι των τεσσάρων γκολ παθητικό σε εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από τον Απρίλιο του 2019 (0-4 από Έβερτον).

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Αμάρτεϊ, Έβανς (88' Βέστεργκαρντ), Σογιουντσού, Περέιρα, Τίλεμανς, Σουμαρέ, Καστάνιε, Μάντισον (73' Πέρεθ), Ιχεανάτσο (77' Ντάκα), Βάρντι

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Σο, Μάτιτς (80' ΜακΤόμινεϊ), Πογκμπά, Γκρίνγουντ (80' Λίνγκαρντ), Φερνάντες, Σάντσο (65' Ράσφορντ), Ρονάλντο

Νίκη για Σίτι, ανατροπή για Γουλβς, βαθμός για Νόριτς

Όσον αφορά στα άλλα απογευματινά σαββατιάτικα ματς της 8ης αγωνιστικής, η Γουλβς έκλεψε την παράταση καθώς αν και βρέθηκε στο 68' με δύο γκολ στην πλάτη στο Μπέρμιγχαμ, έκανε ασύλληπτη ανατροπή, επικρατώντας με σκορ 3-2 της Άστον Βίλα.

Ο Σαΐς στο 80' μείωσε σε 2-1 αξιοποιώντας ασίστ του Ποντένσε, στο 85' ο Κόουντι έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων η μπάλα χτύπησε σε πόδι παίκτη των βίλανς μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρούμπεν Νέβες και άλλαξε πορεία, για να καταλήξει στα δίχτυα και να γραφτεί ένα υπερήφανο τρίποντο για τους λύκους.

Ήταν μάλιστα μόλις η δεύτερη φορά που η Βίλα έπεσε θύμα ανατροπής στην έδρα της σε ματς Premier League έχοντας πάρει προβάδισμα δύο γκολ, μετά από το 2-3 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Νοέμβριο του 2012.

Στο "Έτιχαντ", η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι καθάρισε -έστω και δύσκολα- την Μπέρνλι με 2-0 έχοντας για σκόρερ τους Μπερνάρντο Σίλβα και Κέβιν Ντε Μπρόινε, ενώ στο "Κάροου Ρόουντ" η Νόριτς, με τον Γιαννούλη να αγωνίζεται σε όλο το ματς και τον Τζόλη να μένει στον πάγκο, αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με την Μπράιτον, για να πάρει δεύτερη σερί ισοπαλία αλλά και να μείνει χωρίς νίκη σε επίπεδο Premier League για 18η διαδοχική αναμέτρηση.


Αξίζει να σημειωθεί πως η Σίτι έφτασε τις εννέα διαδοχικές επιτυχίες απέναντι στην Μπέρνλι σε όλες τις διοργανώσεις (32-1 τα γκολ σε αυτό το διάστημα), με την Νόριτς από την πλευρά της να παραμένει η μοναδική ομάδα στη φετινή Premier League που δεν έχει βρεθεί ακόμα μπροστά στο σκορ σε κάποιο παιχνίδι της.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΕΣΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ