PREMIER LEAGUE

Premier League: Για πρώτη φορά στην ιστορία όλες οι θέσεις μπορούν να αλλάξουν την τελευταία αγωνιστική

Ο Σαλάχ με τον Κανσέλο στο Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ
Ο Σαλάχ με τον Κανσέλο στο Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ © 2022 JON SUPER / AP IMAGES

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League είναι μαθηματικά δυνατό να αλλάξει κάθε θέση στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τις Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ να είναι οι δύο ομάδες που μονομαχούν για τον τίτλο.

Δεν θεωρείται τυχαία το κορυφαίο πρωτάθλημα παγκοσμίως. Η Premier League έχει καταφέρει για ακόμα μία χρονιά να κάνει τους φίλους του ποδοσφαίρου... καρδιακούς, καθώς στην 38η και τελευταία αγωνιστική θα κριθεί και ποιος θα είναι ο πρωταθλητής Αγγλίας, με τη Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ.

Το πρωτάθλημα όμως, της φετινής σεζόν έχει μία ιδιαιτερότητα που το καθιστά μοναδικό. Συγκεκριμένα, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης όπου μαθηματικά είναι δυνατό να αλλάξει κάθε θέση στην τελευταία αγωνιστική.

Θυμίζουμε πως οι Πολίτες απέτυχαν να κλειδώσουν τον τίτλο μένοντας στο 2-2 με την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, με τους κόκκινους τρία βράδια μετά να παίρνουν την... ασίστ και να επικρατούν 2-1 της Σαουθάμπτον με ανατροπή και πλέον μετράμε αντίστροφα για την 38η αγωνιστική της Premier League όπου ο τίτλος θα κριθεί σε δύο παιχνίδια.

Στο Μάντσεστερ, η Σίτι υποδέχεται την Άστον Βίλα και ξέρει πως με νίκη στέφεται πρωταθλήτρια Αγγλίας για 8η φορά στην ιστορία της, κατακτώντας τον τίτλο για τέταρτη φορά στα έξι χρόνια παρουσίας του Γκουαρδιόλα στον πάγκο ενώ στο Λίβερπουλ η ομάδα του Κλοπ θέλει δική της νίκη επί της Γουλβς και ταυτόχρονα ισοπαλία ή νίκη των βίλανς στο Έτιχαντ για να πιάσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή με 20 πρωταθλήματα Αγγλίας.

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΤΟΤΕΝΑΜ ΕΒΕΡΤΟΝ ΝΟΡΙΤΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΣΕΛΣΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΓΟΥΛΒΣ ΛΕΣΤΕΡ ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΛΙΝΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ