PREMIER LEAGUE

Premier League: Έμεινε όρθια στο Λονδίνο η Μπέρνλι, τρίποντο στο 90+5' για την Νιούκαστλ

Ο Μπεν Μι με τη φανέλα της Μπέρνλι σε ματς πρωταθήματος κόντρα στην Λίβερπουλ | 13 Φεβρουαρίου 2022
Ο Μπεν Μι με τη φανέλα της Μπέρνλι σε ματς πρωταθήματος κόντρα στην Λίβερπουλ | 13 Φεβρουαρίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Η Μπέρνλι πήρε χρυσό βαθμό στο Λονδίνο απέναντι στην "ευρωπαία" Γουέστ Χαμ (1-1) και παραμένει ζωντανή στη μάχη της παραμονής, ενώ η Νιούκαστλ νίκησε 2-1 την Λέστερ με νικητήριο γκολ του Γκιμαράες στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Γουέστ Χαμ είχε 22 τελικές (9 εντός εστίας) και 61% κατοχή μπάλας απέναντι στην Μπέρνλι το απόγευμα της Κυριακής (17/4) όμως το φινάλε της αναμέτρησης στο London Stadium για την 33η αγωνιστική της Premier League βρήκε χαμογελαστούς τους φιλοξενούμενους.

Οι κλάρετς παρατάχτηκαν στην αγγλική πρωτεύουσα με υπηρεσιακό προπονητή τον Μάικ Τζάκσον, λίγες μόλις ημέρες μετά την απόλυση του Σον Ντάις από την τεχνική ηγεσία τους (έπειτα από 10 χρόνια στον πάγκο) και μπόρεσαν να φύγουν με έναν υπερπολύτιμο βαθμό αποσπώντας ισοπαλία 1-1, που τους έφερε στο -3 απο τη γραμμή της σωτηρίας και την 17η Έβερτον.

Λίγο μετά το πρώτο 20λεπτο το ματς σημαδεύτηκε από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Γουέστγουντ από σύγκρουση που είχε με τον Βλάσιτς, με την Μπέρνλι να βρίσκει πάντως τα ψυχικά αποθέματα και όχι μόνο να ανοίγει το σκορ στο 33΄' με κεφαλιά του Βέγκχορστ (2ο του στην Premier League) αλλά να αγγίζει και το 0-2, με τον Κορνέ να χάνει πέναλτι στο 45+2'.

Στο δεύτερο μέρος η Γουέστ Χαμ, που μεσοβδόμαδα πανηγύρισε μία μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, ανέβασε στροφές και στο 74' ισοφάρισε με τον Σούτσεκ, ενώ στο τελευταίο τέταρτο είχε μεγάλες ευκαιρίες για την ολική ανατροπή, κυρίως με τον Αντόνιο, με τον Πόουπ να κατεβάζει ωστόσο ρολά και να χαρίζει έναν χρυσό βαθμό στην Μπέρνλι στην προσπάθεια που κάνει να κρατηθεί στην κορυφαία κατηγορία.

Όσον αφορά στο έτερο απογευματινό κυριακάτικο ματς, η Λέστερ είδε την άλλη όψη του νομίσματος αφού τρία 24ωρα μετά την ανατροπή που έκανε στο Φίλιπς Στάντιον απέναντι στην Αϊντχόφεν (2-1) και της χάρισε την πρόκριση στους 4 του Conference League, έπεσε εκείνη θύμα ανατροπής.

Αυτό έγινε στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, με την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να προηγείται στο 19' με τον Λούκμαν αλλά την Νιούκαστλ να φέρνει τα πάνω-κάτω με πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Γκιμαράες, με τον αποκτηθέντα μέσο από την Λιόν τον περασμένο Ιανουάριο να ισοφαρίζει στο 30' και να χαρίζει το τρίποντο στις καρακάξες στο 90+5'.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής

Τα highlights

Τότεναμ - Μπράιτον 0-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νόριτς 3-2

Σαουθάμπτον - Άρσεναλ 1-0

Γουότφορντ - Μπρέντφορντ 1-2

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΛΕΣΤΕΡ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ