ΟΦΗ

Πουλινάκης: "Tιμή για μας η παρουσία του Γκαλέτι"

Πουλινάκης: "Tιμή για μας η παρουσία του Γκαλέτι"
INTIME SPORTS

Η παρουσία του Λουτσιάνο Γκαλέτι θα βοηθήσει σε πολλά επίπεδα τον ΟΦΗ δηλώνει ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας Μάνθος Πουλινάκης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, μίλησε στον "Sentra 103,3" για την άφιξη του Λουτσιάνο Γκαλέτι στην Κρήτη.

Στις δηλώσεις του εμφανίστηκε βέβαιος για την προσφορά που θα έχει η παρουσία του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά στον ΟΦΗ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη μεταγραφή: " Είναι τιμή για μας, πρώτα για τον άνθρωπο Γκαλέτι και μετά για την ποδοσφαιρική οντότητα, γιατί πάνω απ' όλα τις δύο βδομάδες που μιλάμε γνώρισα τον άνθρωπο. Είναι φανταστικό παιδί. Θα μας βοηθήσει σε πολλά επίπεδα η παρουσία του. Να έχει την υγεία του και εμείς θα τον στηρίξουμε για να πάνε όλα καλά και να δώσει αυτό που περιμένουμε όλο".

Για το τι του έκανε εντύπωση μιλώντας μαζί του: " Η ωριμότητά του ως άνθρωπος, η δίψα του να παίξει ποδόσφαιρο, η πίστη του ότι μπορεί να παίξει σε καλό επίπεδο. Μου άρεσε και μένα αυτό. Εξαρχής πίστευα ότι δε θα έχει πρόβλημα, άλλωστε πέντε μήνες έκανε προετοιμασία. Όμως όταν μιλάς με τον άλλο καταλαβαίνεις περισσότερα πράγματα. Το ένστικτό μου μου λέει ότι όλα θα πάνε καλά".

Για τους λόγους που επέλεξε ο ΟΦΗ τον Γκαλέτι: " Δεν τον είχαμε ξεχάσει. Στο μυαλό μας υπήρχε και το πέρασμά του από την Ελλάδα, ήταν κάτι το πολύ μεγάλο. Και για μας που δεν είμαστε Ολυμπιακοί, η παρουσία του με έκανε να είμαι σαν φαν του. Μια τέτοια παρουσία για μας στον ΟΦΗ θα δώσει το κάτι παραπάνω και ποιοτικά και για τα μικρά παιδιά, αλλά και η παρουσία του στα αποδυτήρια. Όλα αυτά με έκαναν να θέλω να έρθει. Είχε και πριν μια καλή παρουσία, ήταν μια προσωπικότητα στα γήπεδα".

Για το αν πρόκειται για κίνηση που έχει ρίσκο, με βάση την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του: " Οι, δεν το θεωρώ ρίσκο. Και μόνο η ωριμότητα που έχει ως άνθρωπος και επειδή έχει περάσει όλα τα ιατρικά τεστ και ο ίδιος δε θα ρίσκαρε να του παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Το έχει εξακριβώσει με τους γιατρούς, έχει πάρει το "ΟΚ" και από την Ομοσπονδία της Αργεντινής.

Ρίσκο δε θεωρώ το θέμα της υγείας, αλλά το πόσο σύντομα θα επανέλθει. Του είπαμε να πάει σιγά-σιγά για να μπει σταδιακά στην ομάδα, καθώς η απουσία τριών ετών από τη δράση δε θέλει απότομα πράγματα. Δεν πρέπει να βιαστούμε και να πιεστεί ο οργανισμός του. Αυτά θα τα δουν καλύτερα οι προπονητές, οι γυμναστές και οι γιατροί".

Για το αν κάποιοι πουν ότι πρόκειται μόνο για μεταγραφή αεροδρομίου: " Είναι γεγονός ότι δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στον ΟΦΗ. Θεωρώ ότι είναι καλό που δίνουμε χαρά στον κόσμο της ομάδας μας. Είδα σήμερα ανθρώπους να χαμογελούν, γιατί αυτή η ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια είχε περάσει δύσκολα. Πρέπει η ομάδα σιγά-σιγά να αρχίσει να επανέρχεται, να παίρνει αυτό που της αξίζει και ο κόσμος της να γελάει.

Εχουμε μπει σε μια καλή διαδικασία. Το πρόβλημά μας ήταν το οικονομικό. Πλέον έχουμε μπει σε διαδικασία εξυγίανσης. Μετά από δύο χρόνια, καθώς τριετές ήταν το πλάνο μας, σκοπός να μην έχει η ομάδα κανένα οικονομικό πρόβλημα, ώστε να φτάσει σε ένα επίπεδο που ήταν πριν αρκετά χρόνια".

Για το αν το "ταβάνι" των χρημάτων που δίνει στους παίκτες είναι 80 με 90.000 ευρώ και αν αυτό ισχύει και για τον Γκαλέτι:" Εγινε μια πάρα πολύ καλή συμφωνία και για τις δύο πλευρές. Το ζητούμενο για τον παίκτη, το βασικό ήταν να παίξει ποδόσφαιρο. Δε με ενδιαφέρει τόσο το οικονομικό, μου είπε. Ηξερε για την ομάδα, την πόλη, τον κόσμο, την ιστορία, του άρεσε που ενδιαφέρθηκε η ομάδα γι” αυτόν. Σε πολλά θέματα είχαμε κοινές απόψεις και είχαμε τη χαρά σήμερα να έρθει".

Για το πώς ένιωσε ο Γκαλέτι από την ενθουσιώδη υποδοχή που είχε στο αεροδρόμιο: " Του άρεσε αυτό, το περίμενε πώς και πώς, με ρωτούσε αν θα έχει κόσμο. Είχε καιρό να το ζήσει. Είναι ποδοσφαιριστής, είναι μικρό παιδί. Του άρεσε. Το ποδόσφαιρο είναι ψυχολογία, πρέπει να του φτιάξουμε την ψυχολογία, να τον κάνουμε να νιώθει καλά εδώ για να μπορεί να αποδώσει. Νομίζω ότι η ομάδα και η πόλη το προσφέρει αυτό, είναι οικογενειακό το κλίμα".

Για τους στόχους του ΟΦΗ: " Για μας πρώτα ο μεγάλος στόχος είναι να ξεπεράσουμε τα οικονομικά προβλήματα και κάποια στιγμή να μην ασχολείται με αυτό. Κατά πολύ έχουμε μπει σε σωστή διαδικασία. Μπήκαν κάποια πράγματα στο τραπέζι. Το πλάνο μας έχει αρχίσει και λειτουργεί.

Στο αγωνιστικό, δεν βιαζόμαστε και δε θέλουμε να κάνουμε βήματα και να ξεφύγουμε χωρίς λόγο, λόγω του ότι πήραμε αδειοδότηση. Πάμε σιγά-σιγά, στο μπάτζετ μας, να κάνουμε καλύτερη πορεία από την περυσινή και κάθε χρόνο να κάνουμε ένα σκαλοπατάκι. Δε θέλω να λέμε μεγάλα λόγια, άλλωστε αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι".

Για το αν η αδειοδότηση του ΟΦΗ ήταν έκπληξη για τον ίδιο: " Όχι, δεν ήταν. Και στην ΕΠΟ και οι δικαστές είδαν ότι η ομάδα έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια, πλήρωσε η ομάδα πάρα πολλά παλιά χρέη. Όταν βλέπει ότι έχεις δώσει 1,7 και τα έσοδά σου είναι 3,5 εκατ., βλέπει ότι είσαι σε καλό δρόμο. Δεν μπορεί να μη σου δώσει το δικαίωμα να συνεχίσεις έτσι. Για μένα δεν ήταν έκπληξη. Όμως αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να ξεφύγουμε από το στόχο που έχουμε. Δε θα ξεφύγουμε. Αυτό το ταβάνι των 90-100.000 δεν θα είναι για όλους. Αυτό είναι για 2-3 παίκτες. Τα συμβόλαια που κάνουμε είναι πολύ χαμηλότερα".

Για το… πού θα πάνε τον Γκαλέτι στο τριήμερο που ακολουθεί: " Θα τον πάμε να γνωρίσει την κρητική φιλοξενία εδώ. (σ.σ. του επισημάνθηκε… να μην πιει πολύ ρακί) Δεν πίνει ρακί, δεν είναι του ποτού".

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ