ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πορτογαλία - Βόρεια Μακεδονία 2-0: Στο Μουντιάλ η παρέα των Σάντος και Ρονάλντο

Οι παίκτες της Πορτογαλίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Ντραγκάο", Πόρτο | Τρίτη 29 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες της Πορτογαλίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Ντραγκάο", Πόρτο | Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 © 2022 LUIS VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Η Πορτογαλία βρήκε δύο γκολ από τον Μπρούνο Φερνάντες και επιβλήθηκε 2-0 της Βόρειας Μακεδονίας στον τελικό του "Ντραγκάο" στο μονοπάτι της, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Κριστιάνο Ρονάλντο και Φερνάντο Σάντος θα βρεθούν για ακόμα μία φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Πορτογαλία επικράτησε με 2-0 της Βόρειας Μακεδονίας στο "Ντραγκάο" χάρη σε δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες, για τον τελικό του μονοπατιού τους στα μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης, με συνέπεια οι Ίβηρες να φανούν πιστοί στο ραντεβού τους για έκτο σερί τουρνουά.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν υποψιασμένοι από το κάζο των Ιταλών στα ημιτελικά και δεν έχασαν χρόνο. Προσπάθησαν να βρουν από νωρίς ένα γκολ που θα άφηνε στα χέρια τους το "εισιτήριο" για το Κατάρ. Ο Ρονάλντο και ο Ντιόγκο Ζόταν είχαν από μία καλή ευκαιρία στα πρώτα λεπτά, ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δύο σουτ του Εγκζιάν Αλιόσκι, που δεν νίκησαν τον Ντιόγκο Κόστα.

Στο 32ο λεπτό, έπειτα από κλέψιμο, οι Φερνάντες και Ρονάλντο έπαιξαν το 1-2 και ο πρώτος έκανε το 1-0 για τους Πορτογάλους. Οι Βορειομακεδόνες έπρεπε να ανοιχτούν για να ψάξουν για την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφεραν να το κάνουν. Αντιθέτως, από νέο κλέψιμο των Πορτογάλων, στο 65' η Πορτογαλία βγήκε στην κόντρα και αυτήν τη φορά ο Ζότα με σέντρα έβγαλε τετ α τετ τον Φερνάντες, ο οποίος έκανε το 2-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ψυχολογία, το μομέντουμ και το VAR, όταν στο 77', σε δύο μαρκαρίσματα των Πέπε και Ντανίλο στην περιοχή, δεν εντοπίστηκε κάτι μεμπτό. Ο Σάντος φρέσκαρε την ενδεκάδα και η Πορτογαλία κατάφερε να κρατήσει μπάλα και κυρίως να παίζει στο γήπεδο των φιλοξενουμένων, ροκανίζοντας χρόνο και απειλώντας για νέο γκολ.

Το 3-0 δεν ήρθε ποτέ, όμως τα γκολ του Φερνάντες ήταν αρκετά για να στείλουν την Πορτογαλία για όγδοη φορά στην ιστορία της και έκτη διαδοχική σε τελική φάση του θεσμού.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Κανσέλο, Ντανίλο, Πέπε, Μέντες, Φερνάντες (88' Νούνες), Μουτίνιο (90+1' Βιτίνια), Οτάβιο (77' Καρβάλιο), Ρονάλντο, Ζότα (77' Λεάο), Μπ. Σίλβα (88' Φέλιξ)

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ντιμιτριέβσκι, Σ. Ριστόβσκι, Μούσλιου, Βελκόβσκι, Αλιόσκι, Έλμας (87' Νικόλοβ), Μπάρντι, Αντέμι, Τραϊκόβσκι (59' Τσουρλίνοβ), Μ. Ριστόβσκι (46' Μιόβσκι), Κοσταντίνοβ (75' Ασκόβσκι)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ