ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Η Πόρτο φοβήθηκε με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μαρσέιγ"

Ο Πέπε διαμαρτύρεται στο διαιτητή της εκτός έδρας αναμέτρησης της Πόρτο με τη Μάντσεστερ Σίτι για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League
Ο Πέπε στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Πόρτο με τη Μάντσεστερ Σίτι MARTIN RICKETT/POOL VIA AP

Ο προπονητής της Ζιλ Βισέντε, Ρουί Αλμέιδα, που αντιμετώπισε το Σάββατο την Πόρτο και ο πρώην μέσος των δράκων και νυν σχολιαστής, Σαΐνιο, αναλύουν στο SPORT24 τη μάχη του Ολυμπιακού στο Ντραγκάο.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει Πόρτο στο Ντραγκάο το βράδυ της Τρίτης (27/10, 22:00, Cosmote Sport 2) στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Προερχόμενοι από τη νίκη της πρεμιέρας κόντρα στη Μαρσέιγ στο Γ. Καραϊσκάκης, οι ερυθρόλευκοι θα επιδιώξουν να φύγουν με το τρίποντο από τον πορτογαλικά Βορρά και να θέσουν τις βάσεις της πρόκρισης.

Οι δράκοι ξεκίνησαν με το αριστερό τις υποχρεώσεις τους καθώς για την πρώτη αγωνιστική γνώρισαν την ήττα (3-1) στο Μάντσεστερ από τη Σίτι.

Το βράδυ του Σαββάτου (24/10) υποδέχθηκαν τη Ζιλ Βισέντε και τη νίκησαν 1-0 χάρη στο γκολ του Εβανίλσον. Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον προπονητή της Ζιλ Βισέντε.

Ο 51χρονος Ρουί Αλμέιδα - οποίος δούλεψε στην Ελλάδα ως βοηθός του Ζεζουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό - εξηγεί το σήμα-κατατεθέν της Πόρτο του Σέρζιο Κονσεϊσάο.

"Δεν νομίζω ότι η Πόρτο βρίσκεται υπό πίεση, αν και η νίκη επί της Μαρσέιγ ήταν ένα καμπανάκι. Δεν μιλάμε για μια ομάδα άπειρη, αλλά για μια ομάδα συνηθισμένη στο Champions League. Όπως φυσικά και ο Ολυμπιακός. Γνώρισε την ήττα στο Μάντσεστερ από τη Σίτι, αλλά μάλλον πρόκειται για φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Ο Σέρζιο παίζει 4-4-2, το οποίο μερικές φορές το αλλάζει σε 4-3-3. Έπαιξε με τριάδα στο Μάντσεστερ, όμως άλλαξε τη διάταξη για τη Σίτι. Δεν πιστεύω ότι θα το κάνει για παράδειγμα για χάρη του Ολυμπιακού ή της Μαρσέιγ.

Η Πόρτο είναι μια ομάδα που πάει το παιχνίδι πολύ στη δύναμη. Δεν εννοώ μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Αυτό είναι το σήμα-κατατεθέν των ομάδων του Κονσεϊσάο. Θα δείτε δηλαδή τους παίκτες να βγαίνουν πρώτοι στην μπάλα, επιθετικά. Είναι μια πολύ aggressive ομάδα."

Πού χωλαίνει όμως η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας; Ο Ρουί Αλμέιδα επισημαίνει τις στημένες φάσεις - πρόβλημα που παραδέχθηκε και ο προπονητής της Πόρτο και πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου - τις μεταγραφές που δεν έχουν ακόμη εγκλιματιστεί και συμβουλεύει τον Ολυμπιακό να πάρει την μπάλα στα πόδια του.

"Την τρέχουσα σεζόν έχει χάσει και μέρος της δύναμής της, που ήταν οι στημένες φάσεις. Δεν έχουν προσαρμοστεί όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Θα έλεγα ότι ψάχνεται ακόμη.

Ο Πέδρο ξέρει καλύτερα από τον καθέναν πώς θα προσπαθήσει να μπλοκάρει την Πόρτο. Εγώ ως προπονητής της Ζιλ Βισέντε κι έχοντας αντιμετωπίσει πρόσφατα την Πόρτο θα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει την μπάλα στα πόδια του.

Εάν το κάνει και βγάλει το τρανζίσιον, θα δημιουργήσει προβλήματα στα άκρα. Έχω δει τον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει".

Ο Ρουί Αλμέιδα κάνει ιδιαίτερη αναφορά τόσο στον Ρούμπεν Σεμέδο, όσο και στον Μπρούμα - με αμφότερους δούλεψε στη Σπόρτινγκ - ενώ πλέκει το εγκώμιο του Πέδρο Μαρτίνς.

"Δούλεψα στη Σπόρτινγκ και με τον Σεμέδο και με τον Μπρούμα. Ήταν νεαροί τότε, αλλά βλέπαμε όλοι ότι δεν θα μπορούσαν να μείνουν στην Πορτογαλία.

Ο Ρούμπεν είναι απίστευτο παιδί - δεν μιλάμε για το τεράστιο ταλέντο του - και χαίρομαι που τα πηγαίνει περίφημα. Ο Μπρούμα θέλει σταθερότητα. Νομίζω ότι με τον Πέδρο προπονητή θα την βρει.

Ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει για τον Μαρτίνς. Μπορεί σε κάποιον να αρέσει, μπορεί σε άλλον να μην αρέσει το στυλ παιχνιδιού του.

Δεν θα βρείτε έναν προπονητή - ούτε έναν σας το λέω - που να μην σας πει ότι η ομάδα του έχει οργάνωση. Από τη Μαρίτιμο και την Γκιμαράες έβλεπες έναν προπονητή που είχε μια προσέγγιση στο ματς. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας του".

Ο πρώην μέσος της Πόρτο και του Παναθηναϊκού, Σαΐνιο, εργάζεται ως τηλεσχολιαστής στο SportTV μαζί με τους Σιμάο Σαμπρόζα (πρώην εξτρέμ Μπενφίκα) και Ρικάρντο Περέιρα (πρώην τερματοφύλακα Σπόρτινγκ).

Τονίζει ότι οι Πορτογάλοι φοβούνται νίκη του Ολυμπιακού καθώς αυτόματα θα τον καταστήσει φαβορί για τη δεύτερη θέση και την πρόκριση, ενώ στέκεται στο ιδιαίτερο κίνητρο των Μαρτίνς, Σεμέδο, Σα και Χασάν.

"Στην Πόρτο φοβήθηκαν από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μαρσέιγ. Φοβήθηκαν γιατί γνωρίζουν ότι μία νίκη στο Ντραγκάο ουσιαστικά δίνει στον Ολυμπιακό το μισό εισιτήριο για την επόμενη φάση. Το ξέρουν αυτό και ο Σέρζιο και οι παίκτες του.

Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν παίκτες που θέλουν να αποδείξουν κάτι στο ματς. Ο Χασάν που έφυγε από την Μπράγκα, ο Σεμέδο, ο Μπρούμα, ο Βινάγκρε, ο Σα. Εάν τους έβλεπαν μια φορά στο Champions League οι Πορτογάλοι, τώρα θα τους δουν δέκα.

Κι αυτό γιατί το ματς διεξάγεται στην Πορτογαλία. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο γι' αυτούς. Μιλάμε για δύο ισοδύναμες ομάδες. Ο Βαλμπουενά είναι απόλαυση να τον βλέπεις".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΡΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ