ΠΟΡΤΟ

Πόρτο: Ο Πέπε κινδυνεύει με τιμωρία μέχρι δύο έτη για βίαιη συμπεριφορά στο ντέρμπι με Σπόρτινγκ

Πόρτο: Ο Πέπε κινδυνεύει με τιμωρία μέχρι δύο έτη για βίαιη συμπεριφορά στο ντέρμπι με Σπόρτινγκ
TWITTER

Με πρόωρο τέλος απειλείται η καριέρα του Πέπε, ο οποίος κατηγορείται για "βίαιη συμπεριφορά" στο επεισοδιακό ντέρμπι της Πόρτο με τη Σπόρτινγκ και μπορεί να τιμωρηθεί μέχρι και με δύο χρόνια αποκλεισμού.

Το επεισοδιακό ντέρμπι της Πόρτο με τη Σπόρτινγκ βρίσκεται ήδη στο τρίτο ημίχρονο, το οποίο είναι αρκετά πλούσιο και διεξάγεται στις αίθουσες των αθλητικών δικαστηρίων. Ένας από τους πρωταγωνιστές είναι ο Πέπε, ο οποίος θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου κι αν κριθεί ένοχος, κινδυνεύει με τιμωρία αποκλεισμού έως και δύο έτη, που σημαίνει πρόωρο τέλος στην καριέρα του.

Ο 38χρονος κεντρικός αμυντικός πρωτοστάτησε στα επεισόδια που σημειώθηκαν στις καθυστερήσεις του ντέρμπι στο "Ντραγκάο", όπου οι "δράκοι" επέστρεψαν από δύο γκολ πίσω και παραλίγο να πάρουν και τη νίκη στο τέλος.

Ο πολιτογραφημένος Πορτογάλος έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε χτύπημα και έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι. Όταν έφτασε κοντά στο διαιτητή για να διαμαρτυρηθεί (κι ενώ επικρατούσε χάος στον αγωνιστικό χώρο), άρχισε να διαπληκτίζεται και με τον αθλητικό διευθυντή της Σπόρτινγκ και πρώην συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, Ούγκο Βιάνα.

Σύμφωνα με την A Bola, ο Πέπε κατηγορείται για "βίαιη συμπεριφορά", επειδή "χτύπησε ένα διευθυντή της αντίπαλης ομάδας". Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ιβηρικής χώρας, ένα τέτοιο παράπτωμα θεωρείται πολύ σοβαρό και τιμωρείται με ποινή από δύο μήνες έως και δύο χρόνια.

Ο Πέπε, ο οποίος γίνεται 39 στις 26 Φεβρουαρίου, δεν αντιμετωπίζει για πρώτη φορά τέτοιο κίνδυνο. Τη σεζόν 2008-2009 είχε τιμωρηθεί με δέκα αγώνες επειδή κλότσησε δύο αντιπάλους του εκτός φάσης σε αγώνα της Ρεάλ με τη Χετάφε.

Σε αντίστοιχη θέση βρίσκεται ο Ταμπάτα της Σπόρτινγκ, ο οποίος σύμφωνα με το πορτογαλικό μέσο έσπρωξε έναν αξιωματούχο της Πόρτο, τον Λουίς Γκονσάλβες και κατηγορείται επίσης για "βίαιη συμπεριφορά".

Την ίδια στιγμή, ο Σέρζιο Κονσεϊσάο ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση καταθέτοντας μήνυση εναντίον της Σπόρτινγκ για δυσφήμιση. Τα "λιοντάρια" εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία περιλαμβάνουν το όνομα του προπονητή της Πόρτο μεταξύ των τριών ατόμων που επιτέθηκαν σε στελέχη τους κατά τη διάρκεια των συρράξεων στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ο διευθυντής ασφαλείας της Σπόρτινγκ, δεν ανέφερε στη μαρτυρία του τον τεχνικό των "δράκων", σε αντίθεση με τα άλλα δύο ονόματα (μεταξύ τους ο νυν αξιωματούχος και θρυλικός τερματοφύλακας, Βίτορ Μπαΐα).

TAGS ΠΟΡΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ