CHAMPIONS LEAGUE

Πόρτο - Ατλέτικο 1-3: Στους 16 του Champions League με πρωταγωνιστή τον Γκριεζμάν

Οι παίκτες της Ατλέτικο πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Λίβερπουλ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", Μαδρίτη | Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
Οι παίκτες της Ατλέτικο πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Λίβερπουλ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", Μαδρίτη | Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 © 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Ατλέτικο βρέθηκε από την 4η θέση του 2ου ομίλου στη φάση των 16 του Champions League χάρη στη νίκη 3-1 επί της Πόρτο με γκολ και ασίστ του Αντουάν Γκριεζμάν στο "Ντραγκάο" σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι.

Η Ατλέτικο άρχισε τη βραδιά εκτός Ευρώπης και τελικά θα βρεθεί στη φάση των 16 του Champions League, ύστερα από τη σπουδαία νίκη της με 3-1 επί της Πόρτο στο "Ντραγκάο" για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου.

Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό, αφού είχε τραυματισμούς, πολλές ευκαιρίες, το καθοριστικό γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν (που στο τέλος έβγαλε ασίστ στον Άνχελ Κορέα, ο Ροντρίγκο ντε Πολ σκόραρε στο τέλος και ο Σέρζιο Ολιβέιρα μείωσε με πέναλτι) και αρκετές συρράξεις που οδήγησαν στις αποβολές των Γιανίκ Καράσκο και Γουέντελ.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Πόρτο μένει στην 3η θέση του ομίλου και θα συνεχίσει στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa League.

Οι "δράκοι" μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και οι "ροχιμπλάνκος" τους έδωσαν αρκετά μέτρα. Σε αυτό μπορεί να συνέβαλε και η γρήγορη αντικατάσταση του Λουίς Σουάρες λόγω τραυματισμού. Ο Λουίς Ντίας είχε την πιο σπουδαία ευκαιρία των γηπεδούχων, αλλά ο Γιαν Όμπλακ του είπε "όχι" με μία πολύ δύσκολη επέμβαση. Οι μεγάλες ευκαιρίες στιγμές δεν ήταν πολλές, με συνέπεια η δράση να μεταφερθεί στο 2ο ημίχρονο.

Ένα τεράστιο λάθος του Γιανίκ Καράσκο παραλίγο να φέρει το γκολ του Οτάβιο μόλις στο 47ο λεπτό. Το γκολ τελικά ήρθε στο 56' με τον Αντουάν Γκριεζμάν έπειτα από κόρνερ και κόντρα στη ροή του αγώνα. Σχεδόν ταυτόχρονα, η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή στο Μιλάνο και πλέον η Ατλέτικο βρισκόταν με το "εισιτήριο" στο χέρι. Το μόνο που έπρεπε ήταν να το κρατήσει.

Ο Καράσκο στο 67' πρωταγωνίστησε σε μία γενική σύρραξη και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, με τον Οτάβιο να γλιτώνει τη δική του. Τρία λεπτά αργότερα, η Πόρτο έμεινε κι αυτή με δέκα παίκτες, αφού ο νεοεισελθών Γουέντελ προκάλεσε νέο επεισόδιο και σύρραξη και αποβλήθηκε.

Ο αγώνας πήρε μια άγρια ομορφιά, με τον Όμπλακ να κάνει εκπληκτικές επεμβάσεις και την Ατλέτικο στην κόντρα να απειλεί. Οι πρωταθλητές Ισπανίας βρήκαν στο 90' το γκολ που "κλείδωσε" την πρόκριση με μια αντεπίθεση του Γκριεζμάν που τροφοδότησε τον Άνχελ Κορέα. Λίγο αργότερα, σε μία νέα αντεπίθεση στην άδεια άμυνα των Πορτογάλων, ο Ροντρίγκο ντε Πολ κέρδισε μια κόντρα, βρέθηκε σε θέση βολής κι έκανε το 3-0.

Η μείωση του σκορ με πέναλτι του Σέρζιο Ολιβέιρα δεν είχε κάποιο αντίκρισμα για τους Πορτογάλους, που περιορίστηκαν στην 3η θέση του ομίλου, από εκεί που ήταν στη 2η στην αρχή της βραδιάς.

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μάριο (81' Ολιβέιρα), Μπεμπά, Πέπε, Σανουσί (63' Γουέντελ), Οτάβιο (82' Βιέιρα), Βιτίνια, Γκρούγιτς (81' Κορόνα), Ντίας, Ταρεμί (82' Μαρτίνεθ), Εβανίλσον

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Βρσάλκο, Κοντογκμπιά, Ερμόσο, Γιορέντε, Κόκε, Ντε Πολ, Καράσκο, Λεμάρ (66' Κορέα), Σουάρες (13' Κούνια, 83' Λόντι), Γκριεζμάν

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ