ΓΟΥΛΒΣ

Πόντες για Σα: "Θα ήταν αδύνατο να είχε κάνει καλή καριέρα αν δεν πήγαινε στον Ολυμπιακό"

Ο Ζοζέ Σα με τη φανέλα της Γουλβς
Ο Ζοζέ Σα με τη φανέλα της Γουλβς PHOTO CREDITS: 2021 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Ο Λιονέλ Πόντες σε δηλώσεις του σε αγγλικό Μέσο, μίλησε με τα καλύτερο λόγια για τον Ζοζέ Σα, για τον οποίο θεωρεί ότι ήταν πολύ καλή η θητεία του στον Ολυμπιακό και τον βοήθησε να εκτοξεύσει την καριέρα του.

Ο Πορτογάλος προπονητής Λιονέλ Πόντες, ο οποίος είχε ένα σύντομο πέρασμα στη χώρα μας για λογαριασμό του Παναιτωλικού, μίλησε με τα καλύτερα λόγια στην αγγλική "expressandstar" για τον πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και νυν της Γουλβς, Ζοζέ Σα.

Ο Πόντες ανέφερε ότι περίμενε την καλή πορεία του Πορτογάλου διεθνούς κίπερ, ενώ θεωρεί ότι του έκανε καλό η μεταγραφή του στους ερυθρόλευκους, γιατί τον βοήθησε να πάρει μεταγραφή στην Premier League και τους λύκους, όπου διανύει μια εκπληκτική σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λιονέλ Πόντες για τον Σα: "Είχα δουλέψει μαζί του το 2014-2015 και τότε ήταν 21 με 22 ετών. Δεν ήταν βασικός τερματοφύλακας. Είχαμε τον Ρομέν Σαλίν, όμως από τότε φαινόταν η προοπτική του. Είχε πολύ καλές ικανότητες και πολύ καλά χαρακτηριστικά και φυσική κατάσταση για τη θέση και ήταν ψηλός.

Όταν πήγε στον Ολυμπιακό ήταν πιθανότατα η πιο καλή επιλογή για εκείνον και η στιγμή για να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Αυτή η θητεία του στον Ολυμπιακό του έδωσε την ευκαιρία να πάει στην ομάδα της Γουλβς. Το 2014 ξέραμε πως θα μπορούσε να κάνει καλή καριέρα.

Ήταν πολύ σημαντική η κίνηση του Μαρτίνς που τον πήρε στον Ολυμπιακό. Όταν είχα πάει στη Μαρίτιμο ο Μαρτίνς ήταν ο πρώτος προπονητής του Ζοσέ στη Β' ομάδα. Μετά τον πήγε στον Ολυμπιακό και αυτή η μεταγραφή ήταν πολύ σημαντική για τον Σα. Θα ήταν αδύνατο να είχε μία καλή καριέρα εάν δεν είχε πάει στον Ολυμπιακό όπου πήρε πρωτάθλημα, έπαιξε στο Champions League και απέκτησε ωριμότητα και ποιότητα. Για αυτό τον λόγο προσαρμόστηκε εύκολα στην Premier League.

Ο Σα μπορεί να γίνει ένας από τους κορυφαίους Πορτογάλους γκολκίπερ. Δεν έχω αμφιβολία πως θα είναι στην τετράδα των γκολκίπερ στην Εθνική και από εκεί θα επιλεγεί η τριάδα για το Παγκόσμιο. Δεν είναι εύκολο να καλύψει κάποιος τον Ρουί Πατρίτσιο, που είναι το Νο1 στη χώρα. Για μένα είναι στην τοπ 10άδα του κόσμου".

TAGS ΓΟΥΛΒΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ