ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

"Πονηρή" έξοδος για Πόρτο

"Πονηρή" έξοδος για Πόρτο
Πορτο, Αλβες, Μειρελες, Μποσινγκουα

Απρόσμενη συγκάτοικο τη Μαρίτιμο έχει στην κορυφή της βαθμολογίας η Πόρτο, ενώ δοκιμάζεται στον εκτός έδρας αγώνα της με τη Λεϊρία

Νασιονάλ-Μπενφίκα
Στις αρνητικές εκπλήξεις του πρωταθλήματος όμως, είναι σαφέστατα η Μπενφίκα, η οποία ξεκίνησε τη χρονιά με στόχο την κατάκτηση του τίτλου, αλλά νωρίς νωρίς, βλέπει το όνειρό της να "θολώνει"!

Η διοίκηση της ομάδας λοιπόν, απέλυσε νωρίς νωρίς τον Φερνάντο Σάντος και έφερε στη θέση του τον Αντόνιο Καμάτσο. Όμως και πάλι απέτυχε να πάρει το τρίποντο! Εντός έδρας και απέναντι στη νεοφώτιστη Γκιμαράες, ήταν φλύαρη επιθετικά και έμεινε στο στείρο 0-0 αναγκάζοντας τους οπαδούς της να ξεσπάσουν σε αποδοκιμασίες στις εξέδρες του "Ντα Λούζ".

Η τρίτη αγωνιστική, αποτελεί σταυροδρόμι για τους "αετούς", καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τη Νασιονάλ στη Μαδέϊρα. Ο Καμάτσο και οι παίκτες του, αν και ενθουσιασμένοι από την πρόκρισή τους στους ομίλους του champions league, ούτε καν θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο μιας νέας αποτυχίας!

Να σημειωθεί πάντως, πως η Μπενφίκα έχει αρκετά προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία, αντιμετωπίζοντας κάμποσους τραυματισμούς, με σημαντικότερο αυτόν του βασικότατου κεντρικού αμυντικού Λουϊζάο, ο οποίος πάντως θα είναι στην αποστολή για τον αγώνα στη Μαδέϊρα, απέναντι σε μια Νασιονάλ η οποία ως τώρα μετράει δύο ισοπαλίες σε ισάριθμους αγώνες.

Λεΐρια-Πόρτο

Η Πόρτο από την άλλη πλευρά, δείχνει να μη νοιάζεται καθόλου για τους προβληματισμούς της Μπενφίκα και των άλλων ανταγωνιστών της. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέϊρα δείχνει ικανή να πάρει και πάλι το πρωτάθλημα, βασιζόμενη στην αγωνιστική της σταθερότητα.

Πάντως απέναντι στη Λεϊρία στον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής θα πρέπει να ξεχάσει τη μεγάλη της νίκη κόντρα στη Σπόρτινγκ στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής. Ο Φερέϊρα δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα, εάν εξαιρεθεί η πιθανή απουσία του γκολκίπερ Έλτον ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και θα περάσει από τεστ ετοιμότητας πριν από τον αγώνα της Κυριακής.

Σπόρτινγκ-Μπελενένσες
Η Σπόρτινγκ από την πλευρά της, καλείται να ξεπεράσει την απογοήτευσή της από την ήττα της στο ντέρμπι απέναντι στην Πόρτο και να "καθαρίσει" εύκολα τη Μπελενένσες, φροντίζοντας να εκμεταλλευτεί τα στραβοπατήματα των ομάδων που είναι πάνω από αυτήν στη βαθμολογία.

Ο κόουτς της ομάδας Πάουλο Μπέντο προσπαθεί να τονώσει το ηθικό των παικτών του και κυρίως αυτό του γκολκίπερ Στόϊκοβιτς, από λάθος του οποίου προήλθε το μοναδικό γκολ των "δράκων" που έκρινε και τον αγώνα!

Πάντως, ο Πάουλο Μπέντο έχει τη χαρά να βλέπει και τον βασικό αμυντικό Πέδρο Σίλβα να αποθεραπεύεται, χαρίζοντάς του έτσι μια πλήρη αποστολή για τον αγώνα κόντρα στην απρόβλεπτη Μπελενένσες η οποία πάντως δεν δείχνει να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Στις άλλες αναμετρήσεις της τρίτης αγωνιστικής έχουμε:

Μπράγκα-Αμαδόρα

Η Μπράγκα δείχνει να έχει το προβάδισμα απέναντι σε μια Αμαδόρα πάντως η οποία μοιάζει να είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρυσι και δεν πρόκειται να παραδοθεί χωρίς μεγάλη μάχη. Ο Ζόρζε Κόστα έχει έτσι και αλλιώς κάποια προβλήματα με την επιθετική ανάπτυξη της Μπράγκα εντός έδρας.

Πάκος Φερέϊρα-Μποαβίστα
Μεγάλο το πρόβλημα στο σκοράρισμα αντιμετωπίζει η Μποαβίστα, ενώ και το ξεκίνημα της Πάκος είναι σαφώς προβληματικό στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Να σημειωθεί πως η Πάκος παραχώρησε μεσοβδόμαδα τον νεαρό ταλαντούχο αμυντικό Αντούνες στη Ρόμα, ενώ η Μποαβίστα απέκτησε τον επιθετικό Ματέους από τη Ζιλ Βιθέντε και τον αμυντικό Μοϊζές από τη Φλαμένγκο.

Μαρίτιμο-Ακαδέμικα
Εντυπωσιάζει η Μαριτίμο, με δύο νίκες σε δύο αγώνες και με κατάκτηση της κορυφής της βαθμολογίας. Η ομάδα της νήσου Μαδέϊρα παίζει πάνω από όλα καλό, επιθετικό ποδόσφαιρο και έστω κι' αν όλοι στην ομάδα ξέρουν πως δε μπορούν να πάρουν ούτε τίτλο, ούτε να βγούν στο Champions League, είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα για μια θέση για την Ευρώπη. Η Ακαδέμικα ξεκίνησε πολύ μέτρια το πρωτάθλημα, έχοντας σαφές πρόβλημα στην αμυντική της συγκέντρωση.

Ναβάλ-Σετουμπάλ
Ο αμυντικός μέσος Καρλίτος είναι η μεγάλη απώλεια της Ναβάλ η οποία ξεκίνησε μετριότατα στο πρωτάθλημα, φέρνοντας 1-1 εντός έδρας με τη Μπελενένσες και χάνοντας εκτός με 3-1 από την Αμαδόρα, ενώ η Σετούμπαλ που μετράει δύο ισοπαλίες σε ισάριθμους αγώνες (Γκιμαράες εκτός και Νασιονάλ εντός) δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα.






























TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ