ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ομάδες εισηγούνται πρόωρο τέλος της σεζόν 2021/22

Οι παίκτες της Σαχτάρ πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στην Σέριφ για το Champions League | 7 Δεκεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Σαχτάρ πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στην Σέριφ για το Champions League | 7 Δεκεμβρίου 2021 @2021 EFREM LUKATSKY/AP IMAGES

Οι ομάδες της ουκρανικής Premier League εισηγούνται το πρόωρο τέλος της σεζόν, καθώς έχουν στενέψει τα χρονικά περιθώρια με το καλεντάρι, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε σταματήσει μεταξύ άλλων της ζωής και το ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να μη διεξάγονται πρωταθλήματα σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο.

Η τεταμένη κατάσταση στην ουκρανική επικράτεια δεν έχει επιτρέψει στις ομάδες να επιστρέψουν στη δράση, παρά μόνο για φιλικούς αγώνες εκτός Ουκρανίας, όπως έδωσε η Σαχτάρ με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Τα δεδομένα έγιναν πολύ δύσκολα, καθώς οι ομάδες απείχαν αρκετά και πρέπει να δώσουν πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η ουκρανική Premier League συνεδρίασε σήμερα (26/04) και πρότεινε τον τερματισμό του πρωταθλήματος και η βαθμολογία να μείνει ως έχει μετά τις 24 Φεβρουαρίου. Έτσι πρώτη θα τερματίσει η Σαχτάρ Ντόνετσκ, αλλά δεν θα της απονεμεθεί το πρωτάθλημα. Η συγκεκριμένη πρόταση θα υποβληθεί στην ουκρανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και εκείνη θα αποφασίσει αν θα την εγκρίνει ή όχι.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ