ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σεβτσένκο θα στεγάσει σπίτι του προσφυγόπουλα

Ο Άντρει Σεβτσένκο στον πάγκο της Ουκρανίας
Ο Άντρει Σεβτσένκο στον πάγκο της Ουκρανίας © 2021 LARS BARON / AP IMAGES

Ο Αντρέι Σεβτσένκο θα προσφέρει στέγη και φροντίδα σε παιδιά-θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, αποκαλύπτοντας επίσης, ότι έχει αναλάβει βοηθήσει περίπου 150 πρόσφυγες να εγκατασταθούν σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας.

Συνεχίζει να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την Ουκρανία και τους συμπατριώτες του ο Αντρέι Σεβτσένκο, ο οποίος για ακόμα μία φορά έδειξε την έμπρακτη συμπαράστασή του στον ουκρανικό λαό που συνεχίζει να μάχεται κόντρα στις ρωσικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος φορ της Μίλαν και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουκρανίας αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως θα στεγάσει σπίτι του παιδιά από τη χώρα του, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους και τις ζωές τους λόγω του πολέμου.

"Ο πόλεμος είναι πολύ σκληρός και είναι δύσκολο να βλέπεις πόλεις να καταστρέφονται και ανθρώπους να πεθαίνουν. Είμαι πατέρας τεσσάρων παιδιών και δεν αντέχω να βλέπω εικόνες παιδιών που πεθαίνουν, τις βόμβες να πέφτουν σε ένα παιδικό νοσοκομείο.

Δεν νομίζω ότι κανένας άνθρωπος στον κόσμο μπορεί να το αντέξει αυτό. Προσπαθώ να υποστηρίξω τη χώρα μου, να βοηθήσω τους ανθρώπους μου και τους πρόσφυγες, προσπαθώ να τραβήξω την προσοχή, προσπάθησα να μιλήσω για το τι ακριβώς συμβαίνει, προσπαθώ να αγγίξω την καρδιά των ανθρώπων και μετά να καταλάβω τις συνθήκες.

Έχω μερικούς φίλους που θέλουν να βοηθήσουν και θα πάρουμε 150 πρόσφυγες εδώ (Αγγλία) και θα τους βάλουμε σε διάφορες περιοχές και θα πάρουμε και μερικά παιδιά στο σπίτι μου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μέρος στην Ουκρανία όπου να νιώθεις ασφαλής τώρα.

Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό, μερικές φορές είναι σαν ένα κακό όνειρο. Απλώς ξυπνάω και λέω στον εαυτό μου: "Όλα θα γίνουν όπως πριν", αλλά ξέρω ότι δεν θα συμβεί ποτέ", ανέφερε στο ITV News.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ