ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σεβτσένκο συνάντησε τον Ζελένσκι και ζήτησε από όλους να βοηθήσουν τη χώρα του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σεβτσένκο συνάντησε τον Ζελένσκι και ζήτησε από όλους να βοηθήσουν τη χώρα του
PRINT SCREEN ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΙ ΣΕΒΤΣΕΝΚΟ ΣΤΟ TWITTER

Ο Αντρέι Σεβτσένκο ταξίδεψε από το Λονδίνο στο Κίεβο και συναντήθηκε προσωπικά με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον παλαίμαχο επιθετικό να κάνει κάλεσμα στον κόσμο για να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην πατρίδα του.

Η Ουκρανία δοκιμάζεται από τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου και την στρατιωτική εισβολή στα εδάφη της από την Ρωσία, με τη χώρα να βομβαρδίζεται, δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους στα πεδία των μαχών και εκατομμύρια να έχουν αναγκαστεί να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Με τον πόλεμο να μαίνεται, είναι πολλοί εκείνοι που κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουν τη χώρα τους να ξεφύγει από τον εφιάλτη και να ξαναβρεί την ειρήνη που τόσο αποζητεί, με έναν εξ αυτών να είναι ο Αντρέι Σεβτσένκο.

Ο άλλοτε φορ των Ντινάμο Κιέβου, Μίλαν και Τσέλσι αλλά και πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Ουκρανίας αποκάλυψε μάλιστα μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της χώρας του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ μέσω μακροσκελούς ανάρτησης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram ζήτησε από όλο τον κόσμο να συνεισφέρει για να σηκωθεί κάποια στιγμή ξανά στα πόδια της η Ουκρανία.

"Έγινα ο πρώτος πρεσβευτής της πλατφόρμας συγκέντρωσης χρημάτων "UNITED24", που ξεκίνησε από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Για να τον γνωρίσω από κοντά έκανα το ταξίδι από το Λονδίνο στο Κίεβο και είμαι πιο χαρούμενος από ποτέ που βρίσκομαι εδώ στο σπίτι.

Εκπροσωπώ την Ουκρανία στη διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα, όμως, που η χώρα μου υποφέρει από πόλεμο, προτεραιότητά μου δεν είναι το ποδόσφαιρο, αλλά η βοήθεια της Ουκρανίας. Σας προτρέπω να κάνετε μια δωρεά στο @ u24.gov.ua.

Όλα τα χρήματα θα σταλούν αμέσως στους λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας - μπορείτε να κάνετε δωρεά για την αποναρκοθέτηση της Ουκρανίας, να σώσετε τη ζωή κάποιου κάνοντας δωρεά για ιατρικές ανάγκες ή ανοικοδομώντας ένα νηπιαγωγείο ή μια γέφυρα.

Κάθε συνεισφορά είναι ανεκτίμητη, καθώς η Ρωσία έχει καταστρέψει περισσότερα από 7.000 κτίρια, χιλιάδες χιλιόμετρα δρόμων και σκοτώνει Ουκρανούς καθημερινά. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Ουκρανίας για την εμπιστοσύνη του και αυτή τη μεγάλη τιμή.

Και ευχαριστώ τον καθένα από εσάς για τη συμμετοχή σας! Σας προσκαλώ να συνεισφέρετε στη νίκη της Ουκρανίας. Στη νίκη της ελευθερίας, στη νίκη του ελεύθερου κόσμου", έγραψε χαρακτηριστικά ο Σεβτσένκο.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ