ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία απέσυρε την έφεση στο CAS για τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ του Μουντιάλ

Οι παίκτες της εθνικής Ρωσίας σε αναμέτρηση κόντρα στο Σαν Μαρίνο
Οι παίκτες της εθνικής Ρωσίας σε αναμέτρηση κόντρα στο Σαν Μαρίνο @ 2019 MARCO VASINI / AP IMAGES

Το CAS έκανε γνωστό την Τρίτη (5/4) πως η Ρωσία απέσυρε την έφεση που είχε καταθέσει σχετικά με τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας από τα playoffs του Παγκόσμιου Κυπέλλου, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το CAS την Τρίτη (5/4), απόσυρε στις 30 Μαρτίου την έφεση που είχε καταθέσει κατά της FIFA για την απόφασή της να την αποκλείσει από τα playoffs του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Θυμίζουμε ότι το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο δικαίωσε FIFA και UEFA στη διαμάχη με τη ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για την αποβολή της εθνικής Ρωσίας και των συλλόγων της χώρας από τις διεθνείς διοργανώσεις εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία είχε κάνει δύο ενστάσεις. Η πρώτη κατά της απόφασης της UEFA να αποβάλει τις ομάδες της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η δεύτερη κατά της FIFA να αποβάλει τις ομάδες της από τις παγκόσμιες διοργανώσεις.

Ωστόσο, απέσυρε την ένσταση κατά της FIFA, αλλά εμμένει σε αυτήν κόντρα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι αποδέχονται ότι η εθνική ομάδα αποκλείεται από το Μουντιάλ του 2022, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, καθώς και ότι όλες οι εθνικές ομάδες της χώρας δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ