ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πογέτ: "Δεν μπορείς να κάνεις μαγικά από τη μία μέρα στην άλλη"

Ο Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στο Μαυροβούνιο σε φιλική αναμέτρηση.
Ο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στο Μαυροβούνιο INTIME

Ο Γκουστάβο Πογέτ με συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα ABC αναφέρθηκε στις πρώτες του μέρες στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος και στον στόχο της πρόκρισης στο Euro 2024.

Ο Γκουστάβο Πογέτ πήρε την πρώτη γεύση από την ομάδα του, καθώς έκατσε στον πάγκο στα πρώτα του παιχνίδια απέναντι σε Ρουμανία και Μαυροβούνιο, με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα αντίστοιχα.

"Μέχρι στιγμής πολύ καλά. Όλα όσα μου είπαν ότι είμαι προπονητής της Εθνικής ομάδας είναι αλήθεια" ανέφερε ο Ουρουγουανός προπονητής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα ABC.

Όσον αφορά στη δουλειά του στην Εθνική δήλωσε: "Αρκετός προγραμματισμός, πολλή ηρεμία, παρά το ότι έχεις δουλειά τους μήνες που δεν παίζεις. Έπειτα, υπάρχουν επτά, οκτώ, εννιά μέρες εξαιρετικά έντονες, που έχουν κι αυτές την ιδιαιτερότητά τους και τις απόλαυσα πολύ.

Σκέφτηκα έναν δικό μου τρόπο να δουλεύω. Δεν ξέρω πώς τα πάνε οι άλλοι ομοσπονδιακοί. Πρώτον, θέλω να είμαι εδώ στην Ελλάδα. Δεύτερον, σκεφτείτε ένα καθημερινό πρόγραμμα εργασίας από Δευτέρα έως Παρασκευή για αναζήτηση και ανάλυση παικτών. Μετά το Σαββατοκύριακο βλέπω αγώνες ζωντανά. Είναι σημαντικό να βλέπεις τον παίκτη στο περιβάλλον του".

Τέλος, αναφέρθηκε και στον στόχο της πρόκρισης στο Euro του 2024 στη Γερμανία: "Ναι ο κόσμος θυμάται ακόμα το κατόρθωμα της Ελλάδας το 2004 κόντρα στην Πορτογαλία . Μέχρι το 2014 συνέχισαν να προκρίνονται στα μεγάλα τουρνουά και από εκεί και πέρα δεν το έκαναν.

Κάτι που πρέπει να αντιστραφεί, αλλά δεν είναι εύκολο λόγω της κατάταξης όπου για το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βρισκόμαστε στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας και αυτό το κάνει περίπλοκο. Θα έχουμε δύο δυνάμεις και μια άλλη, που στα χαρτιά, θα είναι καλύτερη. Πρέπει να δεις τη φόρμουλα να επιστρέφεις στις καλές στιγμές, αλλά ήρεμα. Δεν μπορείς να κάνεις μαγικά από τη μια μέρα στην άλλη".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ EURO ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ