ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποδόσφαιρο: Προσωρινή έγκριση για πέντε αλλαγές από το IFAB

Real Madrid's James Rodriguez, left, is substituted for Real Madrid's Gareth Bale during a Group B Champions League soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday Nov. 4, 2014. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's James Rodriguez, left, is substituted for Real Madrid's Gareth Bale during a Group B Champions League soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday Nov. 4, 2014. (AP Photo/Paul White) AP

ΤοΔιεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του στην αύξηση του αριθμού των αλλαγών σε πέντε, αλλά και στο δικαίωμα για διακοπή της χρήσης του VAR.

Με μία μεγάλη διαφορά θα συνεχιστεί η ποδοσφαιρική χρονιά αφού το IFAB αποφάσισε να δώσει την έγκρισή του στην αύξηση του αριθμού των αλλαγών σε πέντε από τρεις που είναι μέχρι σήμερα.

Η συγκεκριμένη απόφαση από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο θα έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Συγκεκριμένα, θα ισχύει μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν 2019-20. Αυτό θα γίνει ώστε να έχουν οι ομάδες ένα επιπλέον όπλο κόντρα στη μεγάλη διακοπή από τον κορονοϊό και τους κινδύνους που υπάρχουν από αυτή για πιθανούς τραυματισμούς.

Επιπρόσθετα, ο IFAB αποφάσισε να επιτρέψει στα πρωταθλήματα να σταματήσουν τη χρήση του VAR. Το συγκεκριμένο μέτρο έχει φυσικά διαφορετική όψη αφού αφορά τις οικονομικές ζημιές που έχουν υποστεί οι Λίγκες και τα πρωταθλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ρiτσόλι: "Θα εγκριθούν οι πέντε αλλαγές, στο VAR τρία άτομα"
Ισπανία: Προς έγκριση οι πέντε αλλαγές μέχρι τέλος της σεζόν
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ