ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποδοσφαιριστής απατεώνας έκανε τον σούπερ σταρ και ζούσε ζωή κροίσου στην Κολομβία

Φωτογραφία αρχείου από σύλληψη στην Κολομβία
Φωτογραφία αρχείου από σύλληψη στην Κολομβία © FERNANDO VERGARA / AP PHOTO

Ολλανδός ποδοσφαιριστής με καταγωγή από το Σουρινάμ παρίστανε τον κροίσο στην Κολομβία μέχρι που ιερόδουλες ζήτησαν να πληρωθούν και εκείνος κατέληξε στο τμήμα.

Μία ιστορία βγαλμένη από ταινία διαδραματίστηκε τις τελευταίες ημέρες στην Κολομβία με πρωταγωνιστή τον Ένζο Βερχάχεν.

Το όνομά του αποκλείεται να σας λέει κάτι, όμως σύμφωνα με όσα δήλωνε ο ίδιος σε όσους τύχαινε να γνωρίσει είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη. Αν ψάξει βέβαια κανείς θα βρει ότι ο 27χρονος έχει εδώ και δύο χρόνια να βρει ομάδα και οι προηγούμενες ήταν όλες ομάδες σε μικρές κατηγορίες της Ολλανδίας, της Μολδαβίας και της Χιλής.

Η τελευταία που τον πίστεψε ήταν η Βίμποργκ το 2019, η οποία τον κράτησε μόλις για δέκα ημέρες στο ρόστερ της! Έκτοτε παραμένει άνεργος.

Η πρώτη ποινή φυλάκισης

Η τεράστια ποδοσφαιρική του καριέρα σφραγίστηκε με ποινή φυλάκισης 15 μηνών. Όχι, αυτό δε συνέβη επειδή ήταν τόσο κακός ποδοσφαιριστής.

Ο Ένζο Βερχάχεν για να βρει ομάδα εμφανιζόταν ότι τον εκπροσωπεί ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία ατζέντηδων το οποίο μεταξύ άλλων έχει ως πελάτες τους Μπέιλ, Μάουντ, Γκρίλις και άλλους.

Έτσι, οι υποψήφιες ομάδες ακούγοντας το συγκεκριμένο γραφείο του έδιναν συμβόλαια μέχρι να τον δουν να παίζει. Όπως σωστά καταλάβατε το συγκεκριμένο γραφείο δεν είχε καμία σχέση, η Βίμποργκ έκανε την πρώτη καταγγελία και στον Βερχέχεν επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για εξαπάτηση, κλοπή και επίθεση στις Αρχές τον Αύγουστο του 2020.

Τελικά, άσκησε έφεση, έσπασε τα περιοριστικά μέτρα που υπήρχαν και διέφυγε στη Νότια Αμερική.

Ζωή κροίσου στην Κολομβία

Γιατί όμως μας απασχολεί πάλι ο συγκεκριμένος κύριος; Το τελευταίο διάστημα έκανε περιοδεία σε διάφορες πόλεις της Κολομβίας και ζούσε ζωή μέσα στη χλιδή.

Έμενε πάντα στα πιο ακριβά ξενοδοχεία, στα καλύτερα εστιατόρια και γενικότερα απολάμβανε τη ζωή. Πως τα πλήρωνε όλα αυτά; Έλεγε στα ανυποψίαστα θύματά του πως τα χρήματα έρχονται, παρουσίαζε ηλεκτρονικές συναλλαγές οι οποίες εκκρεμούσαν και κάπου εκεί εξαφανίζονταν.

Κάπως έτσι κατάφερε να περάσει άγνωστο μέχρι σήμερα διάστημα στην Κολομβία αφήνοντας το ένα φέσι μετά το άλλο.

Το μοιραίο λάθος

Εκεί που όλα φαίνονταν ότι τα έκανε τέλεια και κατάφερνε να ξεφεύγει, ήρθε το μοιραίο λάθος. Ο 27χρονος πέρασε από τη χλιδάτη ζωή ήθελε και ερωτικές περιπτύξεις.

Έτσι, είχε συναναστροφές με διάφορες ιερόδουλες τις οποίες φυσικά και δεν πλήρωνε ποτέ φεύγοντας την ώρα της πληρωμής. Έλα μου όμως που την τελευταία φορά που το έκανε αυτό εκείνες κατάφεραν να τον παραδώσουν στην αστυνομία.

Για την ακρίβεια, οι αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο ουσιαστικά γλίτωσαν τον Ολλανδό από λιντσάρισμα.

Η αποφυλάκιση και η έκκληση της αστυνομίας

Όπως ήταν φυσιολογικό ο 27χρονος ανακρίθηκε για το συγκεκριμένο συμβάν και οι ιερόδουλες πήραν τα χρήματά τους σε είδος (ρούχα, ρολόι και κοσμήματα) από αυτά που φορούσε, αφού ο κροίσος δεν είχε ούτε πέσος...

Την ίδια ώρα η αστυνομία αφού διευθετήθηκε η υπόθεση και δεν εκκρεμούσαν εις βάρος του άλλες κατηγορίες τον άφησε ελεύθερο. Επειδή, όμως, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν με τί είχαν να κάνουν έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του για να βρεθούν και άλλοι τους οποίους είχε εξαπατήσει ο συγκεκριμένος.

Ήδη, τα πρώτα θύματα έχουν αρχίσει και μιλούν, οπότε αναμένεται σύντομα η επιστροφή του στη φυλακή.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ