ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποδοσφαιρικός κανόνας νούμερο 1: Η θέση που έφερε τη νίκη δεν αλλάζει

Ποδοσφαιρικός κανόνας νούμερο 1: Η θέση που έφερε τη νίκη δεν αλλάζει

Τα γούρια στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο δεν είναι μια απλή υπόθεση. Καθορίζουν νικητές, δημιουργούν ηττημένους και αρνητική ενέργεια για όποιον τα υποτιμήσει. Και κυρίως όποιον δεν προσέξει τη θέση που θα καθίσει.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύω στα γούρια. Όχι, ψέματα. Όχι μόνο πιστεύω στα γούρια, αλλά πιστεύω ΜΟΝΟ στα γούρια σε ό,τι έχει να κάνει με τον αθλητισμό. Όσοι με γνωρίζουν, όσοι έχουν παρακολουθήσει ματς μαζί μου, ξέρουν πως δεν είμαι υπερβολικός.

Τα περισσότερα, βέβαια, είναι μπασκετικά, αλλά εδώ μιλάμε για ποδόσφαιρο και είναι διαφορετικά.

Το πιο βασικό και τηρείται ευλαβικά από τότε που θυμάμαι να βλέπω αγώνες είναι η θέση. Είναι ίσως το μοναδικό που δεν διαπραγματεύομαι και νιώθω ότι θα δώσει όλη την ενέργεια που θα φέρει και τη νίκη. Ποιος Αντετοκούνμπο, ποιος Σλούκας, ποιος Παπανικολάου και Καλάθης στο μπάσκετ. Ποιος Μέσι, ποιος Μαραντόνα, ποιος Αναστόπουλος και ποιος Μπατίστα ή Κοτίδης στο ποδόσφαιρο. Η ενέργεια που θα έρθει από την εξέδρα, τα δημοσιογραφικά, το γραφείο ή το σπίτι, είναι ικανή να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ποδοσφαιρικός κανόνας νούμερο 1: Η θέση που έφερε τη νίκη δεν αλλάζει
UNSPLASH

Η θέση, λοιπόν, που έφερε τη νίκη δεν αλλάζει. Κι αν τελικά το αποτέλεσμα δεν έρχεται, φτάνει η στιγμή της αλλαγής. Κι αν με την αλλαγή θέσης έρθει η νίκη, τότε στο επόμενο ματς, την ώρα που η εξέλιξη δεν βοηθάει, θα έρθει ακριβώς την ίδια χρονική στιγμή η αλλαγή. Μια φορά, πρόσφατα - και δεν θα πω σε ποιο ματς έγινε αλλά ήταν στο Βερολίνο - υποτιμήθηκε η αλλαγή θέσης που έφερε την προηγούμενη νίκη. Και τελικά όταν έγινε με μπόλικη καθυστέρηση - και όχι στο ημίχρονο - ήταν αργά για δάκρυα. ΧΑΣΑΜΕ. Η ευθύνη δεν ήταν του προπονητή ή των παικτών, αλλά καθαρά δική μου.

Γι' αυτό ποτέ μην υποτιμάτε, ποτέ μην αρνείστε αυτά που είναι πάντα δίπλα σας στις δύσκολες στιγμές. Ποτέ δεν θα σας προδώσουν. Για το ποδόσφαιρο εμπιστεύομαι το γούρι μου. Για τις πληρωμές μου εμπιστεύομαι τη Visa.

Ποδοσφαιρικός κανόνας νούμερο 1: Η θέση που έφερε τη νίκη δεν αλλάζει
UNSPLASH

Πέραν της θέσης υπάρχει και κάτι άλλο, που επίσης δεν πρέπει να υποτιμηθεί ποτέ. Ποτέ όμως. Μία μέρα πριν από το κρίσιμο ματς, καφές ή φαγητό ακριβώς την ίδια ώρα και στο ίδιο μαγαζί, που την προηγούμενη παραμονή μας είχε φέρει τη νίκη. Με τα ίδια άτομα, χωρίς να λείπει ή να προστεθεί κανείς. Ένα λάθος μπορεί να φέρει την καταστροφή. Δηλαδή την ήττα. Και φυσικά όποιος είχε αναλάβει το λογαριασμό, πρέπει να το επαναλάβει. Με τον ίδιο τρόπο.

Α και κάτι άλλο να μην ξεχάσω. Κρατήστε σπίτι όλους όσοι ήταν σπίτι στην προηγούμενη νίκη. Αν σας ακολουθήσουν, πιθανότατα θα χάσετε όλοι μαζί.

Μιας και πιάσαμε την κουβέντα για σπίτια, έχεις την ευκαιρία να βρεθείς για μια μοναδική βραδιά μαζί με την Visa στο House24. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να μπεις ή στο Facebook ή στο Instagram post της Visa και να μοιραστείς μαζί μας το δικό σου μοναδικό γούρι. Τι περιμένεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ