ΙΤΑΛΙΑ

Πληρότητα στο 100% στα ιταλικά γήπεδα μέχρι το τέλος του 2021

Οι οπαδοί της Ίντερ σε αγώνα με τηνμ Έμπολι στο Σαν Σίρο
Οι οπαδοί της Ίντερ σε αγώνα με τηνμ Έμπολι στο Σαν Σίρο @ 2017 LUCA BRUNO / ASSOCIATED PRESS

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει η πληρότητα να φτάσει το 100% στα ιταλικά γήπεδα έως το τέλος του 2021. Προς το παρόν, η προσέλευση στα γήπεδα της χώρας εξακολουθεί να βρίσκεται στο 50%

Ο κορονοϊός βρίσκεται ακόμα εδώ και η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει, εντούτοις γίνεται παντού τεράστια προσπάθεια για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Η Ιταλία είναι μια χώρα που επλήγη πολύ από την πανδημία και ειδικότητα στο ξεκίνημά της είχε βρεθεί στο επίκεντρο, με τη Λομβαρδία να είναι σημείο αναφοράς του ιού.

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει η πληρότητα να φτάσει το 75% σε μερικές εβδομάδες στα ιταλικά γήπεδα και το 100% έως το τέλος του 2021. Προς το παρόν, η προσέλευση εξακολουθεί να βρίσκεται στο 50%, αλλά αυτό θα αλλάξει προσεχώς σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, πάντα σε συνεννόηση με τις υγειονομικές αρχές.

Ο καθένας που πάει στο γήπεδο, πρέπει να φορά μάσκα και να έχει Green Pass, ηλεκτρονικό πιστοποιητικό της Ε.Ε. που αποδεικνύει την κατάσταση εμβολιασμού του, πρόσφατη ανάρρωση ή αρνητικό τεστ που δημοσιεύτηκε εντός 48 ωρών από το συμβάν.

"Τα δεδομένα από την πανδημία και η επίδραση των εμβολίων είναι θετικά. Θέλουμε την επιστροφή στην κανονικότητα και η πλήρης χωρητικότητα στα γήπεδα είναι σ' αυτή την κατεύθυνση. Ως το τέλος του έτους ο στόχος είναι να φτάσουμε το 100%. Πρέπει να παραμείνουμε συνετοί, αλλά να μην φοβόμαστε", δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας, Αντρέα Κόστα.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΙΝΤΕΡ ΜΙΛΑΝ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΛΑΤΣΙΟ ΡΟΜΑ ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ