ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Πλατινί για Μαραντόνα: "Αυτή τη βραδιά είμαι πολύ θλιμμένος"

Πλατινί, Μαραντόνα και Πελέ στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης το 1988
Πλατινί, Μαραντόνα και Πελέ στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης το 1988 AP PHOTO/LIONEL CIRONNEAU

Ο χαμός του Ντιέγκο Μαραντόνα στα 60 του χρόνια άγγιξε τον Μισέλ Πλατινί, με τον τρις κάτοχο της Χρυσής Μπάλας να μιλάει για το μεγάλο θαυμασμό που έτρεφε για τον Αργεντινό θρύλο παρά τη μεγάλη κόντρα τους στο χορτάρι.

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και Μισέλ Πλατινί πήραν μέρος σε ομηρικές μεταξύ τους μάχες στο πλαίσιο της κόντρας της Νάπολι και της Γιουβέντους και το γεγονός αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ ο Γάλλος παλαίμαχος άσος, που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του "RTL" για τον θάνατο του Ντιεγκίτο.

"Με τον Ντιέγκο είχαμε βρεθεί πολλές φορές ως αντίπαλοι στο χορτάρι. Είχα μεγάλο θαυμασμό για εκείνον παρότι υπήρχε αντιπαλότητα. Δεν μπορεί είναι στην κορυφή και οι δύο, να αγωνίζεσαι σε Μουντιάλ για να το κατακτήσεις, να διεκδικείς πρωτάθλημα με την Γιουβέντους και την Νάπολι και μην υπάρχει κόντρα.

Η πρώτη λέξη που έμαθα φτάνοντας στην Ιταλία ήταν η λέξη "κόντρα": ο Μαραντόνα κοντράρεται με τον Πλατινί, ο Πλατινί κοντράρεται με τον Ζίκο... Τη δεκαετία του '80 ζούσαμε για αυτές τις κόντρες", τόνισε ο άλλοτε πρόεδρος της UEFA, για να συμπληρώσει:

"Αυτό το βράδυ είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος. Υπάρχει η νοσταλγία μίας εποχής που ήταν όμορφη. Πέθανε ο Κρόιφ, πέθανε ο Ντι Στέφανο, πέθανε ο Πούσκας, πάρα πολλοί μεγάλοι παίκτες που σημάδεψαν τα νιάτα μου και τη ζωή μου.

Έρχεται μία ηλικία όπου βλέπεις όλο αυτό τον κόσμο να φεύγει από τη ζωή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ