ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πήλιος: Από το "δεν κάνεις" και την Super League 2 στον Ολυμπιακό

SUPERLEAGUE 2020-2021 / PLAY OUT /   -  ( )
SUPERLEAGUE 2020-2021 / PLAY OUT / - ( ) EUROKINISSI SPORTS

Εν μέσω των καυτών εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έσκασε το μεταγραφικό θέμα του Σταύρου Πήλιου, ενός παίκτη που αμφισβητήθηκε, δεν πτοήθηκε και θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να θεωρείται ο 23χρονος αριστερός μπακ των Ιωαννίνων, Σταύρος Πήλιος. Οι ερυθρόλευκοι "καπάρωσαν" τον γεννημένο το 2000 (10/12) ποδοσφαιριστή από τον ΠΑΣ, κάνοντας δικό τους έναν από τους πιο "παιζούμενους" νεαρούς της Stoiximan Super League με 1.710 αγωνιστικά λεπτά στην πλάτη του φέτος.

Ο Πήλιος μπορεί από την αρχή της καριέρας του να θεωρήθηκε ως ένα ακόμη "δυνατό" χαρτί των ακαδημιών των Ιωαννίνων, αλλά μόλις πέρυσι έφτασε σε σημείο αμφισβήτησης από την τότε τεχνική ηγεσία της ομάδας του. Ο αστικός μύθος λέει πως προτού ο ποδοσφαιριστής πάει δανεικός στον Ηρακλή άκουσε να του λένε "πως δεν κάνει ούτε για τη γ' εθνική".

Τελικά, η μοίρα τα έφερε έτσι με τον Πήλιο να επιστρέφει στα Γιάννενα με 30 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ στην Super League 2 και το Κύπελλο Ελλάδας. Έτοιμος πια έκανε την υπομονή που έπρεπε, έριξε τη δουλειά που χρειαζόταν και δικαιώνεται ένα χρόνο μετά με τη μεγάλη μεταγραφή.

Ο κόουτς Στάικος τον κράτησε στον πάγκο στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αλλά από τα τέλη Οκτώβρη τον έριξε στη μάχη και στην κυριολεξία δεν τον έβγαλε ποτέ. Συγκεκριμένα, ο Πήλιος από το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ στην OPAP Arena έως και το τελευταίο των Playouts με την Λαμία, έχει σπάσει τα κοντέρ με δεκαεννέα 90λεπτα σερί...

Τα "ατού" του Πήλιου

Σαφώς, ο Πήλιος με τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό μπαίνει σε βαθιά νερά. Το επίπεδο κορυφής που πιάνει από το καλοκαίρι ο νεαρός απαιτεί άλλα μέτρα και σταθμά. Ο 23χρονος χαρακτηρίζεται για την ταχυδύναμή του και την καλού επιπέδου οπτική που έχει στο χορτάρι.

Προσπαθεί να μοιράσει καλά το 50-50 σε άμυνα και επίθεση, ενώ τη δεδομένη στιγμή το βασικό του προσόν είναι το τσαγανό. Ο Πήλιος δείχνει μέσα στο γήπεδο πως είναι άφοβος, γεγονός σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή που αλλάζει επίπεδο τόσο στην ποιότητα της προπόνησης όσο και στην καθημερινότητά του.

Όλα τα παραπάνω βέβαια αποτελούν την πρώτη ύλη, καθώς ο παίκτης έχει δείξει να έχει διάθεση να δουλέψει τις αδυναμίες του και να εκτοξεύσει τα ατού του που κέντρισαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ