ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μπουλούτ στο Sport24: "Ήθελα πακέτο Πέλκα - Μπακασέτα στη Φενέρμπαχτσε"

Ο Ερόλ Μπουλούτ στην προπόνηση της Φενέρμπαχτσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της τουρκικής ομάδας
Ο Ερόλ Μπουλούτ στο προπονητικό κέντρο της Φενέρμπαχτσε FENERBAHCE SK

Ο Ερόλ Μπουλούτ στο Sport24. Η μεταγραφή του Δημήτρη Πέλκα, οι διαπραγματεύσεις για τον Τάσο Μπακασέτα και ο Μάρκο Λιβάγια. Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε αποκαλύπτει τι έγινε με τους δύο διεθνείς παίκτες, αλλά και τι ίσχυσε για τον επιθετικό της ΑΕΚ.

Ήλθε στην Ελλάδα το 2001. Πρώτος σταθμός η Νέα Σμύρνη και ο Πανιώνιος. Ορμώμενος από τη Φρανκφούρτη και την Άιντραχτ. Άλλωστε στη Γερμανία γεννήθηκε ο Ερόλ Μπουλούτ την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου του 1975. Από τους αετούς ξεκίνησε την καριέρα του και το 1995 επέστρεψε στην πατρίδα (δική του και των γονιών του) για τη Φενέρμπαχτσε.

Με την καναριαλάρ κατέκτησε το πρωτάθλημα στην πρώτη του σεζόν κιόλας. Και τι συγκυρία! Με δικό του γκολ κρίθηκε ο τίτλος.

Πέρασε από την Τραπεζούντα και τα Άδανα, μετά την Πλατεία γύρισε στην Προύσα και ξανά πίσω στη χώρα που γεννήθηκε.

Ο Ερόλ Μπουλούτ κατά τη διάρκεια προπόνησης στο προπονητικό κέντρο της Φενέρμπαχτσε τον Αύγουστο του 2020
Ο Ερόλ Μπουλούτ δίνει οδηγίες στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε FENERBAHCE SK

Το 2004 τον βρήκε στο Μόναχο και την 1860. Από το 2005 έως το 2012 ήταν κάτοικος Ελλάδας με εξαίρεση τη διετή παρένθεση στο Ντόνετσκ με τη Μεταλούργκ.

Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦΗ και Βέροια. Ο 45χρονος ως παίκτης (αριστερός μπακ για την ακρίβεια) έχει εξίσου καλές (αν όχι καλύτερες) προπονητικές περγαμηνές.

Έκανε την έκπληξη στον πάγκο της Μαλάτιασπορ. Έκανε όλη την Τουρκία να παραμιλά με τη φανέλα της Αλάνιασπορ.

Η προαγωγή για την Κωνσταντινούπολη και τη Φενέρ νομοτελειακή εξέλιξη. Άλλωστε το πεπρωμένο του διασταυρώνεται με την Ελλάδα.

Στην Αλάνια ήταν με την τρόικα (Τζαβέλλα-Μπακασέτα-Σιώπη), στην Κωνσταντινούπολη απέκτησε τον Πέλκα.

Το Sport24.gr μίλησε μαζί του τηλεφωνικά. Η συζήτηση δεν θα μπορούσε παρά να αρχίσει από την απόκτηση του Έλληνα διεθνή μέσου από τον ΠΑΟΚ.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω τον Πέλκα. Είναι ο παίκτης που έψαχνα και μπορεί να αφήσει εποχή. Είναι διεθνής μπορεί να παίξει ως εξτρέμ, ως δεκάρι και πίσω από τον επιθετικό.

Παίζει σε όλες τις θέσεις του κέντρου ακόμη και πιο πίσω στη μεσαία γραμμή. Δεν είναι μόνο η ταχύτητα που κέρδισε στα στοιχεία του, αλλά και το γεγονός ότι έχει γεμάτες χρονιές με γκολ και ασίστ.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνει ο Πέλκας. Λύνει τα χέρια στον προπονητή, μπορώ να τον βάλω είτε στα φτερά, είτε πίσω στον επιθετικό.

Η συμφωνία έκλεισε πολύ γρήγορα. Ο Εμρέ (σ.σ Μπελόζογλου, τεχνικός διευθυντής της Φενέρ) κινήθηκε αστραπιαία, έδωσε τα χέρια με τον ΠΑΟΚ και τον έφερε μέσα σε λίγες ώρες στην Κωνσταντινούπολη".

Ο Πέλκας - ή ο "Ελλάδα" όπως τον αποκάλεσε ο Οτζάν Τουφάν ξεχνώντας το όνομα του εδώ και λίγες ημέρες συμπαίκτη του (ειρήσθω εν παρόδω οι σχέσεις των δύο παικτών είναι εξαιρετικές) - έκανε ντεμπούτο και σκόραρε. Είναι ο νέος σουλτάνος (ποιητική ποδοσφαιρική αδεία) της Φενέρ; Ο Ερόλ κρατά χαμηλά την μπάλα.

"Κάναμε πολλές μεταγραφές, κάναμε 17-18 προσθήκες, χρειάζεται χρόνος. να προσαρμοστούμε στο σύστημα και τα θέλω μου. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες, θα είναι δύσκολο για όλους γιατί είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός. Δεν υπάρχει κάποιος που να έχει πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του".

Η υπόθεση του Πέλκα δεν είχε σχέση με αυτή του Μπακασέτα

Ένα από τα μεγάλα σίριαλ του καλοκαιριού για την τουρκική ομάδα είχε ως πρωταγωνιστή τον Τάσο Μπακασέτα. Πότε έκλεινε, πότε ναυαγούσε, εν τέλει δεν είχα χάπι εντ. Μπορεί να μην είχε και εντ η ιστορία, όπως μας αφήνει να καταλάβουμε ο Ερόλ Μπουλούτ.

"Προσπάθησα να πάρω και τον Μπακασέτα από την Αλάνιασπορ, αλλά δεν φτάσαμε σε συμφωνία με την ομάδα. Δεν έχει σχέση η υπόθεση του Τάσου με την υπόθεση του Δημήτρη όπως γράφτηκε. Είναι διαφορετικού στυλ παίκτες. Ειλικρινά θα ήθελα να τους έχω και τους δύο. Τονίζω ξανά ότι ήθελα τον Τάσο, αλλά δεν φτάσαμε σε συμφωνία.

Είναι διαφορετικοί τύπου παίκτες, θα ήθελα να τους έχω και τους δυο, δεν μπορέσαμε να κλείσουμε τον "Μπάκα" γιατί δεν συμφωνήσαμε με την Αλάνιασπορ.

Ο Τάσος Μπακασέτας με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας να προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα του Κοσόβου σε αναμέτρηση για το Nations League
Ο Μπακασέτας στην αναμέτρηση της Ελλάδας με το Κόσοβο EUROKINISSI


Τον Τάσο ήθελα να τον πάρω κι όταν ήμουν προπονητής στη Μαλάτιασπορ. Αλλά, τότε είχε ανανεώσει με την ΑΕΚ.

Στην Αλάνιασπορ ήρθε ως τοπ μεταγραφή και το απέδειξε. Δεν το κρύβω ότι έχω ιδιαίτερη σχέση, δέσιμο μαζί του. Είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες. Θα δείξει εάν θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον..."

"Ο ΣΙΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ"

Μάλιστα όπως τονίζει μίλησε τηλεφωνικά πέρυσι με τον Τζον φαν Σιπ όχι μόνο για τον Μπάκα, αλλά και για τους Τζαβέλλα και Σιώπη.

"Μίλησα τηλεφωνικά με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ελλάδας πέρυσι για τα τρία παιδιά της Αλάνιασπορ.

Όταν με ρώτησε για τον Τζαβέλλα του είπα αυτό που πιστεύω. Ότι είναι αρχηγός και θα βοηθήσει με την προσωπικότητα και την εμπειρία του την εθνική.

Όσο για τον Σιώπη; Ο πίτμπουλ - έτσι τον φωνάζω εγώ - πιστέψτε με μπορεί να παίξει σε μεγαλύτερη ομάδα".

Ο Ερόλ Μπουλούτ δίνει οδηγίες στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε κατά την αναμέτρηση με την Τράμπζονσπορ
Ο Ερόλ Μπουλούτ στην αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με την Τράμπζονσπορ FENERBAHCE SK


Επιστροφή στη Φενέρ. Οι δεύτερες σκέψεις απαγορεύονται καθώς το τρένο περνά μόνο μια φορά. Κι όμως όπως αποκαλύπτει ο 45χρονος Τούρκος προπονητής βρέθηκε μια ανάσα από τη Serie A και την Βερόνα.

"Το καλοκαίρι ήμουν πολύ κοντά στη Βερόνα. Μόλις έφτασε η πρώτη της Φενέρμπαχτσε δεν το σκέφτηκα. Έπαιξα σε αυτήν την ομάδα, πήρα πρωτάθλημα. Ήξερα ότι ήθελα να κάνω αυτό το βήμα".

"ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Ο ΛΙΒΑΓΙΑ"

Επόμενο κεφάλαιο. Μάρκο Λιβάγια. Δημοσιεύματα επί δημοσιευμάτων στη γειτονική χώρα όχι μόνο περί ενδιαφέροντος, αλλά και περί συμφωνίας για τον Κροάτη σταρ της ΑΕΚ. Ο Μπουλούτ είναι ξεκάθαρος, χωρίς περιστροφές.

"Ποτέ δεν με ενδιέφερε ο Λιβάγια. Μας προτάθηκε, αλλά δεν με ενδιέφερε. Είναι καλός παίκτης, έκανε καλές σεζόν στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα δεν τις έκανε μόνος του. Είχε και καλούς παίκτες δίπλα. Δεν μιλήσαμε ποτέ".

Θα πάρει κι άλλους παίκτες από την Ελλάδα; Σκέφτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα ως προπονητής; Η απάντησή του έχει ενδιαφέρον.

"Το μέλλον θα δείξει αν θα πάρω κι άλλους παίκτες από την Ελλάδα. Δεν το κρύβω ότι παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα καθώς μοιάζει με το τουρκικό γι' αυτό και πολλοί παίκτες αποδίδουν το ίδιο.

Ο Ερόλ Μπουλούτ στην προπόνηση της Φενέρμπαχτσε, στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στην Κωνσταντινούπολη
Ο Ερόλ Μπουλούτ στο προπονητικό κέντρο της Φενέρμπαχτσε FENERBAHCE SK


Πέρα από τα ματς του Ολυμπιακού στο Champions League, παρακολουθώ και το πρωτάθλημα όποτε έχω χρόνο. Το μέλλον θα δείξει. Τώρα είμαι 100% συγκεντρωμένος στο ρόλο μου στη Φενέρμπαχτσε και πώς θα πετύχω".

Μέχρι και την περασμένη σεζόν ο Σλούκας στο μπάσκετ. Από την τρέχουσα ο Πέλκας στο ποδόσφαιρο. Μήπως θέλει η Φενέρ τον Έλληνά της;

"Φαίνεται ότι η Φενέρμπαχτσε θέλει τον Έλληνά της. Πέρυσι ήταν ο Σλούκας στο μπάσκετ, φέτος ο Πέλκας. Θα δείξει ποιος θα είναι ο επόμενος (γέλια)".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ