ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Πελέ: "Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ την Κυριακή"

Ο Πελέ σε ομιλία του
Ο Πελέ σε ομιλία του Ⓒ 2016 ANDRE PENNER/ ASSOCIATED PRESS

Ο Πελέ επιβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία του και μάλιστα αστειεύτηκε σε video, υποστηρίζοντας ότι θα αγωνιστεί την Κυριακή.

Η υγεία του Πελέ βελτιώνεται συνεχώς, ύστερα από την ανησυχία που σκόρπισε στον πλανήτη η είδηση της επέμβασης και της νοσηλείας του στην εντατική προ εβδομάδων. Ο Βραζιλιάνος θρύλος απέδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση στέλνοντας ένα χιουμοριστικό μήνυμα μέσω του instagram της κόρης του, Κέλι.

"Δόξα τω Θεώ, τα πηγαίνω καλύτερα. Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ την Κυριακή. Ευχαριστώ για όλα. Σας ευχαριστώ όλους που μου δώσατε δύναμη. Θεού θέλοντος, θα είμαι μαζί σας σύντομα", είπε χαρακτηριστικά ο Πελέ, που το Σάββατο 23 Οκτωβρίου έχει τα 81α γενέθλιά του.

Το "μαύρο μαργαριτάρι" βρέθηκε σε νοσοκομείο του Σάο Πάουλο στις 31 Αυγούστου για εξετάσεις ρουτίνας, ωστόσο οι γιατροί εντόπισαν όγκο στο παχύ έντερο. Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο όγκος αφαιρέθηκε χειρουργικά, ωστόσο ο Πελέ χρειάστηκε να περάσει μερικές ημέρες στην εντατική. Στη συνέχεια, επέστρεψε στη ΜΕΘ λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. Στις 30 Σεπτεμβρίου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, χωρίς να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της βιοψίας. Ο Πελέ υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες κατ' οίκον, όμως δείχνει σε καλή κατάσταση στα πρόσφατα video που τον τράβηξε η κόρη του.

Τα τελευταία χρόνια, ο Πελέ έχει ανησυχήσει τους θαυμαστές του με προβλήματα υγείας, αφού έχει υποβληθεί σε αρκετές επεμβάσεις στους γοφούς και στη λεκάνη, που τον αναγκάζουν να κινείται κυρίως με αμαξίδιο. Επιπροσθέτως, αντιμετώπισε πρόβλημα στα γόνατα και στη σπονδυλική στήλη, ενώ το 2019 αφαίρεσε πέτρα από τα νεφρά.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΕΛΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ