ΠΑΟΚ

Πάθος μαχητή και νοοτροπία νικητή μέχρι να γίνει ομάδα του Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατά τη διάρκεια του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό στην Super League Interwetten | 22 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατά τη διάρκεια του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό στην Super League Interwetten | 22 Σεπτεμβρίου 2021 INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που κέρδισε στο Αγρίνιο καταθέτοντας στο γήπεδο πάθος μαχητή και νοοτροπία νικητή και που θα "μετρηθεί" και πάλι στο μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ που έρχεται.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα και από το Αγρίνιο με τη... φανέλα του και πλέον είναι έτοιμος να μετρηθεί με την ΑΕΚ στο πρώτο μεγάλο του ντέρμπι για το φετινό πρωτάθλημα. Ένα ντέρμπι που όπως και να το δει κανείς θα είναι ένα crash test για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο Δικέφαλος απέχει πολύ από το να είναι μια ομάδα του προπονητή του, ωστόσο με την αύρα του Ρουμάνου στον πάγκο πήρε μια τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη, δείχνει ξανά νοοτροπία νικητή και αρχίζει να χτίζει αυτοπεποίθηση.

Η δήλωση του Λουτσέσκου "είμαστε ακόμη στην αρχή και απέχουμε πολύ από αυτό που θέλουμε να χτίσουμε" αντικατοπτρίζει σε όλο της το εύρος την πραγματικότητα που βιώνει ο ΠΑΟΚ .

Ο Δικέφαλος δεν παίζει ακόμη κυριαρχικό ποδόσφαιρο, δεν έχει αυτοματισμούς και καλή κυκλοφορία της μπάλας, η άμυνα του κάθε άλλο παρά παρέχει ασφάλεια -και σε ανοικτό παιχνίδι και σε στατικές φάσεις- και γενικά είναι μια ομάδα που δεν αποπνέει την ηρεμία και την σιγουριά που είχε στην πρώτη θητεία του Ρουμάνου στον πάγκο της.

Όμως μετά την σφαλιάρα από τον ΠΑΣ αντέδρασε και άρχισε να κερδίζει. Και μπορεί να το κάνει χωρίς να αποδίδει ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο, έχοντας αδυναμίες σε όλες του τις γραμμές αλλά ταυτόχρονα πολλές και σημαντικές απουσίες.

Βρήκε ψυχικά κυρίως δυνάμεις και έβγαλε τη νοοτροπία του νικητή που πρέπει να έχει κάθε ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες … Είχε σίγουρα και τύχη. Έχει όμως και παίκτες του, μπορεί να μην είναι στο 100% της ετοιμότητας τους, που κάνουν πολλά και σημαντικά λάθη, έχουν ωστόσο μεγάλη διάθεση να παλέψουν για να φτάσουν στις νίκες. Αυτό για την ώρα είναι το σημαντικό…

Βρήκε ξανά τερματοφύλακα που του δίνει βαθμούς

Οι νίκες του ΠΑΟΚ σε Τρίπολη και Αγρίνιο ήρθαν με μάχη, με τύχη και τον Πασχαλάκη να θυμίζει και αυτός τον τερματοφύλακα της πρώτης θητείας του Λουτσέσκου στην Τούμπα. Μετά από δυο χρόνια σχεδόν ο ΠΑΟΚ παίρνει βαθμούς από τον τερματοφύλακά του. Ο Έλληνας γκολκίπερ δεδομένα έδωσε και αυτός πολλά δικαιώματα για αμφισβήτηση όλο αυτό το διάστημα.

Τώρα όμως δηλώνει παρών και με τις επεμβάσεις του σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι του γλιτώνει την ομάδα του. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του δεν είναι εφάμιλλη σε καμία των περιπτώσεων αυτής που είχε ο ΠΑΟΚ την χρονιά του νταμπλ. Τότε χρειαζόταν... αίτηση για να της κάνεις ευκαιρίες, τώρα όχι . Το γεγονός αυτό κάνει την συνεισφορά του Πασχαλάκη στις νίκες της ομάδας του ακόμη πιο σημαντική…

Αρχίζουν να προσφέρουν οι νεοφερμένοι

Τα κέρδη του ΠΑΟΚ από την νίκη επί του Παναιτωλικού είναι περισσότερα από τους πολύτιμους τρεις βαθμούς που έβαλε στο σακούλι του. Ο ΠΑΟΚ πήρε πράγματα και από τις μεταγραφές του ίσως περισσότερα από κάθε άλλο παιχνίδι μέχρι τώρα. Μίτριτσα και Σίντκλεϊ έβαλαν τα γκολ της νίκης.

Ο Βραζιλιάνος ήταν καλός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα ενώ ιδιαίτερα παραγωγικός ήταν από την άλλη πλευρά του γηπέδου και ο Λούκας Τέιλορ. Ο Άκπομ δείχνει ακόμη... μουδιασμένος αλλά το τι μπορεί να κάνει ο Άγγλος το ξέρουμε. Ο Κούρτιτς σωματικά δείχνει ανέτοιμος αλλά και ποιότητα διαθέτει αρχίζει να βγάζει ολοένα και περισσότερο μια ηγετική φυσιογνωμία στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Αουγκούστου ήταν ο άσος στο μανίκι του Ρουμάνου

Αυτός όμως που έκανε τη διαφορά στο Αγρίνιο ήταν ο Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν αναγκασμένος να διαχειριστεί το ρόστερ του, εξαιτίας του ντέρμπι που έρχεται με την ΑΕΚ, παρά την κρισιμότητα που είχε για την ομάδα του το σημερινό παιχνίδι.

Έτσι για να ξεκουράσει τον Μπίσεσβαρ που παίζει συνεχόμενα παιχνίδια και να προφυλάξει τον Άντριγια Ζίβκοβιτς προτίμησε να ξεκινήσει με τρεις χαφ σε ένα σχήμα 4-3-3. Μόνο που ο Ντόουγκλας Αουγκούστο αντί να παίξει στην θέση "έξι" τοποθετήθηκε από τον προπονητή του μπροστά από δύο οκτάρια, τους Σβαμπ και Κούρτιτς.

Η επιλογή του Λουτσέσκου βοήθησε πολύ την ομάδα του. Ο Βραζιλιάνος παίζοντας έναν ρόλο "box to box" έβγαλε την ασίστ στον Μίτριτσα για να ανοίξει ο ΠΑΟΚ το σκορ και μια ακόμη εξαιρετική πάσα στον Λούκας Τέιλορ που τελικά δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και να καθαρίσει το παιχνίδι.

Τι άλλο θα έπρεπε να κάνει; Ακόμη και όταν έμεινε από ανάσες συνέχισε να παλεύει έστω και αν φάνηκε να είναι αρκετά εκνευρισμένος...

Το ντέρμπι με ΑΕΚ και η γουρλίδικη ζακέτα του Λουτσέσκου

Από αύριο ο ΠΑΟΚ μπορεί να ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο στο ντέρμπι των Δικεφάλων που έρχεται. Ο Λουτσέσκου ξέρει πως μπορεί η ομάδα του να γύρισε το κλίμα με τα συνεχόμενα τρίποντα αλλά απέναντι στην φιλόδοξη φέτος ΑΕΚ θα "μετρηθεί" ξανά από την αρχή. Και πάλι αυτό που θα μετρήσει την Κυριακή θα είναι το αποτέλεσμα και όχι η εμφάνιση. Η διάθεση για τη νίκη, το πάθος που θα δείξει η ομάδα του, σίγουρα θα είναι ζητούμενα από τον κόσμο. Το καλό ποδόσφαιρο ακόμη όχι...

Ο Ρουμάνος ακόμη δεν χρειάστηκε το θρυλικό του σκουφάκι αλλά την "γουρλίδικη" γκρι ζακέτα, που ταξίδεψε μαζί της από το Γιβραλτάρ, στην Τρίπολη και από εκεί στο Αγρίνιο και επέστρεψε νικητής στη Θεσσαλονίκη θα κάνει μάλλον πολύ καιρό να την βγάλει από πάνω του...

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ