STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-2: Ο Αραμπί πήρε το όπλο του και έδωσε το διπλό στους ερυθρόλευκους

Ο Ελ Αραμπί σκόραρε στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού
Ο Ελ Αραμπί σκόραρε στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολα από τους Ζωσιμάδες με τον Αραμπί να δίνει εν τέλει τη λύση στο 84ο λεπτό και τους ερυθρόλευκους να επικρατούν 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στην 6η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Δύσκολο ήταν το βράδυ για τον Ολυμπιακό στους Ζωσιμάδες, αλλά κατάφερε να φύγει με το τρίποντο. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 6η αγωνιστική της Super League Interwetten. Τη λύση έδωσε ο Αραμπί που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 84ο λεπτό. Ο Αγκιμπού Καμαρά άνοιξε το σκορ στο 17', ενώ στο 61' με πέναλτι ισοφάρισε ο Εραμούσπε.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 14 πόντους και βρίσκεται στο +1 από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Βόλο. Στην 6η θέση με εννέα πόντους στο +2 από τον ΟΦΗ είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, που γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Στην επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (24/10, 20:30, NOVASPORTS, LIVE SPORT24).

Ο Αγκιμπού Καμαρά έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο δίχως εκπλήξεις με τον Τικίνιο στην κορυφή αντί του Αραμπί που έμεινε στον πάγκο. Σχηματισμό 4-4-2 επέλεξε ο Ηρακλής Μεταξάς με Περέα και Μιλιντσεάνου στην επίθεση. Το παιχνίδι ξεκίνησε με δυναμικό τρόπο. Οι δύο ομάδες έμπαιναν δυνατά στις φάσεις, ενώ από την αρχή υπήρχε ρυθμός στο ματς. Οι Ηπειρώτες δεν έδειχναν διάθεση να κλειστούν, ενώ οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να παίξουν γρήγορα στην επίθεση.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στο 11' ο ΠΑΣ είχε και την πρώτη του καλή στιγμή με τον Περέα από κοντά να πιάνει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να παίρνει ανάποδα φάλτσα. Στο 17ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σισέ δεν μπόρεσε να πάρει κεφαλιά. Η μπάλα έφτασε στον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος έκανε το σουτ, αφού έσκασε μπροστά του και την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός βρήκε προβάδισμα με την πρώτη του ευκαιρία, πάλι σε φάση με γεμάτη περιοχή. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια θέλησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να ορίσει τον δικό του ρυθμό, με τον ΠΑΣ να ψάχνει μία αντίδραση.

Προσπάθησε να δημιουργήσει ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έμεινε πίσω και προσπάθησε να παίξει το ποδόσφαιρό του. Οι παίκτες του Μεταξά πίεζαν στη μεσαία γραμμή, χωρίς να οπισθοχωρούν και επιδίωκαν να κλέβουν μπάλες, προκειμένου να παίξουν στην κόντρα. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να γίνει ουσιαστικά απειλητικός. Μάλιστα στο πρώτο μέρος οι ερυθρόλευκοι είχαν μόλις έξι ενέργειες με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνος και είχε κάποιες τελικές. Στο 29' ο Σνάιντερ μοίρασε στον Κάργα, ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ. Στο 33' ο Καραχάλιος κράτησε την μπάλα, τροφοδότησε από τα δεξιά τον Περέα, που σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, στο 41' ο Γκαρντάβσκι κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το πλασέ, όμως ήταν κακό με την μπάλα να φεύγει μακριά από την εστία.

Ο ΠΑΣ έκανε το 1-1 από την άσπρη βούλα

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε τον Εμβιλά στη θέση του Ονιεκούρου. Ο Γάλλος πήρε θέση μπροστά από Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά, με τους Μασούρα και Αγκιμπού να κινούνται στα άκρα της επίθεσης. Αυτή η κίνηση βοήθησε στον Ολυμπιακό να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Οι ερυθρόλευκοι κυκλοφορούσαν και καθόριζαν τον ρυθμό. Είχαν ευκαιρία στο 52' με κεφαλιά του Μασούρα, ενώ ο ΠΑΣ θέλησε να απαντήσει με αντεπίθεση του Περέα, που έφυγε κόρνερ στο 56'.

Ο ΠΑΣ, ωστόσο, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Σάλιακας τροφοδότησε τον Περέα στα δεξιά της περιοχής. Εκείνος έκανε το γύρισμα, με τον Ρέαμπτσιουκ να πέφτει για να κόψει και να βρίσκει την μπάλα με το χέρι. Το VAR επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του πέναλτι. Ο Εραμούσπε ανέλαβε εκτέλεση και νίκησε τον Βατσλίκ για το 1-1.

Ο Αραμπί έδωσε τη λύση

Ο Μαρτίνς βλέποντας την ομάδα του να δέχεται γκολ ισοφάρισης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Αραμπί στη θέση του Μπουχαλάκη. Έτσι, έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του. Ο Ολυμπιακός έψαχνε αντίδραση και στο 69' είχε δοκάρι με κεφαλιά του Παπασταθόπουλου. Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν ξανά με σουτ του Αραμπί στο 78ο λεπτό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός βλέποντας την ομάδα του να δυσκολεύεται πέρασε στον αγωνιστικό χώρο επίσης τους Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος έκανε ντεμπούτο, και τον Βαλμπουενά αλλάζοντας τα εξτρέμ του. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούσε να μην κάνει λάθη κόβοντας τις κάθετες μπαλιές των φιλοξενουμένων επιχειρώντας να τρέξει στην κόντρα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Ολυμπιακός στο 84ο λεπτό κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Σισέ πήρε την πρώτη κεφαλιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Εμβιλά γύρισε την μπάλα και ο Αραμπί εκτός ισορροπίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR για περίπτωση οφσάιντ.

Μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός φρόντισε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα με τους ερυθρόλευκους να έχουν ευκαιρία με σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες στο 90+4'. Οι φιλοξενούμενοι δεν αντέδρασαν, το σκορ δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Παρακολουθήστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο και του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό τη Game Night με τον Παντελή Βλαχόπουλο:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ