STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία 1-2: Ανατροπή παραμονής των φιλοξενούμενων

Οι παίκτες της Λαμίας πανηγυρίζουν το γκολ επί του ΠΑΣ Γιάννινα
Οι παίκτες της Λαμίας πανηγυρίζουν το γκολ επί του ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία το ήθελε περισσότερο και το πήρε. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα με ένα εξαιρετικό δεύτερο 45λεπτο επικράτησε με 2-1 και άνοιξε και άλλο τη διαφορά από τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή. (VIDEOS)

Η Λαμία το ήθελε περισσότερο, ο ΠΑΣ ήταν κουρασμένος και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη παραμονής με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή. Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου βρέθηκαν πίσω στο σκορ αρκετά νωρίς, στο 10' με γκολ του Μπρένερ, αλλά κατάφεραν στο δεύτερο μέρος να πετύχουν δύο γκολ με τους Τζανετόπουλο και Ντέλετιτς και να φτάσουν στη νίκη που τους απομακρύνει από τους διώκτες τους και ουσιαστικά τους δίνει μεγάλη ανάσα ενόψει των τεσσάρων αγωνιστικών που απομένουν.

Το γκολ που έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους ήρθε από τον Ντέλετιτς ο οποίος στο 73' είδε το δεξί δοκάρι να σταματάει την προσπάθεια του αλλά στο 82' ο επιθετικός της Λαμίας μπήκε όμορφα από τα αριστερά μετά την πάσα του Βασιλακάκη και με ωραίο πλασέ αυτή τη φορά νίκησε τον Λοντίγκιν και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΡΥΘΜΟΣ, ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με φάσεις για τις δύο ομάδες και καλό ρυθμό. Αρχικά απείλησε η Λαμία με τον Τζανδάρη με τον Λοντίγκιν να σώσει τον ΠΑΣ ενώ στο αμέσως επόμενος λεπτό ο Ελευθεριάδης πήγε να βάλει το γκολ της σεζόν με ψαλιδάκι εκτός περιοχής αλλά ο Επασί μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 10' οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τέρμα του Μπρένερ με προβολή μετά από ασίστ του Μιλιντσεάνου ύστερα από κόρνερ του Καρτάλη.

Παρά το γκολ που δέχτηκαν όμως οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους και να προσπαθούν με τη μπάλα κάτω να φτάσουν αρχικά στην ισοφάριση. Στο πρώτο μέρος δεν το κατάφεραν και το αξιοσημείωτο ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Πέερσμαν με τον Γιαννίκη να μην ρισκάρει και να τον κάνει αλλαγή ενόψει της συνέχειας και λόγω και του ημιτελικού Κυπέλλου που θα ακολουθήσει με τον Ολυμπιακό.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΑΝΩΤΕΡΗ Η ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Η Λαμία είχε την τύχη να ισοφαρίσει με την έναρξη του δευτέρου μέρους, στην πρώτη της ευκαιρία με κεφαλιά του Τζανετόπουλου και αυτό ουσιαστικά έδωσε άλλον αέρα στους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να φτιάχνουν φάσεις ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τους Σάλιακα και Παμλίδη αλλά η Λαμία συνέχισε όπως στο πρώτο 45λεπτο να έχει την κυκλοφορία της μπάλας και να ψάχνει ένα ακόμη γκολ που θα της έδινε τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Βέβαια αρχικά είδε το δοκάρι να σώζει τον Επασί σε λάθος κεφαλιά γύρισμα του Τζανετόπουλου στην προσπάθεια του να διώξει στο 55'. Εν συνεχεία όμως στο 73' ο Ντέλετιτς θα μπορούσε να είχε διώξει το άγχος από τους συμπαίκτες του αν είχε πλασάρει σωστά σε κενό τέρμα και δεν έστελνε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω όμως και συνέχισαν να πιέζουν και ανταμείφθηκαν στο 82' όταν ο Βασιλακάκης βρήκε τον Ντέλετιτς και αυτός αυτή τη φορά πλάσαρε σωστά για το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: Eurokinissi



TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ