STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 1-2: Ο Σάκχοφ λύτρωσε την Ένωση στο 90'

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Σάκχοφ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Σάκχοφ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI

Η ΑΕΚ πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επικράτησε με 2-1, χάρη στα τέρματα των Άμραμπατ στο 9' και Σάκχοφ στο 90'. Οι Ηπειρώτες είχαν προηγηθεί με τον Εραμούσπε στο πέμπτο λεπτό.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε την ΑΕΚ για την ενδέκατη αγωνιστική της Super League Interwetten, με την Ένωση να επικρατεί με 2-1 στη Θεσσαλονίκη. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εραμούσπε στο 5', ο Άμραμπατ ισοφάρισε στο ένατο λεπτό και ο Σάκχοφ στο 90' λύτρωσε την Ένωση.

Οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισαν πέναλτι στα 16 δευτερόλεπτα, σε μαρκάρισμα του Μήτογλου στον Περέα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Εραμούσπε ο οποίος έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνιά του Στάνκοβιτς. Ο Αυστριακός κίπερ έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ.

Το πέναλτι εκτελέστηκε τέσσερα λεπτά, καθώς εξεταζόταν στη VAR η πιθανότητα να ήταν οφσάιντ, ωστόσο ο Κολομβιανός φορ έφυγε από κανονική θέση.

Η Ένωση απάντησε τέσσερα λεπτά μετά. Ο Κάργας δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι από την περιοχή του Λοντίγκιν. Αντίθετα αυτή στρώθηκε στον Άμραμπατ στο ημικύκλιο της περιοχής. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός έκανε το σουτ, πριν η μπάλα σκάσει στον αγωνιστικό χώρο και αυτή κατέληξε στο βάθος της εστίας του Λοντίγκιν.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Σάκχοφ πέρασε αλλαγή στο 79' και έντεκα λεπτά μετά ο Ουκρανός χαφ με σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο κόντραρε στον Κάργα, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Βρήκαν δίχτυα νωρίς, γρήγορος ο ρυθμός στο πρώτο μέρος

Σε 4-2-3-1 παρέταξε την Ένωση ο Αργύρης Γιαννίκης, κάνοντας μόλις μια αλλαγή σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καθώς ο Νορντίν Άμραμπατ έπαιξε στο δεξί άκρο της επίθεσης αντί του Λιβάι Γκαρσία. Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ σε σχηματισμό 4-4-2, επαναφέροντας στην ενδεκάδα τον Μπρένερ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Μετά το γκολ του Άμραμπατ και το πέρας του 15ου λεπτού, οι δύο ομάδες άρχισαν να εφαρμόζουν το πλάνο των δύο προπονητών. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε ψηλά για γρήγορη ανάκτηση κατοχής της μπάλας, ενώ ο ΠΑΣ περίμενε στο δικό του μισό και προσπάθησε να απειλήσει στις αντεπιθέσεις.

Στο 18' η Ένωση έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για να σκοράρει. Οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη αντάλλαξαν γρήγορα την μπάλα, αφού την έκλεψαν λίγα μέτρα μπροστά από τη μεσαία γραμμή.

Ο Αραούχο απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, ωστόσο ο Λοντίγκιν πραγματοποίησε μια εξαιρετική επέμβαση. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τσούμπερ πήρε το ριμπάουντ με τον Λοντίγκιν να πραγματοποιεί μια ακόμα επέμβαση και να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 22' ήταν η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει. Ο Σάλιακας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μιλιντσεάνου με ένα ωραίο βολ πλανέ, μέσα από τη μικρή περιοχή την έστειλε λίγο άουτ.

Ο Αραούχο απείλησε σε τρεις περιπτώσεις, στο 30', το 35' και το 37ο λεπτό. Η τρίτη ευκαιρία ήταν η σημαντικότερη εξ αυτών, καθώς ανάγκασε τον Λοντίγκιν να παραχωρήσει κόρνερ με εξαιρετική επέμβαση.

Στο 45' ο Κάργας ξέφυγε από το προσωπικό μαρκάρισμα του Τσούμπερ και έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από τα δοκάρι του Στάνκοβιτς. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να υπηρετούν το σχέδιό τους. Βέβαια από το 65' και μετά οι Ηπειρώτες στέκονταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έψαξαν το δεύτερο γκολ.

Στο 66' ο ΠΑΣ έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Στάνκοβιτς, ο Εραμούσπε έκανε το γύρισμα στον Μπρένερ, αυτός έκανε με τη μια το γυριστό σουτ με τον Στάνκοβιτς να πέφτει στη γωνιά του και να αποκρούει.

Είχε προηγηθεί ένα καθυστερημένο τελείωμά του, λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα. Νωρίτερα είχε προηγηθεί μια κεφαλιά του Ανσαριφάρντ, η οποία κατέληξε στο κεφάλι του Κάργα.

Στο 70ο λεπτό ο Περέα έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Βέβαια ο Κολομβιανός φορ ήταν εκτεθειμένος. Επτά λεπτά μετά, ο Σιμόες έπιασε την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή και αυτή κατέληξε λίγο άουτ.

Η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από το 2-1 στο 85ο λεπτό. Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Λοντίγκιν, ο Σιμόες έκανε την κεφαλιά πάσα στον Σάκχοφ στη μικρή περιοχή αυτός έκανε το σουτ με το αριστερό, ωστόσο την έστειλε πάνω στον Βράνιες και αυτή κατέληξε άουτ.

Νωρίτερα ο Εραμούσπε έδιωξε πάνω στη γραμμή σε κόρνερ, σώζοντας τον ΠΑΣ, έπειτα από επικίνδυνο γύρισμα του Ανσαριφάρντ.

Μετά το γκολ του Σάκχοφ, ο Αραούχο βρέθηκε πολύ κοντά στο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο του σουτ που εξαπέλυσε από πλάγια θέση, έγλυψε το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ