STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 0-1: Απόδραση με Ανσαριφάρντ

Ο Ανσαριφάρντ πανηγυρίζει το γκολ με τον Μαχαίρα στο ΠΑΣ - ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική της Super League Interwetten
Ο Ανσαριφάρντ πανηγυρίζει το γκολ με τον Μαχαίρα στο ΠΑΣ - ΑΕΚ EUROKINISSI

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του αξιόμαχου ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ανσαριφάρντ στο 16' και επέστρεψε στις νίκες ύστερα από δύο αγωνιστικές. Δοκάρι και δύο ακυρωθέντα γκολ οι γηπεδούχοι.

Ύστερα από δύο αγωνιστικές, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες για την 6η αγωνιστική της Super League Interwetten. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "κιτρινόμαυρους" ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος πέτυχε το "χρυσό" γκολ της ομάδας του, ενώ είχε γενικότερα μία πολύ καλή παρουσία.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΣ έδειξε γι' ακόμα μία αναμέτρηση πως πρόκειται για μία αξιόλογη και ιδιαίτερα επικίνδυνη ομάδα, που θα βάλει δύσκολα στους αντιπάλους της. Μάλιστα, στάθηκε άτυχος, αφού είχε δύο -σωστά- ακυρωθέντα γκολ με τους Παμλίδη (35') και Ελευθεριάδη (51'), αλλά και ένα δοκάρι με τον Εμαρούσπε στο 50ό λεπτό.

Βέβαια και η Ένωση είχε τρεις πολύ καλές στιγμές με τους Μαχαίρα (10'), Ανσαριφάρντ (39') και Ολιβέιρα (80'), εκτός από το γκολ και έδειξε πως με το 4-2-3-1 μπορεί να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, αλλά και ταχύτητα στην επίθεση.

ΜΑΧΑΙΡΑΣ, ΚΑΡΙΜ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟ VAR

Η απόφαση του Μάσιμο Καρέρα να δώσει φανέλα βασικού στον Θεοδόση Μαχαίρα έδωσε "φρεσκάδα" μεσοεπιθετικά στην ΑΕΚ, αλλά και μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς προέκυψαν καλές συνεργασίες με τους Καρίμ Ανσαριφάρντ, Πέτρο Μάνταλο και Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Μάλιστα, μόλις στο 10ο λεπτό, ο νεαρός εξτρέμ θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, ύστερα από όμορφο γύρισμα του Έλντερ Λόπες, αλλά ο Μάρβιν Πίρσμαν απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Την ίδια στιγμή, οι Μάνταλος και Τάνκοβιτς άλλαζαν διαρκώς θέσεις, με τον αρχηγό της Ένωσης να μεταφέρεται στα αριστερά και να βάζει δύσκολα στους αντιπάλους του και πιο συγκεκριμένα στον Εραμούσπε, ο οποίος τον ανέκοπτε μόνο με φάουλ. Σε ένα εξ αυτών, ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Νασίμ Χνιντ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Χουτεσιώτης έπεσε πάνω του, με τον διαιτητή, Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο να βλέπει τη φάση στο VAR και να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ανσαριφάρντ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα του ΠΑΣ, σκοράροντας για δεύτερο σερί παιχνίδι, μετά από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Γενικότερα, ο Ιρανός ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, αφού είχε άλλη μία καλή στιγμή στο 39ο λεπτό, αλλά η κοντινή κεφαλιά, ύστερα από νέα όμορφη προσπάθεια και σέντρα του Λόπες, πέρασε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Η Ένωση είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους, ενώ ο ΠΑΣ απειλούσε ουσιαστικά μόνο μέσω μακρινών σουτ, με κύριους εκφραστές τους Φάμπρι και Λεό. Ωστόσο, θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσα στη μοναδική αξιόλογη φάση, στο 35ο λεπτό, αλλά το γκολ του Γιώργου Παμλίδη ακυρώθηκε -σωστά- με χρήση VAR για οφσάιντ.

ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΝΕΟ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και έψαξε την ισοφάριση, αλλά το δοκάρι και το... VAR δεν του έκαναν το χατίρι. Στο 50ό λεπτό η κεφαλιά του Εραμούσπε κατέληξε στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στην αγκαλιά του Παναγιώτη Τσιντώτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα το γκολ του Ελευθεριάδη, ύστερα από όμορφη συνεργασία των Παμλίδη - Καρτάλη, ακυρώθηκε μετά από χρήση VAR ως οφσάιντ.

Ο Μάσιμο Καρέρα, βλέποντας πως η ομάδα του αδυνατεί να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις μπροστά απ' τα αντίπαλα καρέ, πέρασε τον Λιβάγια στη θέση του Τάνκοβιτς.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Κροάτης έδειξε διάθεση, έβγαλε μία όμορφη βαθιά μπαλιά στον Σάκχοφ, ο οποίος δεν πρόλαβε να εκτελέσει, ενώ αργότερα είχε μία πολύ καλή κεφαλιά-ψαράκι που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης. Ο ΠΑΣ διατήρησε την κατοχή, ενώ ο Καρέρα "φρέσκαρε" την επίθεσή του, περνώντας τον Ολιβέιρα αντί του Ανσαριφάρντ, αλλά και τον Ινσούα στη θέση του Μαχαίρα, για να καλύψει τις "ανορθογραφίες" στα αριστερά.

Δέκα λεπτά μετά την είσοδό του, ο Ολιβέιρα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει και να "κλειδώσει" σε μεγάλο βαθμό τη νίκη για την ομάδα του, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν και έψαξαν την ισοφάριση, αλλά οι παίκτες της Ένωσης διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα και έφτασαν σε μία σημαντική νίκη, σε μία έδρα που ο Ολυμπιακός "πέταξε" δύο βαθμούς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ