CHAMPIONS LEAGUE

Παρί Σεν Ζερμέν - Λειψία 3-2: Ο Μέσι ξελάσπωσε τους Γάλλους, μόνη πρώτη στον όμιλο

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει το γκολ του στο Παρί - Λειψία | 19 Οκτωβρίου 2021
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει το γκολ του στο Παρί - Λειψία | 19 Οκτωβρίου 2021 2021 CHRISTOPHE ENA/AP IMAGES

Η Παρί Σεν Ζερμέν τα βρήκε σκούρα κόντρα στη Λειψία και χρειάστηκε ο Μέσι να αναλάβει δράση και να σκοράρει δύο γκολ σε επτά λεπτά για να δώσει τη νίκη στους Γάλλους με 3-2 και να τους οδηγήσει στην πρώτη θέση του Α' ομίλου.

Έστω και δύσκολα η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε της Λειψίας με 3-2 για την 3η αγωνιστική του Champions League σε ένα ματς όπου χρειάστηκε ο Λιονέλ Μέσι να αναλάβει δράση πετυχαίνοντας δύο γκολ σε επτά λεπτά για τους Γάλλους. Το δεύτερο με εκτέλεση πέναλτι αλά Πανένκα. Έτσι οι γηπεδούχοι πήραν ένα ακόμη τρίποντο και παραμένουν στην πρώτη θέση του ομίλου με 7 βαθμούς έναντι των 6 που έχει η Μάντσεστερ Σίτι.

Η Παρί θα μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ λίγο πριν το φινάλε αλλά ο Εμπαπέ που ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Χακίμι την έστειλε αρκετά έξω.

Για τους Γάλλους πρωταγωνιστές ήταν οι Μέσι και Εμπαπέ με τον Αργεντινό να πετυχαίνει δύο τέρματα και τον Γάλλο να έχει ένα γκολ, μια ασίστ στο 2-2 του Μέσι και το κερδισμένο πέναλτι από το οποίο προήλθε το 3-2 των γηπεδούχων. Απέναντι τους βρέθηκε μια Λειψία η οποία ήταν εξαιρετική, δεν φοβήθηκε την αναμέτρηση και δικαιούνταν κάτι παραπάνω από το ματς.

Το προβάδισμα και η ανατροπή

Η Παρί Σεν Ζερμέν άνοιξε το σκορ στο 9' της αναμέτρησης όταν έφυγε στην αντεπίθεση με τον Ντράξλερ να δίνει στον Εμπαπέ. Ο Γάλλος σταρ έκανε την κούρσα και το δυνατό συρτό σουτ εκτός περιοχής νικώντας τον Γκουλάτσι για το 1-0 των γηπεδούχων.

Η Λειψία όμως που πατούσε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε να ισοφαρίσει μετά από μια ωραία επίθεση και εναλλαγή της μπάλας με τελικό αποδέκτη τον Αντρέ Σίλβα μετά την πανέμορφη πάσα του Ανχελίνιο και από κοντά ο Σίλβα ισοφάρισε για το 1-1. Το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Λειψία συνέχισε να παίζει αρκετά καλά, και να ψάχνει την ανατροπή στο σκορ η οποία ήρθε μετά από νέα εξαιρετική διαγώνια πάσα του Ανχελίνιο προς τον Ενκουνκού ο οποίος με πλασέ στη κίνηση έκανε το 2-1 για τους Γερμανούς.

Δύο γκολ σε επτά λεπτά ο Μέσι

Ο Ποτσετίνο στο 61' της αναμέτρησης έκανε δύο αλλαγές προκειμένου να αλλάξει τα κακώς κείμενα της ομάδας του και οι Γάλλοι να κυνηγήσουν αυτοί πλέον την ανατροπή. Αυτή ήρθε με μπροστάρη τον Μέσι.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση για την Παρί όταν οι γηπεδούχοι πίεσαν με την άμυνα των φιλοξενούμενων να κάνει το λάθος, Εμπαπέ πήρε τη μπάλα και πάσαρε στον Μέσι ο οποίος έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι αλλά ο Αργεντινός σταρ κυνήγησε τη φάση και από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2.

Η Παρί έφτασε στην ανατροπή του σκορ στο 73' ο Εμπαμπέ έφυγε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και ο Σιμακάν τον έσπρωξε με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δώσει το πέναλτι.

Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση του και αλά Πανένκα νίκησε τον Γκουλάτσι για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 3-2 και να δώσει προβάδισμα στους Γάλλους.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Χακίμι ανατράπηκε εντός περιοχής με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Με τη χρήση του VAR έδωσε πέναλτι και ο Μέσι άφησε τη μπάλα στον Εμπαπέ. Ο Γάλλος όμως σούταρε ψηλά άουτ και έχασε την ευκαιρία να πετύχει και αυτός ένα δεύτερο γκολ.

ΠΑΡΙ: Νάβας, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπέμπε, Μέντες, Ερέρα (61' Βαϊνάλντουμ), Γκέιγ (61' Περέιρα), Βεράτι, Μέσι, Εμπαπέ, Ντράξλερ (90' Κέρερ).

ΛΕΙΨΙΑ: Γκούλατσι, Σιμακάν (83' Πόουλσεν), Όρμπαν, Κλόστερμαν (71' Γκβαρντιόλ), Μουκιέλ, Λάιμερ, Αϊνταρά (62' Μορίμπα), Ανχελίνιο (83' Χένριχς), Άνταμς, Σίλβα (83' Φόρσμπεργκ), Ενκουνκού

Η βαθμολογία:

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΛΕΙΨΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ