ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Παρί Σεν Ζερμέν: Εκτός Top3 των πιο ακριβών μεταγραφών, ποια η δεκάδα των ομάδων

Ο Κιλιάν Εμπαπέ με τη φανέλα της Παρί σε φιλικό στο Τόκιο
Ο Κιλιάν Εμπαπέ με τη φανέλα της Παρί σε φιλικό στο Τόκιο © 2022 EUGENE HOSHIKO/AP IMAGES

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν βρίσκεται πλέον στο Top3 του Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES) με τις ακριβότερες μεταγραφές των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι μοιράζονται τις τρεις πρώτες θέσεις. Ποιο είναι το Top10 των ομάδων.

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES) που διεξάγει έρευνες κυρίως σχετικά με τις μεταγραφικές αξίες των παικτών και τα προφίλ των ομάδων, εξέδωσε έκθεση, στην οποία κατατάσσει τις μεγάλες ομάδες των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων σύμφωνα με τα έξοδα μεταγραφής που επενδύονται για την πρόσληψη παικτών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ομάδα τους.

Στην έκθεσή της φαίνεται πως η Παρί Σεν Ζερμέν δεν συγκαταλέγεται στις τρεις πρώτες θέσεις, με την Μάντσεστερ Σίτι να καταλαμβάνει τη πρώτη θέση και να επενδύει μαζί με τα μπόνους το εξωπραγματικό ποσό 1.064.000.000 ευρώ για να δημιουργήσει το ρόστερ της ομάδας.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταβάλλοντας το ποσό των 1.001.000.000 ευρώ για τις μεταγραφές της. Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ είναι και οι μόνες ομάδες που επένδυσαν πάνω από ένα δις ευρώ για τις νέες τους αποκτήσεις.

Η τρίτη θέση καλύπτεται από την Τσέλσι με 881 εκατ. ευρώ, εκθρονίζοντας τους Παριζιάνους στην τέταρτη θέση με 847 εκατ. ευρώ.

Λίβερπουλ (777 εκατ. ευρώ), Ρεάλ Μαδρίτης (721 εκατ. ευρώ), Μπαρτσελόνα (626 εκατ. ευρώ), Άρσεναλ (534 εκατ. ευρώ), Τότεναμ (519 εκατ. ευρώ) και Ατλέτικο Μαδρίτης (502 εκατ. ευρώ) συμπληρώνουν το Top10 των ομάδων, αφήνοντας στην 11η θέση την Μπάγερν με μόλις 499 εκατ. ευρώ, που αποτελεί και τη πρώτη ομάδα στη Bundesliga.

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΤΣΕΛΣΙ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΡΣΕΝΑΛ ΤΟΤΕΝΑΜ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΑΓΓΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ PREMIER LEAGUE LA LIGA BUNDESLIGA LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ